Nudler i teriyakisauce med kylling og sprøde toppings

Da jeg var på skiferie i forrige uge måtte vi hele to gange forbi en lille, undseelig biks kaldet Tignes Cuisine at spise deres virkeligt gode chicken noodles (som jeg også viste i Små ting i mandags). Og jeg kunne ikke helt slippe dem og måtte derfor forsøge at rekreere dem, da jeg kom hjem. Den først gang ramte jeg ikke helt rigtigt, men i andet forsøg var den der. Det er en super nem og ganske hurtig ret at lave, så den kan snildt egne sig til en travl hverdagsaften. Hvis man er rigtig god laver man sovsen aftenen inden eller om morgenen og lader kyllingen marinere i den (på køl) indtil man skal lave retten. Så bliver den ekstra god.

Nudler i teryakisauce med kylling og sprøde toppings – ca. 4 personer
4-500 g kyllingefillet
200 g æggenudler

SAUCE (evt. x 2 hvis også til marinade)
2 spsk soya
1 spsk hoisin
2 1/2 dl oystersauce
1 1/2 dl teriyaki cooking sauce (fra Blue Dragon) eller bare almindelig teriyaki
saft fra 1/2 lime

TOPPINGS
Bønnespirer
Frisk koriander
Hakkede peanuts
Forårsløg
Frisk, hakket chili
Peberfrugt (jeg brugte grøn og rød)
Sesamfrø
Lime
Chilisauce

  • Bland alle ingredienserne til saucen sammen i en skål.
  • Skær kyllingen i mundrette stykker og steg den på en pande med lidt olie og soya. Eller marinér den i noget af saucen, hvis du er i god tid.
  • Hak grønt og peanuts til topping.
  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld dem over i et dørslag/en sigte.
  • Kom saucen i nudelgryden og varm den op og lad den simre let. Kom nudlerne ved og lad det varme igennem.
  • Anret nu i dybe tallerkener nudlerne og top med kylling, grønt osv. efter smag og behag.
  • Velbekomme :)

(Visited 24.609 times, 16 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

  1. Woow det lyder nemt og lige til, det må jeg prøve. Hvad er hoisin, og kan det købes alm. Steder? Tak for din deling

  2. Hej Emily. Jeg ville prøve at lave denne ret… Men blev lidt bekymret :-) Kan det virkeligt passe, at der skal så meget oystersauce i saucen??? Tak ;-)

      1. Og husk at oystersauce ikke er at forveksle med fiskesauce. Hvis det var fiskesauce forstår jeg fuldt ud din bekymring :)

  3. Altså tak for verdens bedste opskrift, kunne finde næsten alt i “Blue dragon-serien” det var smart. Dog smager deres soya ikke godt efter min mening, virkelig forskellig smag på soya.

    1. Det var så lidt, dejligt at det kunne bruges :) Ej hvor irriterende. Har ikke selv prøvet deres soya, kun deres teryaki cooking sauce…