Opskrifter: Pandekager med kimchi, morgen-greenie, curry & sunde barer

kimchi-pandekage

‘Opskrift-onsdag’ på en torsdag (kæmper stadig med nettet hernede) og i dag er allerbedste Ditte gæst i mit blogkøkken. Og det kunne ikke passe bedre for netop i dag udkommer nyeste skud på hendes kogebogsstamme, Vegetar. Jeg elsker Dittes kogebøger (og blog!) fordi de byder på lækker, sund og tilmed smuk mad i øjenhøjde.

I Vegetar finder man 140 grønne hverdagsopskrifter og jeg har fået lov at bringe 4 af dem her som en lille smagsprøve. Og jeg ville næsten ønske, at jeg var hjemme i mit eget køkken, så jeg kunne prøve dem fluks. Men så har jeg noget at glæde mig til efter ferien ;)

Velbekomme!

Pandekager med kimchi, morgen-greenie, curry med søde kartofler og sunde barer af Ditte Ingemann.

PANDEKAGER MED KIMCHI & ASIATISK COLESLAW MED MISODRESSING (billedet ovenfor)
Du kan købe kimchi eller lave det selv. Den asiatiske coleslaw kan du sagtens bruge til andre retter, og dressingen, som består af miso og sesamolie, smager rigtig godt og aromatisk, og kan bruges til andre salater. Til pandekagerne har jeg brugt pofiber, som er kartoffelfiber, der binder væske og samtidig har et meget højt indhold af fibre.

– 2 personer
COLESLAW
200 g hvidkål
2 gulerødder
1 bdt koriander
2 spsk hvid miso
2 spsk sesamolie
saft af 1 lime
10 g ingefær
salt

PANDEKAGER
125 g fuldkornsrismel
25 g pofiber
4 dl vand
2 fed hvidløg
4 forårsløg
1½ dl kimchi
3 spsk kokosolie til stegning

  • Snit hvidkål helt fint og riv gulerødderne. Bland det sammen i en skål med finthakket koriander. Rør miso sammen med sesamolie, limesaft og revet ingefær og smag til med salt. Vend dressingen godt rundt i salaten og lad den trække i mindst 30 minutter i køleskabet.
  • Pisk rismel, pofiber og vand sammen. Riv hvidløg i dejen. Hak forårsløg i små stykker og vend dem i dejen sammen med kimchi. Varm kokosolie op i en dyb pande, ca. 18 cm, og hæld 1/4 af dejen på panden og steg pandekagen i ca. 5-8 minutter. Vend den undervejs, så den bliver gylden og sprød på begge sider – det er vigtigt, at den bliver stegt godt, for ellers vil pandekagerne blive for bløde.
  • Gentag med resten af dejen så der ialt bliver 4 pandekager. Skær pandekagerne ud i små trekanter og server dem til salaten.

greenie-i-skol

MORGEN-GREENIE MED SPINAT & INGEFÆR
Det er lækkert at starte dagen med en greenie. Jeg kan godt lide at lave en ret tyk greenie, hælde den i en skål og komme topping på. Jeg bruger en kombination af spinat og broccoli, da grønne grøntsager bidrager med masser af gode fibre, som er gavnlige for vores fordøjelse. Den grønne farve i grøntsagerne skyldes stoffet klorofyl. Klorofyl menes at være forbyggende i forbindelse med visse former for kræft, og jo mørkere grøn grøntsagen er, des mere klorofyl indeholder den.

