Salad bowl of the day

Der er bestemt intet raketvidenskab over det, det er såmænd bare en portionsanrettet salat, hvor ingredienserne ligger hver for sig, men jeg er altså glad for de såkaldte ‘bowls’. Og det gælder i øvrigt både smoothie-versionen til morgenmad og dem med grønt og andet godt til frokost eller aftensmad. Ægte sommermad og sundt, nemt, hurtigt og pænt :)

Vi fik denne her i går aftes og den var klar på under en halv time. Min kæreste grillede kylling, majs og pita på altanen og jeg hakkede grønt og pakkede skåle og så var der ellers dømt tv-dinner med Aften Tour og Twin Peaks.

Denne variant er inspireret af en lignende i denne måneds Fit Living hvor der er en hel lille opskriftsamling med ‘salatskåle’. Man kommer selvklart i hvad man synes, men denne kombi, hvor vi skiftede lidt ud efter smag og hvad der var i køleskabet var et hit.

Salad bowl med majs, kylling og pita
1-2 fuldkornspita, grillede eller ristede
300 g grillet kyllingebryst eller -inderfilet
1 grillet eller kogt majskolbe, skåret i mindre stykker
4 tomater i både
1 avocado
1/2 dåse afdryppede kikærter
1 grøn peberfrugt i mundrette bidder
1 lille hjertesalat, skåret på langs
1 håndfuld babyspinat
1 sommerløg i tynde skiver

Tahindressing
3 tsk tahin
3-4 spsk vand
1 tsk soya
1/2 fed hvidløg
2 tsk æblecidereddike (el anden eddike)
1 tsk ahorn- eller agavesirup
Salt og peber

  • Anret de skyllede og snittede grøntsager og salater i to skåle.
  • Kom kikærter, majs og kylling ved.
  • Skær de grillede/ristede pitabrød i trekanter og kom dem i skålene.
  • Rør dressingen sammen (start med 1 spsk vand, rør den jævn og tilsæt så mere), smag til og kom den over salaterne.
  • Spis og nyd :) Miks det sammen efter smag og behag.

 

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

    1. Det er bare kikærter fra dåse. Men man kan selvfølgelig også koge dem selv eller riste dem :)