Lydbogsanbefalinger til din sommer

Det er ved at være noget tid siden, jeg har anbefalet jer bøger her på domænet. Og det er ellers noget af det bedste, jeg ved. Både fordi jeg elsker at snakke om bøger, men i særdeleshed også, fordi jeg holder sådan af at få jeres anbefalinger retur. Har haft mangen en god læseoplevelse på den konto og tak for det.

Så nu må det være på høje tide, jeg har nemlig læst og lyttet til masser af litterære godbidder på det seneste. Jeg har således samlet til bunke  og derfor er det med allerstørste fornøjelse, at jeg i samarbejde med Bookbeat anbefaler jer en masse gode bøger, I kan læse med ørerne i løbet af sommeren. Og som en bonus er der også hele 6 ugers ubegrænset lytning med Bookbeat Premium fra os til dig ♥

Du kan signe up til en måneds gratis sommerlytning hos Bookbeat her.

Ja, I skal selvfølgelig også være hjerteligt velkomne til at læse dem som e-bog (ligger også hos Bookbeat) eller på papir efter hvad I foretrækker og har mulighed for ikke mindst. Det er gode bøger uanset. Men i mine lydbogsanbefalinger, tager jeg også forbehold for oplæser og helhedsoplevelsen.

Jeg har jo, som sædvanligt, en bred smag, så i mine anbefalinger finder man lidt af hvert. Og jeg modtager gerne anbefalinger på godt og blandet den anden vej også :)

En skræddersyet lydbogs-app

Bookbeat udmærker sig ved at være en mægtigt brugervenlig app, hvor du kan lytte til over 200.000 lydbøger og det til en overkommelig pris. Du kan nemlig vælge abonnement efter hvor meget (eller lidt) du lytter. Og betale derefter. Således kan du lytte med for bare 79 kr. om måneden. Altså efter den første gratis måned selvfølgelig. Og der er heller ingen binding. Til gengæld kan du lave en familiekonto med op til 5 brugere, hvis det skulle være relevant. Ret smart!

 

10 lydbogsanbefalinger til din sommer

– de tre sidste er på min ‘must read’ liste, men dem har jeg altså ikke fået læst selv endnu.

