15 lydbogsanbefalinger til din sommer…

… eller barsel. Eller begge dele, hvis du er i samme båd som jeg.

Jeg er jo både læsehest og lydbogsentusiast om en hals, men MANNER hvor læser jeg ekstra meget med ørerne for tiden. Det var ligesådan i min sidste barsel og uden at det skal lyde alt for storladent, så redder lydbøgerne altså mit barselsliv og måske i nogen grad også min forstand. Ikke at det ikke er hyggeligt, at nusse om baby og deslige, men der er immervæk mange timer i løbet af et døgn, hvor baby sover, men man alligevel ikke har armene fri (sådan er det i alle tilfælde med mine børn, der allerhelst vil sove på mig eller mens de bliver trillet, når de er helt små) og så føles det altså dejligt, at have noget i ørerne MENS man kigger beundrende på det lille myr. Eller ind i væggen eller op på skyerne, alt efter hvor man er mentalt dén dag.

Jeg hører mine lydbøger på Mofibo, der nu tæller over 450.000 titler at gå om bord i. Og lige nu byder vi på 45 dages ubegrænset og gratis adgang. Du kan opsige når som helst. Der findes flere forskellige typer af abonnementer. Nikolaj, Kurt og jeg deler et familieabonnement, der passer perfekt til vores behov.

Når Skipper er vågen, så sætter jeg bogen på pause og taler med ham, men de dage og nætter hvor han skriger (vi har fået et kolikbarn), så er det altså rart at kunne høre lydbog imens man trøster, vugger, bouncer og deslige. Det tager toppen af det og gør at mit nervesystem ikke bliver helt ligeså flosset. Og jeg lytter også, når han skal ammes og skiftes om natten. Det er rart med lidt selskab og underholdning til at holde sig vågen, men uden at man bliver alt for vågen, som hvis man sidder og kigger på skærmen. Lydbøgerne er mine venner dér og gør at det føles mindre ensomt og faktisk til tider ret magisk. Det er Skipper, bøgerne og mig dér om natten.

Det er det også på alle de mange ture, jeg går med ham.

Jeg går som regel en tur med barnevognen og noget rart i to go-koppen hver dag. Og altid med AirPods og en lille rejse pr. lydbog ind i nogle andres verden.

Om aftenen ‘putter’ jeg ham ofte i bærselen og så går vi ellers en tur i skoven, som vi er naboer til. Han slapper dejligt af og falder i søvn og jeg kan nyde den smukke forårsskov, der for hver dag springer mere og mere ud. Og med en god bog i ørerne som selskab.

Nedenfor finder I masser af anbefalinger. De fleste af dem er gode uanset om din sommer skal spenderes med at dikkedikke og trille barnevogn eller om den skal bruges i en solstol, med et glas kølig vin i hånden. Eller en kombination. Lydbøger egner sig også formidabelt til når man skal holde øje med større børn, der leget godt selv, bader eller lignende.

10 af anbefalingerne er bøger jeg har lyttet til indtil videre i min barsel og så en håndfuld jeg har i kikkerten og ser frem til at høre. Gad vide hvor mange, jeg ender med i løbet af dette år?

Hvis I har læst eller lyttet til noget godt for nylig, så del ENDELIG! Jeg elsker altid at få jeres anbefalinger retur ♥︎

10 lydbøger jeg har lyttet til i den seneste tid og som jeg kan anbefale

–  Vidt forskellige. En hel del der er sidste skud på stammen af anbefalelsesværdige serier og trilogier og så har de selvfølgelig alle gode oplæsere, det er en stor del af lydbogsoplevelsen.

