3 podcasts jeg lytter til

Lytter I til podcasts? For mig er det lidt on/off for de har som regel (for) skarp konkurrence af lydbøger, men for tiden er jeg inde i en podcast-periode og tænkte, at jeg således kunne tippe jer om 3 af slagsen, som jeg er begejstret for netop nu.

Og måske I har lyst til at tippe retur, hvis I lytter til noget spændende for tiden?

Det er lidt af en blandet landhandel, både når det kommer til sprog og emner. Populærkultur på engelsk med feministisk bid, astrologi inklusiv krystaller leveret af to elskelige, danske piger og sidst men ikke mindst en svensk podcast om graviditet og i særdeleshed fødsler.

 

The High Low

Elsker de her to speedsnakkende, skarpe og vanvittigt charmerende, engelske damer. Dolly Alderton (der netop nu er aktuel med bogen Alt hvad jeg ved om kærlighed) og Pandora Sykes deler hver uge det bedste (og værste) fra populærkulturens verden fra den forgangne uge. Og de gør det med stort vid og ikke mindst bid og en klædelig feministisk og søgende kant. Jeg har altid mindst en bog-/serie-/film-/artikel-/podcast-anbefaling med mig, når jeg har lyttet til ugens afsnit og jeg er vild med, hvordan det vitterligt er et miks af højt og lavt.

Astropod

Der var flere af jer, der tippede mig om Astropod, da jeg på instagram funderede lidt på, hvad løver er for en slags mennesker. Altså mennesker der er født i løvens tegn. Som vores baby formentlig bliver det, med mindre han/hun kommer for tidligt. Jeg har længe skabsinteresseret mig lidt for stjernetegn (eller soltegn som jeg har lært det hedder efter at have lyttet til Astropod), men for at være ærlig vidste jeg ikke så meget om astrologi andet end at krebs (som jeg er) og tyr (det er Nikolaj) er et alletiders match. Det vidste jeg nok også godt alligevel, men dejligt at stjernerne er enige. Nå, men efter at have lyttet til denne podcast, er jeg blevet meget klogere og har lært om ascendanter og komplimenterende krystaller og andet herligt og spirituelt, men altsammen formidlet på en meget hyggelig og nede på jorden af to unge kvinder, som lyder vanvittigt sympatiske.

Der kommer et afsnit om måneden og hvert afsnit omhandler den pågældende periodes stjernetegn soltegn. Således omhandler den nyeste episode Fiskene. Og jo, det er faktisk skægt at lytte med også selvom det ikke handler om ens eget tegn.

Episode 0 er en god introduktion.

Vattnet går

Denne her er jeg fuldstændig bidt af for tiden. Hvert afsnit er en ny fødselsberetning og udover værten, Nina Campioni, og hende, der bliver interviewet i det pågældende afsnit, er der også en (i Sverige) kendt jordemoder, der svarer på spørgsmål. Forstår man nogenlunde svensk og interesserer sig lidt for emnet, er den virkeligt anbefalelsesværdig. Inden jeg selv blev gravid, må jeg indrømme at jeg ikke helt forstod idéen med fødselsberetninger, men nu er jeg fuldstændig fascineret af dem og synes det er så spændende, hvor forskellige fødsler er. Og at høre andre fortælle om deres. Først prøvede jeg at sortere i dem og valgte kun de ‘gode’ fødsler, men nu lytter jeg faktisk til dem fra en ende af og tager, hvad der kommer. Jeg var især glad for afsnittet med Frida Fahrmann, der på sin vis handler om flere skæbnesvangre aborter, men som også har en meget fin og lykkelig slutning.

En lillebitte parlør til Vattnet går
 • Forlössning – fødsel
 • BB (barnbördshus) – fødeafdelingen
 • Missfall – abort
 • Värkar – veer
 • Krystning/krystningsvärk – presseve

Ps. Sidst men ikke mindst vil jeg også lige tippe jer om, at jeg er med i seneste nye afsnit af Martiny Podcast til en snak om balance, autencitet, PCOS m.m.

(Visited 5.863 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

33 Kommentarer

 1. Jeg kan anbefale sæson to af Det Perfekte Offer fra P1, den er så god! Har du i øvrigt nogle anbefalinger til lydbøger? Jeg har lidt svært ved at komme i gang med det, selvom jeg egentlig gerne vil, jeg er meget kritisk i forhold til oplæseren..

 2. Som svensk lytter jeg stort set mest til svenske podcasts, de er super gode til dem:-)
  Men smider også ind 2 amerikanske:-)
  Kh Caroline

  Her kommer nogle favoritter:
  Om alt det vi ser på instagram, indretning, mad, genbrug, antikviteter. Livsstil og trendsnak i topklasse af to af Sveriges største influencers livsnyderne Elsa Billgren og Sofia Wood.
  https://play.acast.com/s/billgrenwood
  Se mere her:
  https://www.instagram.com/billgrenwood/?hl=da

  Om prestation uden stress:
  https://play.acast.com/s/prestationspodden

  To holistiske helsecoacher snakker om livet:
  https://poddtoppen.se/podcast/1246240218/raw-clarity-radio

  En af sveriges største podcast med så mange interessante gæster om fremgang, personligudvikling mm:
  https://www.framgangspodden.se/

  En videreudvikling af bloggen og bogen FoodPharmacy
  https://podtail.com/podcast/food-pharmacy-podden/

  USA:
  Goop’s podcast
  https://goop.com/the-goop-podcast/

  Oprah’s podcast
  https://itunes.apple.com/us/podcast/oprahs-supersoul-conversations/id1264843400?mt=2

  1. Ja, dér har svenskerne altså (også) virkelig fat i noget. Tusind tak for alle de gode tips <3 Stort kram E

 3. Kæmpe stort tillykke med graviditeten :)

  Må jeg spørge hvor det fine lyserøde hårspænde er fra?

