Det færdige badeværelse

Åh manner hvor har jeg glædet mig til det her.

Vi kunne næppe have været med i Nybyggerne med det snegletempo, vi har lagt for dagen i forbindelse med at istandsætte vores lille hus.

Men skidt pyt, for nu mens jeg sidder her og spise varme cup noodles (månedens craving) og kigger på billederne af resultatet og generelt kan sætte flueben ved flere og flere opgaver herhjemme, så kan jeg mærke roen sænke sig og tilfredsheden brede sig.

Det. Er. Så. Rart.

Jeg kan egentlig ikke anbefale nogen at flytte, køre ind i vuggestue, blive gravid og få dødskvalme og renovere samtidig (heller ikke selvom det ‘bare’ er et badeværelse, et toilet og lidt ‘småting’), men nogle af tingene hænger jo uløseligt sammen og det føles om ikke andet godt at være på vej ud på den anden side. Og kunne sætte de flueben.

Og hvor har jeg altså glædet mig til at vise jer det færdige badeværelse sammen med Grohe, som vi har valgt alle armaturer fra. Og det blev til en hel del faktisk, for vi har to håndvaske, en bruser og et badekar.

Vi har valgt armaturer i messing og med undtagelse af bruseren er de alle fra Grohes smukke Atrio-serie. Kan så godt lide hvordan de på én gang er klassiske og moderne.

Vi har forsøgt at lave så meget som muligt selv, men har selvfølgelig fået en autoriseret VVS’er til at tage sig af alt vandinstallation og en elektriker til el og så har Nikolajs lillebror, der er murer givet et stort nap med og bl.a. muret fald i brusenichen osv. Meget rart, at vandet rent faktisk løber ned i afløbet ;)

Og så har vi fået hjælp til at tegne badeværelset af Caia Leifsdotter, der er indretningsarkitekt. Jeg havde en ret tydelig idé om hvordan jeg gerne ville have det skulle se ud, men det var så fedt at sparre med en der kunne lave rigtige arbejdstegninger OG som bød ind med forslag og muligheder, jeg ellers ikke selv var kommet på.

Vægge og gulve er BaseBeton, en type af microcement i farven Oat (det er den samme vi har i entréen) og jeg må være ærlig at sige, at det er noget biks og svineri. Jeg kan klart anbefale, at man giver sig i kast med det på et mindre område som eksempelvis et lille badeværelsesgulv eller en bruseniche, men på så stort et område (entréen medregnet) og med al den prep, tørretid og slibning mellem lagene det kræver, så synes jeg det er en stor gør-det-selv-mundfuld. Min umiddelbare anbefaling er derfor, at man får professionelle til det, hvis man skal have microcement på et større område ;)

Spejle og glas til bruseren er fra J. N. Bech, som har den bedste service og som laver (næsten) alt i spejle og glas på mål.

Badeværelsesmøblet er lavet på mål hos Studio Fjorten03, der også har lavet vores skabe i entréen. Læg mærke til de små ben på badeværelsesmøblet. Det er min idé og den viste sig ikke bare at pynte (synes jeg, kan godt lide det ligner et ‘rigtigt’ møbel), men også at være virkelig gode når det kom til hele konstruktionen og bæreevnen. De der vaske og bordpladen vejer ca. to trilliarder ton.

Apropos bordpladen og vaskene, så er de ligeledes lavet på mål hos Borderstone og det er marmor af typen Jura Gelb. De store plader i bruseren og ved badekarret er fra samme sted og af samme marmor.

Badekarret er fra Heath & Taylor og købt hos Bad & Stil. Vær opmærksom på at man skal købe afløb/overløb og bundventil separat. Det vidste vi ikke og troede (måske naivt) at det var med og fik således en lidt lang næse, den dag VVS’eren kom for at installere det og måtte gå forgæves.

Lamperne er fra Nuura Lighting.

Afløb i brus er fra Unidrain.

Sidst men bestemt ikke mindst er alle armaturer og bundventiler fra Grohe. Så smukke, funktionelle og i den lækreste kvalitet. De er i messing, den farve der hos Grohe kaldes ‘Cool Sunrise’.

Fotos: Morten K. Sørensen

(Visited 5.656 times, 23 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Det er så smukt, at jeg næsten ikke forstår det.
  I vandt tydeligvis kampen over materialet, og kan godt forstå, du er så glad for at være nået i mål – både fordi det er skønt, at have et badeværelse igen og fordi resultatet er blevet SÅ pænt, som det er ♥️.

 2. Glædelig 1.advent og tak for deling :-)
  Det er blevet virkeligt flot og stilfuldt :-)
  Tillykke med jeres smukke badeværelse og en glædelig juletid :-)

  1. Ja, badeværelse og toilet er to separate rum. Ligesom man ofte har det i bl.a. Frankrig. SÅ rart. Så uanset om man er i bad eller på potten, så bliver man ikke forstyrret. Hvilket jeg især tror jeg bliver glad for, når jeg inden ganske længe, bor sammen med hele 3 drenge/mænd ;)
   Hvis du er på instagram, kan du se toilettet i mit feed :)
   Klem E

 3. Om jeg begriber at det der rent faktisk findes i et privat hjem. Det er uden sammenligning det smukkeste badeværelse jeg i mit liv har set. Så. Sindssygt. Smukt! Det må være en drøm at bruge det hver dag. Håber det var trængslerne værd 😊

 4. Hvor er det bare et super flot badeværelse! Er mega inspireret! De atrio armaturer, både til håndvask og badekar, er godt nok svære at finde i messing…Hvordan fandt i dem? Og kender du deres vvs nummer? Vi skal nemlig selv til at lave badeværelse;)

  1. Du kan finde dem alle via Grohes hjemmeside og ellers er jeg sikker på at Grohes kundeservice gerne vil hjælpe :) Hvis du skal finde dem andetsteds, så kalder Grohe farven for hhv. ‘Sunrise’ og ‘Cool Sunrise’, så hvis du googler det i stedet for ‘messing’ så skulle der gerne komme masser frem. Klem Emily