Opskrift: Raw nougatkage

raw nougatkage

Hvis jeg nu skal være helt ærlig, så sniger der sig en chokoladebar eller lignende ned hver dag, her mens vi er på ski. Det hænger på en eller anden måde uløseligt sammen for mig, også selvom det måske ikke giver den bedste mening. Lidt ligesom dengang man som barn skulle have pomfritter (af den bølgede slags) og toast efter man havde været i svømmehallen.

Hjemme er jeg flinkere til at tilfredsstille min søde tand (for den kan jeg ikke løbe fra) med noget sundere sødt og lige akkurat den slags har Michelle Kristensen netop lavet en lækker e-bog om, der udkommer i dag.

33 søde pauser – helt uden sukker hedder den og den byder på sunde udgaver af alt fra brownies og barer til småkager. Og jeg har fået lov at dele en opskrift fra den med jer.

Sundt er selvfølgelig ikke nødvendigvis lig med gratis og der er en del energi i nogle af sagerne, men til gengæld er det gode ting, der nærer kroppen og mætter, i stedet for tomme kalorier fra sukker og andre raffinerede råvarer, som man ikke kan bruge til noget. Host host fra hende der lige har spist (endnu) en Snickers.

Havde jeg valget, ville jeg altså anytime tage en haps af denne raw nougatkage i stedet.

Raw nougatkage af Michelle Kristensen
–  14 personer
BUNDE
5 1⁄2 dl havregryn
3 dl mandelmel
3 spsk. agavesirup
2 store tsk. kokosolie
1⁄4 tsk. vanilje

CREME
150 g cashewnødder
8 dadler (fjern stenene)
100 g mørk chokolade, 80% 
1 – 1 1⁄2 dl vand
1 dl hakkede peanuts
1 dl rosiner

  • Læg cashewnødderne i blød i vand i min. 2 timer. Hæld vandet fra inden de tages i brug.
  • Bunde: Kom havregryn i en foodprocessor sammen med de andre ingredienser, og kør det sammen i 1 minut. Pres det ud i bunden af en lille bageform (ca. 30 x 20 cm).
  • Creme: Kom cashewnødder, dadler, mørk chokolade og vand (start med 1 dl) i en blender, og blend til det er en ensartet masse.
  • Hvis blandingen er for tyk under omrøring, så tilsæt 1⁄2 dl ekstra vand.
  • Kom cashewcremen i en skål og rør den sammen med rosiner og peanuts.
  • Hæld cremen over havregrynsbunden og stil det på køl i min. 1 time.
  • Kan holde ca. 3 dage i køleskabet. Kan fryses.

Tusinde tak for opskriften Michelle! Kan slet ikke vente med at prøve den, når jeg er hjemme igen :)

 

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

  1. Det ser jo SÅ godt ud :-O Jeg kan dog ikke lide nugat i almen forstand, men elsker både cashew og peanutbutter, så mon ikke bare det er farven og den smørbløde konsistens, ordet dækker for og ikke selve den smag?
    Yummet ser det hvertfald ud.

    – A

    1. Jo tænkte det samme, tror roligt du kan lave dem, selvom du ikke er nougatfan :) Kram Emily