Fredagscocktail: Clover Club & Akvavit Klubben

akvavitclub1

I dag skal vi skåle fredagen ind i en af de helt gamle, klassiske cocktails nemlig en Clover Club, der er fra før forbudstidens USA og er opkaldt efter en men’s club i Philadelphia af samme navn.

Oprindeligt laves den med gin, evt. vermouth, hindbær, citron og æggehvide, men sammen med min kærestes bartenderlillebror, Emil, har vi lavet et opdateret nordisk take på den med kvæde og (nu må I ikke blive alt for bange) en akvavit lavet på bl.a. havtorn og Læsøsalt. Om man vælger den klassiske eller den nordiske version er helt op til en selv.

Skål og god fredag!

Ps. Mange flere fredagscocktails her.

akvavitclub3akvavitclub7

Clover Club
3,5 cl gin
1,5 cl vermouth (à la Noilly Prat)
1,5 cl hindbærsirup
2 cl citronsaft
1 æggehvide

Friske hindbær til pynt

Avkvavit Klubben
3,5 cl. Akvavit (ikke snaps, meget vigtigt) eller gin
1,5 cl. Lillet Blanc
2 tsk kvædegele/marmelade (hjemmelavet eller færdigkøbt)
2 cl citronsaft
1 æggehvide

1 strimmel citronskal

  • Shake alle ingredienser hårdt i en isfyldt shaker. Derefter sies cocktailen i et afkølet coupe glas.
  • Skær herefter citronskallen over drinken for at frigøre de æteriske olier fra denne.

akvavitclub4akvavitclub5akvavitclub2

Skriv en kommentar

2 Kommentarer

  1. Så hyggeligt at høre lidt om, hvordan det er gået Emil – vil du hilse ham fra hans “gamle” dansklærer fra efterskolen :-)?

    Tak for en super fin blog og god weekend!