 • En halv gul sol af Chimamanda Ngozi Addichie. Jeg er så betaget af denne forfatter. Både hendes lille Vi burde alle være feminister, men også hendes nyeste roman, Americanah. Senest har jeg hørt En halv gul sol om borgerkrigen i Nigeria/Biafra (blandt andet) og den gjorde mig ikke mindre vild med Addichie. Dette er således – som det gør sig gældende med flere af de følgende anbefalinger – lige så meget en anbefaling af forfatteren som af den enkelte titel.
 • Nøglen til mord af Anna Grue. Der er ret så langt fra Addichie til Grue, men sådan er min læsesmag: Bred. Og intet er så hyggeligt, uhyggeligt som Anna Grues krimier med pensionisten Anne Maj Mortensen som hovedrolleindehaver. Her er lige dele mordgåder og veltillavede middage og jeg er fan. Der er to forgængere i samme serie, hvis man vil høre dem i rækkefølge. Og vil man have endnu mere Grue, så er Italiensvej & De voksnes rækker et bestemt også et lyt værd, ligesom hendes krimiserie om Dan Sommerdahl heller ikke er værst.
 • Blæst af Anne Mette Kirk. Tredje overordentligt spændende roman fra Kirk. Start gerne med Knust og Låst, men de kan sagtens lyttes/læses uafhængigt af hinanden.
 • Et livsværk: Om at blive mor af Rachel Cusk. Elsker, elsker, elsker Cusk og hendes lille bog om det spæde moderskab er ingen undtagelse.
 • Man skulle nok have været der af Thomas Korsgaard. Tredje bind i Korsgaards trilogi om Tue. Det er afsindigt tåkrummende, knivskarp og tragikomisk socialrealisme. Avra hvor er jeg vild med Korsgaard. Også som oplæser.
 • Kolde, hvide vinternætter af Christoffer Holst. Holst skriver hyggekrimier hvor der er mindst lige så meget plads til vin, god mad og forelskelser, som til drab og mysterier. Det er alletiders underholdning og perfekt når det ikke skal være alt for tungt.
 • I ruiner af Morten Pape. Jøsses hvor har jeg glædet mig til denne sidste del af Papes barske Amager-trilogi. Og den er i modsætning til forgående anbefaling til den tungere side. Ulykkelige familieforhold og finanskrise à la Amagerbanken og triste skæbner helt fra Vestamager til Rwanda. Helt sin egen i forhold til forgængerne Planen og Guds bedste børn.
 • Barnet fra Thy af Maria Helleberg. Endnu et flot punktum på en fremragende trilogi. Her er det Hellebergs egen slægtshistorie, der er omdrejningspunkt for tre historiske romaner. Start endelig med Kvinderne fra Thy og derefter Søstrene fra Thy for så at slutte af med denne. Det er lidt som en rejse i en tidsmaskine.
 • Ting jeg har lært, da det var for sent – En feltguide til voksenlivet af Petra Nagel. Denne er så skæg og hyggelig. Især hvis man også er barn af 80’erne og vokset op i 90’erne.
 • Madro af Morten Elsøe og Anne Gaardmand. Den bedste guide alt det med børn og mad. Har lært så meget af den også omkring mit eget forhold til mad.

5 lydbøger jeg har på boghylden og skal lytte til i løbet af sommeren

– 4 romaner og 1 fagbog

 • Ingen som dig af Nick Hornby (oplæst af Iben Hjejle og dét er altid en fornøjelse).
 • Himmelstormerne af Maggie Shipsted.
 • Rejse med let bagage af Tove Jansson.
 • Det samme og noget helt andet af Katrine Marie Guldager.
 • Den bedste start på livet af Sofie Münster.

Hvis I har læst eller lyttet til noget godt for nylig, så del ENDELIG! Jeg elsker altid at få jeres anbefalinger retur ♥︎

(Visited 5.362 times, 11 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Jeg er vild med dine boganbefalinger 👏 .. På din anbefaling hørte jeg americanah tidligere på året – den var fantastisk! Glæder mig til at høre ‘en halv gul sol’ 😊
  Jeg er ved at læse “vi begynder med slutningen”. Den er også virkelig god!

 2. Åh hvor dejligt med dine anbefalinger til sommeren, meget værdsat. Et par af dem er på lytteboghylden allerede, og en del af de andre kommer på.
  Du har stadig Stine Askovs Nøjsomheden til gode. Så god så god!
  God sommer med mere nattesøvn og lange lyttelæseture med barnevogn .

 3. Jeg hader egentlig lidt når man skriver om noget helt andet end indlægget handler om men jeg bliver simpelthen selv lige nødt til det nu… For det der bananbrød eller det andet fra bananacph som sælges i 7eleven nu – er det lækkert??? Hæhæ tak for anbefalinger også og skønt at have dig tilbage på bloggen! God weekend fine Emily og alle andre!

  1. Hej Mia :D jeg synes de er rigtig gode. Virkelig “mushy” og svampet! Prøv dem begge, både citron og almindelig.

 4. Jeg kan anfebale “Oh La La – Hvorfor er de så franske i Frankrig?” af Aske Munck fra Forlaget 28B – Oplagt hvis man er frankofil eller bare elsker at lære om kulturer😄

  Og “Gud er italiener” af Tv2-korrespondent Eva Ravnbøl. Så god bog, perfekt hvis man skal tilbringe sommeren i Italien.

