Den ammevenlige (graviditets)garderobe

Hvis der er en ting, jeg har lært – på trods af ellers vidt forskellige oplevelser – nu jeg har været gravid flere gange, så er det, at man lige så godt kan købe lidt, men godt graviditetstøj relativt tidligt i graviditeten. Ja, så snart behovet melder sig. I første graviditet trak jeg den så længe, jeg overhovedet kunne fordi jeg havde en idé om, at jeg slet ikke ville have noget ventetøj. Og således fik de preggo-træningstights, -jeans, -bukser og -kjoler jeg til sidst måtte kapitulere og anskaffe mig, kun ben at gå på i graviditetens allersidste måneder. Og jeg kunne ellers snildt have haft glæde af dem allerede fra omkring uge 16, måske endda før.

Men selv fra uge 16 er det en kort brugsperiode og derfor er jeg så begejstret for Boob’s geniale graviditetstøj, der ikke bare er behageligt i den søde ventetid*, men som også kan bruges i lang tid efter, fordi det er ammevenligt. Og pænt. Og blender smukt ind i ens sædvanlige garderobe. Nå ja, og fortsat behageligt at have på og det er noget, der er rart post partum synes jeg. Det føles så dejligt at have gravidbukser på, også efter man har født. Noget der krammer maven, der lige har huset en baby og noget der ikke strammer eller snærer.

Wool vest with nursing access og Flared maternity pants.

Se alle graviditetsbukser HER.

Ribbed maternity dress with nursing access. Se alle nyheder HER.

Har knuselsket Boobs gode tøj også i forbindelse med min seneste graviditet og nuværende ammeforløb, men jeg købte faktisk mine første Boob bukser allerede dengang jeg var gravid med Kurt. Det kan man se her (et ret godt preggo-outfit i øvrigt, det er i alle tilfælde min beskedne mening), hvis man lyster. Føles som en livstid siden, haha. Og siden da har jeg mere eller mindre udelukkende brugt deres fabelagtige Soft Nursing Bra (den der hed Go to tidligere), for jeg har været gravid og/eller ammet de sidste 4 år (?!). Og det kræver sin bh. Den støtter godt, er uden bøjler og spænder (så også rar at sove med) og der er easy access for sultne babytyper. Den fås også i en herlig merinould-version, som jeg sværger til i de koldere måneder, for at holde den frygtede brystbetændelse fra døren (jeg er disponeret, det er heldigvis ikke alle der er det, if you know you).

Se alle amme-bh’er HER.

*Er den søde ventetid slet ikke sød – det var min sidste graviditet virkelig ikke ret meget af tiden – så er det nu engang også dejligt med blødt, rart og komfortabelt tøj.

Alt afhængig af hvor meget man vokser, mens man gror en baby, så kan man nøjes med en håndfuld tilføjelser til ens nuværende garderobe. Jeg fandt at tights, bukser, jeans og et par kjoler og evt. nogle strømpebukser kan gøre det. Og så kombineret med det man nu engang kan passe fra skabet. Og lidt lånte fjer fra veninder, der netop havde været gravide.

Merino wool nursing bra.

Ventetøj i øvrigt. Et lidt hyggeligt ord ikke? Men også lidt gammeldags? Graviditetstøj lyder så fodformet. Måske det er derfor, at de fleste af os tyer til mere engelsklingende versioner som eksempelvis preggo-jeans og maternity wearUanset om man ynder at sige det ene eller andet, så kan det være rart, ja, i mange tilfælde direkte nødvendigt med et par enkelte tilføjelser til garderobenhvis man skal klare sig igennem en graviditet (fuldt) påklædt. Det afhænger selvklart også af, hvornår man har termin, og jeg fandt det en del sværere at komme fuldt påklædt gennem graviditeten med en marts-baby, end jeg gjorde med Kurt, der har fødselsdag i august.

