Min (ammevenlige) graviditetsgarderobe

(Behagelige!) Højtaljede trusser og amme-bh fra Boob.

Da jeg var gravid, købte jeg ikke særligt meget graviditetstøj. Eller ventetøj, som det hedder, hvis man skal være helt gammeldags. Det er egentlig et ret hyggeligt ord synes jeg, altså når man lige vender det i munden. Ventetøj. Men det har også en noget fodformet klang ikke? Graviditetstøj ligeså. Måske det er derfor, at de fleste af os tyer til mere engelsklingende versioner som eksempelvis preggo-jeans og maternity wearUanset om man ynder at sige det ene eller andet, så kan det være rart, ja, i mange tilfælde direkte nødvendigt med et par enkelte tilføjelser til garderobenhvis man skal klare sig igennem en graviditet (fuldt) påklædt.

For mit eget vedkommende troede jeg, at jeg skulle gå i store, flagrende skjorter og andre løse gevandter, når maven begyndte at bule. Det viste sig at være nærmest stik modsat i praksis og jeg har aldrig gået i så stramt tøj, som i de måneder jeg bar Kurt på indersiden. Hvor stort tøj fik mig til at føle mig som et telt, så følte jeg mig godt tilpas i stræk, der formede sig efter kroppen og synliggjorde bulen. Måske du har eller havde det helt anderledes? Moralen er – og jeg har hørt mange gravide sige samme – at virkelighedens behov og lyster ikke nødvendigvis er, som det man havde gået og forestillet sig og regnet med. Og det gælder alt fra cravings til egne (gode) intentioner.

 

De bedste preggo-pants, Once on never off pants og gravidmave- og ammevenlig top fra Boob.

I langt de fleste tilfælde kunne jeg bruge almindeligt tøj og derudover købte jeg to par graviditetsbukser, samt et par preggo-tights, så snart det blev svært at lukke mine almindelige bukser. Alle tre underdele kunne jeg bruge graviditeten ud og ligeledes efterfølgende, indtil jeg atter kunne lukke mine sædvanlige bukser. For at være ærlig går jeg stadig med dem. Preggo-buks og -tights altså. Fordi de er så behagelige og i tillæg pæne.

Og jeg gemmer dem samtidig til næste gang, jeg skal være gravid. Hvis den lykke altså er os forundt.

Playsuit der både er gravid- og ammevenligt.

Stort set ‘alt’ (dvs. ud af de 7 styles, jeg endte med) mit graviditetstøj var (og er) fra svenske Boob Design, som jeg ikke kendte inden jeg blev gravid, men som hurtigt blev mit foretrukne ‘preggo-mærke’. Fordi det er dødpænt på den tidløse, men alligevel opdaterede måde. Fordi det er bæredygtigt produceret, god kvalitet og holdbart. Sidstnævnte også fordi det altsammen er gennemtænkt, så det både kan bruges, når man er gravid og når man ammer. Og derimellem. Det er så pænt og behageligt, at det også ‘bare’ gør det godt som loungewear herhjemme. Især i disse tider.

Alt tøj jeg viser her i indlægget er fra Boob og jeg synes at billederne fint viser, hvordan disse styles snildt kan bruges også, når man ikke længere er gravid (det er jeg ikke – hvad jeg ved af) eller ammer (det gør jeg dog stadig, men I forstår nok).

At de er gennemtænkte og kan have en levetid, der strækker sig langt udover babybuler og ammebryster. Dét er altså smart.

 

Lang halterneck-kjole med plads til babybule og med smart slids og hul for nem adgang til mælkebaren.

Jeg har haft lidt samme tilgang til ammetøj, som med ventetøj. Jeg har købt lidt, men godt og ellers brugt almindeligt tøj, der var nogenlunde ammevenligt. Tænk knapper, dybe udskæringer eller t-shirts og bluser, der er til at hive op. Lange kjoler eller buksedragter uden knapper/lynlås foran, er som udgangepunkt ikke et hit, hvis man da ikke vil smide tøjet helt, hver gang baby skal have mad.

Yndlingsammebh’en 24/7 fra Boob. Her med matchende og meget behagelige, højtaljede trusser.

