
Jeg holder meget af kikærter. Bare som de er, i salater, i hummus og selvfølgelig som falafel.
Kom forleden til at tænke over, at jeg aldrig havde prøvet at lave falafler fra bunden af, så det gik jeg i rig med i går. Havde en idé om at det var vildt besværligt, men det var rigtig nemt og resultatet blev så godt, at det er noget jeg vil gøre oftere.

Fulgte mere eller mindre
denne opskrift, dog med lidt mere persille og spidskommen, men uden rasp og så kom jeg også lidt chilipulver i. Jeg stegte dem i olivenolie.
Jeg brugte i øvrigt kogte kikærter (ifølge opskriften skal de være udblødte, men rå) og det gik fint. Sagen var den at jeg havde kogt dem et par dage i forvejen, da jeg troede de skulle være tilberedte til falafel og så stillet dem på køl. Men kan godt forestille mig, at det bliver for smattet med nykogte kikærter eller dem fra dåse, så lad dem enten være rå eller sæt dem på køl natten over efter kogning.


Jeg lavede også en tabouleh (marrokansk salat), der traditionelt laves med couscous, men jeg lavede den med quinoa, der er et sydamerikansk frø, der er møgsundt :)
Kogt afkølet quinoa blandes med tomattern, små stykker agurk, hakket bredbladet persille, revet citronskal og -saft, evt. lidt løg og til sidst smages til med olivenolie, salt og peber. Lidt frisk mynte ville heller ikke være dårligt heri.


Jeg serverede med grove pitabrød (planen var at bage dem selv, men orkede altså ikke…) og en klat tyrkisk yoghurt. Godt, pænt, sundt og nemt :)
Yesterday I made falafel from scratch for the first time. It was surprisingly easy and much better than the store-bought kind. I served with at tabouleh of quinoa (instead of cous cous), cucumber, parsley, mint leaves, tomatoes, lemon, pepper and olive oil + turkish yoghurt and wholemeal pita :)
(Visited 2.012 times, 2 visits today)