Vores bryllupskage

Til bryllupskagesmagning. Helt klart min alleryndlingsaktivitet i forbindelse med bryllupsplanlægningen…

… især fordi man også fik smagsprøver med hjem ;)

På vej hjem tidligt om morgenen efter brylluppet. Med kage og et par buketter blomster selvfølgelig.

Vi har bryllupsdag på søndag. Og traditionen tro har vi gemt et stykke af vores bryllupskage, som vi skal nyde på dagen. Måske kage ikke har godt af et år i fryseren, men jeg er nu ret sikker på, at den kommer til at smage himmelsk og at minderne om verdens bedste dag vælter frem mundfuld for mundfuld.

Det var ellers lige ved at glippe, for selvom vi faktisk tog et stykke kage med hjem (billedet ovenfor er fra kl. 7 om morgenen efter festen, på vej hjem med kage og et par af blomsterdekorationerne), så spiste vi det meste næste dag og tog resten med os på bryllupsrejse i autocamperen. Men Cathrine, der har styr på bryllupstraditionerne, var vaks og redede et stykke bryllupskage med hjem om natten og frøs det ned for os. Tak Cath ♥

Så i stedet for en omgang fredagsslik, ‘får’ I bryllupskage i stedet for i dag. Fandt nogle billeder fra for lidt over et år siden, hvor vi var inde at smage de forskellige kager hos Strangas og beslutte os for, hvilken vi skulle have. Lige den del var nok det jeg syntes aller-allerbedst om ved bryllupsplanlægningen.

Og ret hyggeligt at se tilbage på. Når jeg skriver at ‘vi’ var inde at smage kager, så er det ikke Nikolaj og jeg, jeg refererer til. For at snakke lige ud af posen, så var det ikke lige den del, der interesserede ham mest, så jeg tog i stedet min mor med, der både værdsætter kage og flotte, græske konditorer (sådan en er Nikolaos Strangas) en hel del mere ;)

Men jeg tog dog lidt smagsprøver med hjem til ham også og vi endte med at vælge en kage med mørk chokolade og passionsfrugt og så med noget lækkert praliné-knas. Det sidste var lidt à la luksus Daim. Havde egentlig indledningsvis tænkt af det skulle have været noget lettere og mere sommerligt med bær, men den der kombi af chokolade og passion kunne jeg ikke stå for (og gommen var heldigvis enig) og eftersom vi først skulle have kagen efter brudevalsen, hvor der også blev serveret sød champagne, kaffe og avec, så passede det ret godt, at dens funktion var mere à la en petit four.

Vi besluttede os for mange kager i forskellige størrelser fremfor én stor (både fordi det så fint ud, men også for at lette det med de mange gæster) og fik dem pyntet med hvid chokolade, der blev sprøjtemalet på og så masser af spiselige blomster. Kagerne blev sat på små træstubbe i forskellige niveauer.

Glæder mig helt vildt til at sætte tænderne i den igen på søndag ♥

Smagesættet vi fik med hjem fra Strangas. Den vi valgte, er den lysegule med rød skovsyre på. En kage med nøddebund, mørk chokolade og passionsfrugt.

Da vi skulle skære kagen efter brudevalsen. Gommen var blevet lun af danseriet og måtte duppes på panden ;)

(Visited 5.731 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Ej, hvor er det skægt. Vi havde bryllupsdag i onsdags (den 13., ni år!), og dit indlæg mindede mig sådan om vores første bryllupsdag. Vi havde taget et stykke af vores himmelske kage (i øvrigt også med chokolade og passionsfrugt!) med hjem og lagt det i fryseren, som traditionen jo foreskrev. Men da året så var gået og vi skulle nyde det længe ventede topstykke, var det PIST væk. Og vi boede i en lejlighed med en lillebitte fryser, så det var altså ikke sådan, at det kunne gemme sig ret mange steder. Det var væk. ?
  Så kom jeg i tanke om, at jeg nogle måneder forinden havde taget en oprydningsrunde i fryseren og måske, muligvis, sandsynligvis, nok var kommet til at smide en uidentificeret sølvpapirspakke ud. Åh nej!
  Jeg sms’ede straks min mor, helt panisk, og min mor endte med at være vores Cathrine. For hun havde selv gemt et stykke, og hun havde det stadig. Og så fik vi det. ❤️
  Glædelig bryllupsdag på søndag!

  1. Tillykke med bryllupsdagen Julie B. – vi deler dag og vi havde 3 og 13 års bryllupsdag, da vi holdt bryllup igen på vores 10 års bryllupsdag. Vi gentager det igen om 7 år <3

   Også tillykke med Jeres dag Emily, det er helt vidunderligt, at følge med i dit liv her!

   1. Tak – og et stort tillykke med jeres også! ? Hvor lyder det bare skønt at gentage sådan en kærlighedssucces hvert tiende år. ❤️

   2. Også tillykke til dig Mette! Og hvor herligt at holde det igen hvert 10. år. Det vil jeg også SÅ gerne <3 Kram

 2. Altid til tjeneste, når det gælder kage ? Også til jeres genbryllup, som jeg satser på I holder. Når man er så god til det med fest, så forpligter det ? Hyg jer I to! Kram

 3. Åhr, jeg elsker iskaffe og vil så gerne smage de varianter. Det ville være vidunderligt at vinde, så tror jeg præmien skulle indvies på sommerferien, hvor ville det være skønt at kunne lave velsmagende islaffe uden for lands lov og ret.