 4. Sitter , hva så med christian Fuhlendorff , her går det godt , pretty Big Deal med Ashley Graham, Anders og Anders og voksen venner, men de laver ikke nye afsnit mere.

 5. Terrible, thanks for asking synes jeg er rigtig fin og anbefalelsesværdig. Den gør lidt ondt i hjertet synes jeg, men samtidig er det en rar påmindelse om andre også har det svært og at alle følelser og udfordringer er gyldige.

 6. åh, jeg elsker også the high low! Især hvordan de er så typisk engelsk diplomatiske – selvom de udtrykker deres meninger og bestemt har kant og satire med, så er der altid en god tone og plads til at lytte til/være åben over for andre synsvinkler… der er en venlighed, tolerance og empati i alt hvad de diskuterer, som gør at man altid har en god smag i munden efter at have lyttet til dem… og så kan man mærke hvor godt de kender hinanden og hvor meget de holder af hinanden – dét elsker jeg! Og så selvfølgelig al inspirationen til gode ting og sager at læse og udvide sin horisont med.. ahh :)

  1. Ahmen HELT enig, du sætter lige akkurat på spidsen hvorfor jeg også er så stor fan. Kram E

 7. Jeg er fisk, så måtte straks ind og lytte til astropod, skal klart lytte til de andre om mine børn og mand.
  Er denne interesse egentlig noget du kan dele med Nicolai? Min mand er tysk og selvom han forstår en del dansk, så tror jeg ikke at han ville “orke” at lytte med.

  Jeg elsker også podcast og havde i weekenden lejlighed til at lytte med på et liveshow af Mads og monopolet her i Beijing. Selvom jeg langtfra hører programmet slavisk hver uge, så synes jeg det er imponerende at et show kan køre i 16 år.
  En yndlings podcast er Sustain Daily som jeg blev inspireret til her hos dig.

  1. Niks, men tvang ham til at lytte til Astropod, da vi kørte til Sverige, altså vi skiftedes til at vælge podcast og jeg hørte således Farmænd og en pod om ekstremsport og han hørte mine ;)
   Kram E

 8. Ear Hustle kan anbefales, podcast om livet i fængsel, San Quentin, USA , lavet af dem som sidder der. Virkelig gode værter og underholdende podcast.

 9. Jeg er blevet kæmpe bidt af “The High Low” efter jeg læste Dolly Aldertons bog – og hendes egen podcast, “Love Stories”, er faktisk også ret fin. Derudover har de to engelske damer også ført mig på sporet af David Tennants “David Tennant does a podcast with…”, som er skøn! Men min yndlingspodcast er og bliver den amerikanske “Guys we F***ed”, som er bidende feministisk, hylende morsom og enormt lærerig. Og så selvfølgelig Signe Lindkvist og Iben Hjejles “Sitter”. Jeg hører utroligt mange podcasts for tiden, haha! :D

  Knus

 10. Fødselsberetninger er magiske og enestående. Har selv født 2 piger ved meget forskellige fødsler – man glemmer aldrig sine fødsler og de er uden sammenligning med andet man prøver i livet – vildt og fantastisk på samme tid. Jeg hører næsten dagligt fødselsberetninger i mit arbejde som sundhedsplejerske og de tryllebinder mig hver og en – for enden af fødslen kommer et unikt lille nyt mirakel til verden ❤️

  1. Dét kan jeg godt forstå de gør, det er også helt magisk. Lyder som et dejligt (og sikkert benhårdt) arbejde ♡ KRam E

 11. Orh, fødselsberetninger er helt fuldstændig magiske og jeg lapper det i mig, som iskaffe en varm sommerdag. Da jeg var gravid første gang hørte jeg en del The Birth Hour, meeeen den er også ganske plaprende og amerikansk. Jeg er lige blevet anbefalet Rockstar Birth Magazine podcasts af en kær veninde – hun siger det er det bedste, hun har hørt. Det glæder jeg mig til. Rigtig god weekend

 12. Stort tillykke med de lykkelige omstændigheder ?
  Jeg er som nybagt mor til en søn på 6 uger begyndt at lytte til podcasten “Jeg er mor” – de taler om alt fra amning til skam. Der ligger ikke særlig mange afsnit gratis, men de har så lavet en app, hvor der ligger flere afsnit. Kvinderne bag skal have en stor anbefaling herfra.

 13. Jeg har tidligere været kæmpe podcast-fan, men efterhånden synes jeg der kan være lidt langt mellem guldkornene? Det er på mange måder ligesom med blogs: Der findes et utal af slagsen, men overraskende få, der evner at gøre det sådan rigtig godt (du er – selvfølgelig – en af dem, der kan! :)