 • Den inderste kerne af Lotte Kaa Andersen. Altså jeg er ikke helt sikker på, hvordan det lykkes at gøre en historisk, biografisk roman om en kvindelige, dansk seismolog SÅ spændende og relevant, men det er til fulde lykkedes. Jeg var fuldstændig opslugt, fascineret og underholdt. Denne var en særligt stor fornøjelse som lydbog, da den er mesterligt oplæst af Iben Hjejle.
 • Mødrenes gade af Kristín Marja Baldursdóttir. Jeg har først for nylig stiftet bekendtskab med Baldursdóttirs forfatterskab og sikken en skam, for det er noget så særligt og fint. Feminisme à la Island. Mødrenes Gade er enkel og hverdagslig og alligevel meget medrivende og tankevækkende.
 • Tvilling Yndling Grævling af Hellas Joof. Jeg lyttede til denne, mens jeg gik og malede og holder sådan af Hellas (lomme)filosofier og livssyn, omend hun viser lidt mere tænder, end i eksempelvis Papmachéreglen eller Dage med mildhed, modgang og mirakler. Men det kunne også noget og det er jo helt ok ikke nødvendigvis at være enige om alting. Jeg blev rusket lidt op og rundt på en rar måde og var godt underholdt imens.
 • Kvinde Kend Din Historie af Gry Jexen. Det gjorde jeg ikke. Altså kendte min historie. I alle tilfælde ikke godt nok, blev jeg pinligt bevidst om, da jeg lyttede til historikeren Gry Jexens vanvittigt interessante portrætter af 50 bemærkelsesværdige kvinder, der har levet i Danmark i løbet af de sidste 500 år. Må også lige anbefale Kvinde Kend Din Historie på Instagram, samt podcasten af samme navn, begge dele står Jexen også bag.
 • Highfire af Eoin Colfer. Det skøreste, skæggeste og mest spændende, jeg længe har læst. Sproget er fuldstændigt genialt og det samme er blandingen af genrer. Den er så meget sin egen og noget af det bedste, jeg har læst længe. Og det til trods for, at jeg ellers slet ikke troede, det var noget for mig. Men man skal som bekendt ikke dømme en bog på sit omslag og det var denne et prima eksempel på. Om en drage, der er svært glad for vodka og palmeolie og Flashdance. Og en teenager, der ligger på kant med loven, men har et hjerte af guld. Og om en skruppelløs, korrupt politimand. Men allermest om venskab. Rørende, tempofyldt og herligt særlig.
 • Efterskælv af Rachel Cusk. Selvbiografisk roman af mesterhistoriefortælleren Cusk. Om hendes egen skilsmisse og hvordan den gør, at hun må finde sig selv på ny. Som kvinde, mor og menneske. Efterskælv udkom i 2012 og altså før den populære Faye-trilogi, som den på mange måder foregriber. Så en lækkerbidsken for Cusk-fans med andre ord.
 • Kære Edward af Ann Napolitano. Fineste fortælling om en dreng, der mister sin familie i et flystyrt og selv overlever som eneste passager. På én gang noget så sørgelig og livsbekræftende. Minder mig på bedst tænkelige måde om Ekstremt højt og utroligt tæt på af Jonathan Safran Foer; en af mine yndlingsbøger.
 • En linje i verden af Dorthe Nors og Henrik Saxgren. Elsker alt fra Dorthe Nors hånd (så hermed også en generel anbefaling af hendes forfatterskab!), så denne fortælling om og kærlighedserklæring til Vestkystlinjen i samarbejde med fotograf Henrik Saxgren, må jeg opleve. Tænker det evt. må blive en kombineret lytte- og e-bogsoplevelse, så jeg kan få både ord og billeder med.
 • Hvis vi ikke taler om det af Leonora Christina Skov. Var, som så mange andre, vanvittigt begejstret for Den der lever stille, så er noget så spændt på nyeste skud på stammen fra Leonora. Den har fået meget blandede anmeldelser, men glæder mig til, at dømme selv. Har I læst eller lyttet til den? Hvad synes I?
 • Det der skiller os af Brit Bennett. Den kommer først på Bookbeat d. 10. juni (det kan det heldigvis snart blive), men jeg har allerede et godt øje og store forventninger til den. Den er solgt i over 1 million eksemplarer i USA og har fået strålende anmeldelser. Den handler om de enæggede tvillingesøstre Stella og Desiree og ja, det der skiller dem ad. En skildring om både familie og identitet det amerikanske samfund fra 1950’erne og frem til 1990’erne.

Hermed lidt bogguf til din sommer. Er glad for (også) at læse med ørerne året rundt, men om sommeren er det ekstra godt synes jeg. Og det uanset om man lytter til bøger, som akkompagnement til male- eller havearbejdet, en trilletur med barnevognen eller mens man holder øje med de lidt større børn på stranden. I alle de situationer, hvor øjnene er nødvendige, men ører og sind har mod på en litterær rejse.

Med Bookbeat er det både nemt og tilmed billigt at fylde sin sommer med gode historier.

Pssst… kig med ovre hos Acie i morgen, hvor hun kommer med sine lydbogsanbefalinger. Og jeg ved tilfældigvis, at de ikke er identiske med mine, så har man lyst til endnu en håndfuld forslag, så er der nogle gode at hente dér også :)

Rigtig god læse- og lyttelyst ♥

(Visited 3.602 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

7 Kommentarer

 1. Jeg holder så meget af dine boganbefalinger 🤗 Baldursdóttir har været en af mine yndlingsforfattere i flere år.
  Jeg har netop afsluttet William Heinesens “Moder Syvstjerne”. En magisk og livsbekræftende fortælling om et barns oplevelse af verden. Smukke, smukke formuleringer.
  Stor anbefaling herfra.
  Nu vil jeg gå i gang med Rachel Cusks forfatterskab. Tak for anbefalingen.
  God sommer til dig, tak for en skøn blog.

