Blomstrende fredagslykke

Jeg har haft den bedste dag og går på weekend smilende stort fra øre til øre. I morges holdt jeg morgenmad i anledning af min skolancering for nogle af de damer i min branche, jeg holder mest af og det var simpelthent så hyggeligt. Elsker at holde sådan noget, fødselsdag, fest, middag, bryllup – you name it. Eneste minus er, at jeg ikke er super vild med at være i centrum på den måde, men i dag lykkedes det at slappe nogenlunde af og rent faktisk nyde det.

Vil holdt det på Sonny, min yndlingscafé, og der var selvfølgelig croissanter, avokadomadder, birchermüsli med bær, gode kaffer, grøn juice, kirsebær og al den slags jeg er glad for. Og blomster selvfølgelig. Fine, ‘vilde’ blomster og afskårne blade. Og således var der lige akkurat den feriestemning, jeg havde efterstræbt omme i den lille københavnske baggård i Rådhusstræde.

Blomsterne skulle imidlertid ikke gå til spilde. Selvfølgelig ikke. Så jeg tog de fleste med hjem til minde om en pragtfuld dag og nu står de og pynter over hele huset.

Heldigvis er jeg blevet begavet med en flok af de smukke, tidløse Aalto-vaser fra Iittala og vaser er jo den ene ting, som man bekendt ikke kan have for mange af.

Så da jeg kom hjem, mæt på begivenheder (denne uge har været ret vild. På den gode måde. Skal nok fortælle mere snart) og en lille smule træt efter at det blev liiiidt sent på Heartland i går, så kunne jeg begive mig af med en af mine yndlingssysler. At arrangere blomster. Måske I synes det er skørt og ja, jeg er en meget gammel dame indeni.

Men der er altså noget uendeligt rart og tilfredsstillende over at sætte blomster i vaser, arrangere og flytte frem og tilbage indtil den er der. For jeg kan egentlig bedste lide når blomsterne får lov at være ‘løse’ i vasen. Ofte klipper jeg også snoren, hvis jeg får en bundet buket. Og løsner lidt op i den og lader den så falde mere naturligt i vasen. Man kan jo gøre lige som man selv synes er smukkest. Mikse med grene og blomster fra haven og naturen og gøre det på sin helt egen måde. Så man får den der gode balance mellem vildt og struktureret, der er så dejlig for øjet. Nå, ja her dufter også helt vidunderligt, så det er flere sanser der bliver tilfredsstillet.

Det må næsten kunne sidestilles med meditation, sådan at sysle med og snuse til blomster.

Skal bruge resten af fredagen på at sidde som Tyren Ferdinand og dufte til blomsterne med et saligt udtryk i ansigtet. Ok, skal måske have en fredagssjus (med chips til!) og grille lidt og holde filmaften på altanen.

Rigtig god weekend ♥

Iittalas vaser fås bl.a. hos Magasin og på magasin.dk samt i Illums Bolighus og på illumsbolighus.dk og så selvfølgelig hos Iittala selv.

(Visited 3.062 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

  1. Jeg har en datter på 4 år og hun for mig dagligt til at tænke på dig. Hun bruger min 1 time om dagen på at plukke blomster og arrangere dem i vaser. Når hun bliver stor vil hun, i følge hende selv, være en dame med en blomsterbutik hvor man udover blomster også kan købe croissanter, Chips og varm chokolade.

    1. Hyggeligste kommentar ever ♡ Ok jamen hun ER jo mig. Sig til hende at jeg er klar på blomster/croissant/chips/choko-business, når hun er. Og det lyder altså som det bedste karrierevalg nogensinde. Kram til jer