Som minimum er amme-bh’er dog et must og her har jeg sværget til 24/7 bra fra Boob, som jeg har både i merinould til kolde vinterbryster (den er GULD, hvis man er bare lidt disponeret for brystbetændelse og i det hele taget til at holde mejeriet varmt og fløden flydende) og også i den almindelige version. Dem kommer jeg med garanti også til at bruge, når jeg engang stopper med at amme. Bedste, pæneste, blødeste bh.

Et lille tip ift. amme-bh’er er at vente med at købe dem til efter man har født. Man kan nemlig slet ikke forudse, størrelsen på ammebrysterne, når først mælken er løbet til. Men som tommelfingerregel en størrelse (eller to) større, end man tror. Vil man gerne være forberedt, så køb en bh eller to inden (i forskelle størrelser evt.) og suppler så op, når du kender størrelse og behov. Skulle man af den ene eller anden årsag ligge inde med en amme-bh, der er for lille, så kan den sagtens blive aktuel længere henne i ammeforløbet, når gassen er gået lidt af ballonerne ;)

Jumpsuit i den smukkeste smaragdgrønne farve.

Rabatkode til Boob

Med koden EMILYXBOOB20 får I 20% på alle ikke-nedsatte varer hos Boob. Rabatten gælder til og med 6. maj.

Happy shopping ♥

BFF sweatshirt og glam (preggo) tights.

Jeg er helt med på, at det kan blive tvingende nødvendigt at supplere mere alt afhængig af hvordan ens krop former sig, som gravid. Nogle binder masser af væske, nogle oplever pludselige og voldsomme vægtøgninger, andre igen tager ikke (nok) på osv. osv. Og så længe mor og baby har det godt og er sunde og raske, så er alle variationer mere end ok ♥ Og som regel også ret meget ude af ens hænder. Sådan en gravid krop lever lidt sit eget liv. Det er i alle tilfælde min oplevelse og noget jeg måtte lære (og acceptere!), da jeg var gravid.

 

 

Hvordan man opbygger en bæredygtig, langtidsholdbar graviditetsgarderobe 

 

Rådene nedenfor er med udgangspunkt i mine egne erfaringer og hvordan jeg greb det med graviditetstøj an :)

 • Brug hvad du allerede har i skabet. Man kan komme langt med ‘elastik-tricket’ i jeans, bukser og nederdele (sæt en elastik i knaphullet og træk den hen til knappen for at ‘lukke’ underdelen og holde den på plads) og så en lang bluse henover. Selvfølgelig går det ikke helt til uge 40, men det kan være en fin måde at klare den på, de første par måneder.
 • På samme måde kan overdele også bruges på nye måder. Måske med et bælte eller bånd over maven for at fremhæve den. Måske med en lang undertrøje under, hvis de begynder at stumpe. Så længe de passer selvfølgelig. Selv fik jeg meget store bryster allerede tidligt i graviditeten, hvilket gjorde, at der var mange af mine kjoler og overdele, som jeg slet ikke kunne passe. Mine almindelige t-shirts (i stof der kunne give sig lidt) med en undertrøje under blev løsningen.
 • Køb et par gode, støttende bh’er, hvis dine bryster vokser meget. Og gerne amme-bh’er allerede, så de også kan bruges efter fødslen. De vil højst sandsynligt være for små umiddelbart efter du har født, men så kan du (formentlig) bruge dem længere henne i ammeforløbet, når brysterne igen er blevet (lidt) mindre.
 • Køb et par pæne, neutrale preggo-pants, der kan gå til alting og kombineres på kryds og tværs med forskellige overdele. Jeg levede stort set i disse ‘Once on never off’ fra Boob.
 • Hvis du træner (eller bare vil have behagelige tights at tulle rundt i), så køb preggo-tights tidligt i graviditeten. Selv lavede jeg den fejl, at jeg først købte nogle, da jeg var (ret) højgravid og det var blevet decideret ubehageligt at have mine almindelige trænings-tights på. På den måde endte jeg med kun at bruge dem i knap to måneder. Havde jeg været tidligere ude, kunne jeg have haft glæde af dem i næsten hele graviditeten.
 • Tænk generelt over, at det du køber gerne må kunne bruges efter fødslen også. Eller om ikke andet, at det er noget, der er tidløst og som du kan se dig selv i under en eventuel fremtidig graviditet. Og også gerne noget, der er ammevenligt. På den måde ender du ikke med at skulle købe 3 x ny garderobe i løbet af et år.
 • Opbyg en graviditets-/ammegarderobe med 5-10 styles (det er faktisk nok), du har det godt i og som kan kombineres på kryds og tværs, og som kan bruges både under og efter graviditeten. Denne lille capsule wardrobe kan du så supplere med ting du allerede har (og som du kan passe selvfølgelig) og accessories for variation.
 • Køb gerne brugt, lån af dine veninder eller, hvis det skal være nyt, køb ting, der er produceret ordentligt og lavet af holdbare, gode materialer og som du kan bruge igen på den ene eller anden måde.
 • Lad som udgangspunkt være med at købe sko. Også selvom det kan være noget så fristende, når man føler man ikke kan passe noget af sit tøj og i det mindste gerne vil være fin på fødderne. Men rigtig mange oplever, at gå en hel til en halv skostørrelse op, i forbindelse med/efter en graviditet. Og det ville være lidt trist, at stå der efterfølgende med en masse smukke sko, som fødderne ikke kan klemmes ned i.