Til gengæld vidste jeg, ved seneste graviditet, hvad jeg foretrækker. For mens jeg som spæd førstegangsgravid troede, jeg skulle gå i store, flagrende skjorter og andre løse gevandter, når maven begyndte at bule, så viste det sig at være stik modsat i praksis. Jeg har aldrig gået i så stramt tøj, som i de måneder jeg bar Kurt på indersiden. Eller Skipper for den sags skyld. Hvor stort tøj fik mig til at føle mig som et telt, så følte jeg mig godt tilpas i stræk, der formede sig efter kroppen og synliggjorde bulen. Måske du har eller havde det helt anderledes? Moralen er – og jeg har hørt mange gravide sige samme – at virkelighedens behov og lyster ikke nødvendigvis er, som det man havde gået og forestillet sig og regnet med. Og det gælder alt fra cravings til egne (gode) intentioner.

Oversized wool sweater with nursing access og Maternity Work Pants.

Alt tøj jeg viser her i indlægget er fra Boob og jeg synes at billederne fint viser, hvordan disse styles snildt kan bruges også, når man ikke længere er gravid (det er jeg ikke – hvad jeg ved af) eller ammer (det gør jeg dog stadig, men I forstår nok).

At de er gennemtænkte og kan have en levetid, der strækker sig langt udover babybuler og ammebryster. Dét er altså smart.

Ribbed merino wool nursing tank top.

Jeg har haft lidt samme tilgang til ammetøj, som med ventetøj. Jeg har købt lidt, men godt og ellers brugt almindeligt tøj, der var nogenlunde ammevenligt. Tænk knapper, dybe udskæringer eller t-shirts og bluser, der er til at hive op. Jeg har, med ganske få undtagelser til gode at møde tøj, jeg ikke kan amme i. Lange kjoler der går op i hilsen eller buksedragter uden knapper/lynlås foran, er de undtagelser. Altså hvis man da ikke vil smide tøjet helt, hver gang baby skal have mad.

Soft nursing bra og Straight leg maternity pants.

Et lille tip ift. amme-bh’er er at vente med at købe dem til efter man har født. Man kan nemlig slet ikke forudse, størrelsen på ammebrysterne, når først mælken er løbet til. Men som tommelfingerregel en størrelse (eller to) større, end man tror. Vil man gerne være forberedt (for det kan også være så rart med en større, blød bh i graviditeten), så køb en bh eller to inden (i forskelle størrelser evt.) og suppler så op, når du kender størrelse og behov. Skulle man af den ene eller anden årsag ligge inde med en amme-bh, der er for lille lige når man har født, så kan den sagtens blive aktuel længere henne i ammeforløbet, når gassen er gået lidt af ballonerne ;)

Maternity wool sweater with nursing access og Straight leg maternity pants.

Rabatkode til Boob

Med koden EMILY20 får I 20% på alle ikke-nedsatte varer hos Boob. Rabatten gælder til og med 14. november.

Happy shopping ♥

 

(Visited 2.608 times, 18 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

  1. Også kæmpe Boob-fan <3 (som man siger…)
    Bare lige her en opfordring til også at købe det brugt, som jeg ofte har haft held med – blandt andet på Reshopper, hvor der er en masse preggo-tøj, herunder også Boob. Det bruges jo ofte kun en kort periode, så det er så dejligt, når det kan bruges af flere. Kh <3

  2. Kære Emily, hvad mærke og model er dit ur mon? Det ligner et Cartier, men jeg vil gerne være sikker. Jeg synes simpelthen, at det er det flotteste ur. Kh.

    1. Det er et Rolex Oyster Perpetual. Det lille. Har arvet det fra min mormor og det minder mig om hende hver dag. Kram E

  3. Flott tøy! Jeg fødte i september, og kjøpte ikke gravidklær, men heller vanlige plagg jeg kunne få bruk for senere. Jeg arvet et par ting, ellers kjørte jeg på med kjoler, strikka bukser som passer etter graviditeten og kjoler med knapper! I etterkant har jeg kjøpt et par overdeler fra Boob, som virker å være god kvalitet. Om jeg noen gang er gravid på vinteren i fremtiden derimot kommer jeg til å kjøpe flere plagg som dette :-) Den genseren var SÅ flott!!

    1. Åh det nåede jeg ikke, men i år (2023) lover jeg at gøre det både til fødselsdag og jul <3 Kram E