 2. Altid dejligt med gode lydbogsanbefalinger – tak for det. Jeg er lige begyndt på “Den inderste kerne”, og jeg er vældig begejstret allerede – både over oplæser og historie 😃

  Ellers kan jeg anbefale “Eleanor Oliphant har det helt fint” af Gail Honeyman. Kan ikke huske om du har nævnt den før, men den er jeg lige blevet færdig med at lytte til, og den kan varmt anbefales. Læs evt. mere om handlingen her:
  https://kb-assenholm.dk/blog/eleanor-oliphant-har-det-helt-fint-af-gail-honeyman

  Der er også “De syv søstre” af Lucinda Riley, som jeg elsker at anbefale til alle, der gider at høre på det 😉 Dem har jeg også snuppet som lydbog, hvilket fungerede super. Og der er masser af guld i vente, hvis du ikke har hørt dem endnu (7 bøger i alt – den sidste er lige udkommet, men ikke som lydbog endnu).

  Kh. Kirstine

 3. Tak for læseanbefalinger. Jeg skal da vist prøve “Highfire”. Den lyder sjov og “skæv” :)

  På det sidste har jeg læst “Cahun” af Kristina Stoltz (om surrealistisk forfatter og fotograf Claude Cahun), “Kvinde set fra ryggen” af Jesper Wung-Sung (om Vilhelm Hammershøis kone og model, Ida) og “Slugt” af Christina Englund (om fotografen Francesca Woodman). De er alle tre skønlitterære bøger, men om virkelige personer, og alle tre virkelig gode. Jeg var helt bidt af “Cahun”, så bidt at jeg måtte læse den to gange :)

 4. Jeg misunder dig at have Baldursdottirs forfatterskab tilgode. Hun er min favorit og jeg sluger alt hvad hun skriver. Både sprog og fortælling er fantastiske men også alle lagene imellem. Hun er fantastisk, du kan godt glæde dig hvis du får mod på mere fra Island. Kh Katrine

 5. Okay, det er jo umuligt ikke at lytte til en anbefaling af noget, der minder om Extremely Loud and Incredibly Close, so den er hermed skrevet på listen. Highfire lyder som lidt af en læse(/lytte)oplevelse!

  Her kommer et par anbefalinger til sommerlæsning, der er lydbogsegnet:

  Chimamanda Ngozi Adiche, Americanah: Helt fantastisk roman om at leve mellem amerikansk og nigeriansk kultur og grund. Både rørende og utrolig morsom og bare virkelig godt skrevet. Én af mine yndlingsbøger (sammen med ovenstående ligesom dig, Emily), hvilket siger meget.

  Niviaq Korneliussen, Blomsterdalen: Korneliussens andet værk. Hendes første, HOMO sapien, åbnede for alvor øjnene for samtidig litteratur om Grønland, grønlandsk identitet og det at være ung LGBT+person i Grønland. Det handler Blomsterdalen også om, da hovedpersonen er en ung lesbisk grønlænder, der – som så mange andre grønlændere – tager til Danmark for at studere. Men det handler i endnu højere grad om forholdet til Danmark og om selvmord. Det er virkelig en barsk roman, men yderst anbefalelsesværdig.

  Dy Plambeck, Til min søster: Man følger to søstre, den ene er lige blevet enemor, og den anden befinder sig i et skadeligt forhold. Der er deres spor om søskendekærlighed, Udkantsdanmark, kærestesorg, natur, vold, moderskab, krop, forventninger m.m. Samtidig kører der også et spor i fortællingen om I.P. Jacobsen og hans ungdomskæreste. Den er kraftfuld, sanselig og dragende.

  Toni Morrison, The Bluest Eyes/Blå, blå øjne: En ret ejendommeligt, virkelig fint fortalt historie om et galleri af afro-amerikanere i det tyvende århundredes apartheid. Om race, skam, skønhed og den umådelige byrde, det er at være sort. “The bluest eyes” danner i forskellige former og kontekster en rød tråd gennem værket. En del af romanen er fortalt fra børns synsvinkel, hvilket er både øjenåbnende og barskt.

  Lone Hørslev, Sorg og camping: En virkelig velskrevet, sjovt fortalt roman om en enkelt dag d. 30. november 1985. Om en campingplads, en forsvunden islænding, økonomisk krise og skilsmisse.

 6. Er bookbeat billigere end Mofibo? Ved ikke helt hvor mange timer vi lytter om måneden og er udvalget lige så stort?

  Kh. En lydbogslover

  1. Jeps, det er vist lidt billigere. Du kan altid prøve med det laveste eller mellemste antal timer og så se, om det er tilstrækkeligt. Ja, der er lige så mange titler og stort set de samme. Jeg har i alle tilfælde ikke savnet noget indtil videre. Klem E