Lemon cupcakes in mint disguise

Jeg bagte cupcakes til den store guldmedalje i går. Både dem ovenfor som egentlig bare er citronmuffins med citronicing (det bliver jeg altså aldrig træt af) forklædt i mint og pink og nogle choko/kaffe nogle, men dem må I have til gode.

I made a lot of cupcakes yesterday. Some with a lemon sponge and lemon icing (oldie but goldie) in mint and pink disguise as above and some choco n’ coffee which I’ll show you some other day.

Lemon Cupcakes from The Primrose Bakery
110 g unsalted butter, at room temperature
225 g caster suger, preferably golden
2 large eggs, free-range or organic
150 g self-raising flour, sifted (jeg lagde bare melmængden sammen og tilsatte 2 tsk bagepulver)
125 g plain flour, sifted
90 ml semi-skimmed milk, at room temperature
2 tablespoons freshly squeezed lemon juice
1 tablespoon sourcream
Grated zest of 1 lemon1 teaspoon good-quality vanilla extract (jeg brugte kornene fra en vanillestang)


Preheat the oven to 160 degrees celcius and line a 12-hole muffin tray with cupcake cases.
Cream the butter and sugar until mixture is pale, about 3-5 minutes using an electric hand mixer.
Add the eggs one at a time, mix well between each.


Add one-third of the flours to the creamed mixture and beat well. Pour in one-third of the milk (with vanilla extract, lemon juice and zest and sourcream in it) and beat again. Repeat until all flour and milk have been added.


Spoon the mixture into the cupcake cases, filling them to about two-thirds full. Bake them for about 25 minutes, until slightly raised and golden brown.


Lemon Buttercream Icing
110g unsalted butter, at room temperature
2 tablespoons freshly squeezed lemon juice
Grated zest of 1 lemon (2 teaspoons)
500 g icing sugar, sifted

Food coloring (i used a few drops of green and one drop of blue)
Sprinkles, Smarties and/or strawberries

Beat the butter, lemon juice and zest and half the icing sugar until smooth – this can take several minutes with an electric hand mixer. Gradually add the remainder of the icing sugar and beat until thick and creamy. Color if you want – one drop at a time :)


Spread the icing on cupcakes and decorate. The icing will set slightly, so make sure to put the coconut on at once.



Skriv en kommentar

35 Kommentarer

  1. Det ligner sørme ikke de cupcakes jeg lavede forleden, som til forveksling lignede pøller (lav ikke brun iceing!!)… Så please stik mig en opskrift, så jeg kan lave nogle ordentlig høhø…

  2. Thx ladies!! :)Tusind tak for jeres fine kommentarer :DBetina – jeg 'smører' det på med en kniv. Først en god klat på den ene side som man kører halvvejs rundt og så en god klat på den anden, som ligeledes køres halvvejs rundt og sluttes af i midten. Øvelse gør mester og det er jeg langt fra endnu… Må hellere bage nogle flere cupcakes ;)

  3. Hej Emily,Sidder lige og scroller din blogs cupcake-opskrifter igennem, har allernådigst fået lov at bage nogle til kærestens 30 års fødselsdag på lørdag (selvom han synes det er virkelig tøset og latte-agtigt ;-)) og så vil jeg bare være helt sikker på, hvad brun caster-sugar helt præcist er? Puddersukker?

  4. Hehe… hvor flinkt af ham :)Det er bare rørsukker, du kan evt. købe den 'grove' brune, men jeg har også bare gjort det med alm rørsukker og det fungerer fint.God fornøjelse og tillykke med ham.

  5. De ser helt enormt fantastiske ud – de skal afprøves i morgen :-)
    Har bare ét spørgsmål: hvad er sourcreme? ‘sur creme’? Ved ikke helt hvad jeg skal forstå det som ;-)
    Tak for en dejlig blog og en masse fantastisk madinspiration!

  6. mmh, har lige lavet 36 af samme grunddej til min klasse og mit franskhold. Tjek mit sidste indlæg, hvis du vil se hvordan mine ser ud (spoiler: tænk lillepiget!)

  7. Skal der virkelig kun 90 ml mælk i? Jeg synes bare det virker som så lidt, det er jo ikke engang én dl? :)

    1. Det skal der nemlig. Opskriften er ‘oversat’ fra engelsk, derfor er nogle af målene lidt underlige :)

      1. Ah, well jeg har lige smidt dem ind i ovnen, og havde nemlig regnet med at dejen ville være lidt tør med så lidt mælk i, men det var den slet ikke :)

  8. Hej emily! Tænkte på om du har nogen erfaring med at bruge flødeost (f.eks philidelphia) i stedet gor smør? Altså i icingen.. Tænker bare at det måske var lidt mindre fedt i, men ved ikke om man kan bruge det? Hvor køber dy forresten din unbleached muffinforme? Vh julie

    1. Nope, men har tænkt jeg ville prøve det en dag :)
      Du skal finde en opskrift specifikt på det, tror ikke blot man kan erstatte smør med flødeost i f.eks. denne…
      Formene har jeg købt i en helsekostforretning på Amagerbrogade :)