AllMatters

Feeding and bleeding.”

Det var nyt for mig, men det er altså et fiffigt, engelsk ordspil om det at amme og menstruere samtidig. Og det er så præcis det, jeg gør for tiden.

Var ellers blevet helt uvant med ‘bleeding’ -delen. Nåede kun at have menstruation én gang mellem graviditeterne med Kurt og Skipper (beklager hvis det er TMI) men denne gang kom der altså hurtigere gang i damedelene igen. Og inden det bliver alt for privat, så skal det (næsten) ikke handle (mere) om mit underliv, men snarere menstruationstrusser i almindelighed.

Period underwear

Sidst jeg for alvor menstruerede – hvilket er omtrent 4 år siden, hvis ikke vi tæller den ene gang sidste år med, – var period underwear ikke rigtigt en ting endnu, i alle tilfælde ikke herhjemme, så vidt jeg husker. Men manner hvor er der sket meget siden og manner, hvor er jeg fan!

Og det er selvklart ikke fordi, jeg har nået at prøve det af mange gange (baby er kun lige akkurat 5 måneder og er på første cyklus siden fødslen), MEN det ville være en underdrivelse at sige, at man jo også bløder en lille smule, efter at have født. Så lad os da bare sige det sådan, at jeg har haft rig lejlighed til at teste (kan ikke anbefale menstruationstrusse lige efter fødsel, der må der ‘bleer’ eller efterfødselsbind til), og et par uger post partum er de geniale, hvis I spørger mig.

For 4 år siden brugte jeg menstruationskop og/eller øko-bind. Nu bruger jeg koppen sammen med trussen på den dag, hvor blødningen er kraftigst for at føle mig tryg og derefter kan jeg nøjes med menstruationstrusse. Er vitterligt overrasket over hvor comfy og nemt, det er. Og hvor meget det ligner og føles som helt almindeligt undertøj!

Jeg bruger trusser fra danske AllMatters (tidligere Organicup), der laver menstruationskopper, ditto undertøj og andre bæredygtige produkter som deres powder-sæber med refill til hænder og krop.

Hvordan gør man

Nu er jeg jo egentlig en novice indenfor feltet, men det er såre simpelt, så tør godt guide. Det kræver 4 par menstruationstrusser i min optik, at komme igennem en menstruation. Man kunne nok til nød klare sig med 3 par. Brug dem, skyl dem op i koldt vand (til vandet er klart) og vask dem så på 30 grader. Hæng dem til tørre. Brug igen. Og igen.

Hvis ikke trussevasken kan times med vaskedag, så er det altså nemt at vaske dem i hånden og de tørrer ret hurtigt. Der er nærmest noget lidt hyggeligt over at skylle trusser op og håndvaske dem om aftenen, så de er klar til næste dag.

Menstruationsbegejstring

Synes i øvrigt det er pragtfuldt at se, hvad der er sket i løbet af de sidste 4-5 år i øvrigt. Hvor nemt det er blevet at undgå engangsprodukter som bind og tamponer (eller om ikke andet bedre bind og tamponer, nul dum kemi i trussen tak) og hvor dejlig meget snak og åbenhed, der er om at bløde og være kvinde. På godt og ondt, ved godt at ikke alle – og med god grund – er lige så menstruationsbegejstrede som jeg. Tror bl.a. min glæde over at bløde skyldes, at jeg kæmpede med PCOS (og deraf manglende menstruation) og fertilitet i så mange år. Menstruationen blev et ydre tegn på, at jeg fungerede som kvinde og var på rette vej og jeg bliver altså stadig lidt henrykt, når den kommer. Men altså, kan I huske dengang for ikke ret længe siden, hvor ‘blodet’ var blåt vand i reklamer for bind? Og hvor tamponer skulle ligne karameller, ‘fnis fnis’? Synes vi er kommet langt siden da. Og godt for det.

Hvad bruger I? Bind, tamponer, kop, trusse?

VIL DU OGSÅ PRØVE?

Få 20% rabat på menstruationstrusser fra AllMatters med koden ES20

(Visited 2.822 times, 11 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

 1. Fine, og billigere end flere andre! Men er der kun lavtaljede??
  Kunne godt tænke mig en højtaljet🤗

 2. Menstruationskop og stofbind/trusseindlæg fra Imse Vimse. Tror jeg har omkring 20 stk, synes de er GENIALE. Bruger et par stykker hver dag, samler dem sammen efterhånden i en lille stofpose og vasker dem alle til sidst i maskinen, hænger til tørre og lægger dem tilbage i en kasse til næste måned. Har dem i sort så de ikke får ærgerligt skjolder med tiden.

  1. Det lyder også som et godt system. Så optur hvor mange gode alternativer, der findes efterhånden <3

  2. Hep, imse vimse stofbind er jeg med på Laura! Meget tilfreds her. Er det bare mig eller har de skiftet kvalitet? Jeg købte nogle supplerende for ikke længe siden og de er bedre end de tidligere, synes jeg. Kraftigere og blødere :-)

 3. Er stor fan af menstruationstrussens adkomst i vores samfund, men jeg er nødt til at pointere ud fra et hygiejnemæssigt sundhudssynspunkt, at undertøj, der kun kan tåle 30 grader, på ingen måde er en god idé. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at tøj, der er i kontakt med underlivet grundet bakterier bør vaskes ved 60 grader, og hvis der er blod på tekstilerne sågar helst 80 grader, før man kan være sikker på, at bakterierne dør og ikke risikerer at udvikle sig.
  https://www.sst.dk/-/media/Viden/Miljø/Miljø-og-sundhed/Hygiejne/Raadgivning-om-toejvask-i-private-husholdninger.ashx?la=da&hash=6931073457FFF4F8D975E665DD0B57C26FFDC4C4