 

Bluse med breton-striber (som jeg bor i) og de pæneste preggo-pants. Sidstnævnte findes også i en flot cropped version.

Rabatkode til Boob

Hvis du har lyst, kan du med koden EMILYXBOOB20 får I 20% på ventetøj, der ligeledes er ammevenligt (og som man snildt kan gå i efterfølgende også) hos Boob.

Rabatten gælder til og med 6. maj og kan ikke bruges til i forvejen nedsatte varer.

 

(Visited 11.985 times, 14 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. FANTASTISK. Det var lige, hvad jeg stod og manglede her i 5. måned af min graviditet, hvor min dreng for alvor begynder at fylde i min mave <3 Tak for rabatkoden og dejlig dag til dig.

  1. Åh hvor dejligt at høre, håber du bliver glad for sagerne. Og pøj pøj med resten af graviditeten <3 God weekend. Stort knus E

 2. Jeg tænker st klippe amme-bh’en hjem. Vi fik vores andet barn den 8., og jeg har kun to af de gamle fra sidste gang. Hvordan er den i størrelsen? Det ser ud til, at der er ret meget stræk i, og jeg orker ikke at have købt en forkert størrelse ?

  1. Åh stort tillykke <3

   Hmm... lad mig se, hvordan jeg bedst kan forklare det med størrelsen. Altså, jeg brugte en small i starten af min graviditet. Hvor jeg havde en B-skål og ellers er en str 36. Efter jeg fødte brugte jeg large. Var stadig en 36/38, men mine bryster var STORE (for mig i alle tilfælde) en E-skål vil jeg tro. Nu bruger jeg medium og er en C/D-skål. Håber det hjalp lidt <3 Klem E

 3. Dejligt med inspiration. Hvis man er en høj kvinde er preggo-jeans og thights for korte tænker jeg? de ser ikke ud som om de kan stretches i længden? :-)
  God søndag <3

  1. Thights’ne vil jeg tro er fine, man kan regulere lidt op/ned ved mavestykket. Men måske de kommer til at stumpe en anelse, men det tænker jeg bare er fint med tights, I alle tilfælde her i sommerhalvåret :) Bukserne med svaj som jeg viser, vil nok stumpe på en pudsig måde, hvis du er meget høj. Kram E

 4. Hej Emily

  Hvordan er tightsne i størrelsen? Skal man bare gå efter sin før-graviditetsstørrelse?
  Kh. B

  1. Ja, hvis ikke du har taget på/bundet væske på benene/numsen, så er før-graviditetsstørrelsen det du skal gå efter :) Jeg gik selv en str op for at være på den sikre side, men jeg fik også lidt ekstra lår/numse. Klem E

 5. Hvilken størrelse har du den stribede trøje i? Jeg synes, det er svært at klæde sig praktisk OG pænt, når man ammer. Men den trøje klarer sig godt på begge punkter ?

 6. Hej. Er der indbygget bh i halterneck-kjolen, eller gik du med bh indenunder? Det er ikke til at se på billedet. :)
  Vh Karen