– 2 personer
200 g frossen broccoli
2 modne bananer
ca. 3-4 dl mandelmælk
10 g ingefær
2 tsk kanel
1 tsk chiafrø

TOPPING
2 spsk kokosflager
2 spsk hakkede mandler eller pekannødder
2 spsk kakaonibs
1 spsk frysetørrede bær

  • Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det godt sammen til en ensartet masse. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
  • Fordel greenien i to skåle og drys kokos, nødder, kakaonibs og frysetørrede bær på inden servering. Du kan også komme et par skefulde granola på.
  • Hvis du vil pifte din morgengreenie op, så prøv at tilsætte 1 tsk lakridspulver. Det giver ekstra sødme til drikken.

curry-med-sode-kartoffel

CURRY MED SØDE KARTOFLER & KOKOS
Den søde kartoffel er helten i mit køkken. Hver eneste gang jeg opdager endnu en af dens mange anvendelsesmuligheder, vokser min kærlighed til den smukke orange rodfrugt. Jeg bruger den i bagværk, smoothies og supper, til tærter og salater, på pizza og som sprøde fritter. Selve saucen til denne ret kan bruges som en basisopskrift på curry – tilsæt de grøntsager, du kan lide, og som er i sæson.

– 4 personer
100 g aubergine
2 spsk olivenolie
salt
1 løg
2 fed hvidløg
ca. 10 g ingefær
2 spsk olie, til stegning, fx kokosolie
1½ spsk stærk karry
1 spsk gurkemeje
1 spsk spidskommen
2 ds hakkede tomater
1 ds kokosmælk
2-3 søde kartofler (ca. 200 g)
200 g frosne grønne bønner
limesaft

VALGFRIT
chilisauce
kogte ris

TOPPING
frisk koriander
3 spsk ristet kokos

  • Skær auberginen i tern. Vend dem i olie og salt og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  • Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint sammen med ingefæren. Varm olie op i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien og tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Lad krydderierne brænde en smule af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 10 minutter og tilsæt derefter kokosmælk.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette tern – kom dem i gryden og lad det hele simre i ca. 40 minutter, eller til kartoflerne er møre. Kom bønnerne og de bagte auberginer i gryden og lad dem simre med i ca. 3-4 minutter. Smag retten til med limesaft, salt og evt. en smule chilisauce.
  • Server retten med masser af frisk koriander, ristet kokos og evt. kogte ris.

Tip: Vil du have en fyldigere ret, kan du tilsætte enten røde linser eller kikærter.

boghvedebarer

BOGHVEDE, TAHIN & BANAN
– SUNDE BARER TIL DEN LILLE SULT

12 stk
2 bananer
10 dadler uden sten, gerne medjool-dadler
2 æg
2 spsk tahin
50 g grofthakkede mandler
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
2½ dl havregryn
1¼ dl sesamfrø eller solsikkekerner
1¼ dl hel boghvede
1 nip salt

PYNT (VALGFRIT)
25 g mørk chokolade
2 spsk frysetørrede hindbær

  • Blend bananer, dadler, æg og tahin godt sammen. Bland mandler, kanel, kardemomme, havregryn, sesamfrø, boghvede og salt sammen i en skål og rør de våde ingredienser i. Rør dejen godt sammen og fordel den i en form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
  • Sæt formen i ovnen ved 175 grader varmluft og bag dejen i ca. 25 minutter. Lad massen køle helt af i formen og skær den derefter ud i små barer.
  • Smelt chokoladen i en lille gryde og pynt barerne, som du lyster – drys derefter med frysetørrede hindbær. Opbevar barerne i en kagedåse på køl– de kan holde ca. 1 uge på køl.

VEGETAR-cover

Tusinde tak Ditte! Jeg glæder mig til at prøve kræfter med dine lækre og smukke opskrifter, så snart jeg er hjemme igen fra Frankrig :)

(Visited 4.327 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

  1. Ser da virkeligt lækkert ud, det mad du poster billeder af i dag:-)
    Selvom jeg ikke er vegetar, får jeg helt lyst til at smage og afprøve nogle af opskrifterne…

  2. det hele ser så lækkert ud – skønne opskrifter! Vil gerne lave det hele her i weekenden!

    1. Hej Anette,

      Nej den skal blot bages med i ‘dejen’, så den bliver lækker og crunchy :) Og mange tak <3 Klem