  “Heksens Alfabet” af Nanna Goya – Om at være sårbar gravid, om tab, håb, angst og moderkærlighed – og hekse.

  De næste jeg har på listen er “Vi troede vi skulle” af Marie Hougaard, “Nøjsomheden” af Stine Askov, “Højtryk og Lavtryk” af Meg Mason og “Voksnes løgnagtige liv” af Elena Ferrante

 5. Jaaa for mofibo anbefalinger, dem har jeg savnet! Du skal glæde dig til ‘Ingen som dig’, den synes jeg var god. Den var interessant af mange årsager, men jeg synes især den var sjov, fordi den slet ikke havde noget med COVID-19 at gøre, og i stedet handlede om en anden historisk verdensbegivenhed. Derudover har jeg for nyligt hørt og nydt The Seven Husbands of Evelyn Hugo af Taylor Jenkins Reid og Tænk ikke på mig af Vilma Sandnes Johansson, som dog havde mig i tårer midt på Nørrebrogade, så en anden slags fornøjelse.

  Rart at have dig tilbage, og tillykke med den lille.

 6. Anbefaler Rikke Viemoses “Nu taler jeg” til alle for tiden! Og hun læser selv op i Mofibo-udgaven. Klart plus👍🏻😊
  Det handler også om, at det er helt ok at være feminist og gå op i ligestilling, selvom man ikke altid selv lever op til idealet. Vi lærer hele livet❤

 7. Åh, hvor er jeg glad for, du også syntes, I ruiner var i den tunge ende. Velskrevet og interessant men også så trist, at jeg måtte kæmpe lidt for at komme igennem.

  Næste bog i “stakken” var egentlig Blomsterdalen, men jeg måtte lige have et break, og tog i stedet fat på Postkort fra Berlin. Spændende, god historie og let læst. Klart anbefalelsesværdig.

  Blomsterdalen tog jeg fat på efterfølgende. Ufattelig trist, men vigtig og velskrevet bog.

 8. Tak for gode anbefalinger! Den bedste bog jeg har læst længe er Kærlighedens år af Johanne Mygind. Fremragende skrevet og en vigtig roman om kvinder i Danmark. Blev inspireret til at læse den efter et foredrag med Mygind den 8/3 på Risskov Bibliotek.

 9. Tak for gode tip! Perfekt timing, jeg er selv lige gået på barsel og er tyvstartet på lydbog-universet.
  Jeg hører Anne Mette Kirk nu, næste på listen er Fruen af Malene Lei Raben.
  God barsel og lytte- og læselyst 😊

 10. Elsker dine boganbefalinger – jeg har for nyligt lyttet byttedyr – Lise Villadsen – virkelig også en bog som fanger en fuldkommen

 11. Fedt med anbefalinger, det faldt på det helt rigtige tidspunkt! 😍

  Jeg anbefaler altid “Humlen ved det hele” som det første! En skøn lytteoplevelse, lidt som at gå en tur i forårsengen med en bedstefar, som med begejstring fortæller om dyr og planer, kommer en sjov anekdote og alligevel lærer en noget.

  Ellers har jeg netop genhørt “Ondskaben” af Jan Guillou og Hella Joofs “Båven om gud” og “Tvilling, yndling, grævling”. Ellen Hillingsøe læser så godt og jeg har også lige hørt hende læse både “Ronja Røverdatter” og “Brødrene Løvehjerte”.

  Den sidste jeg må nævne er “En kvindes pris” af Somaly Mam – den satte virkelig tanker i gang og er helt sikkert også et lyt værd!

 12. Lækkert tilbud og anbefalinger!
  Ved du om tilbuddet kun gælder nye kunder eller kan os tidligere også benytte det? Kan ikke finde noget info via dit link

 13. Jeg elsker dine boganbefalinger,-tusind tak for det! Er lige blevet færdig med lydbogen “Nøjsomheden” af Stine Askov… den MÅ du læse/lytte til! Den er bare så fin!

 14. Tak for bogtips til ferien. Jeg vil anbefale en bog fra Reese’s bookclub “Firekeepers Datter” en spændingsroman ala Beartown mikset med indiansk kultur og historie (den bliver Netflixserie). Læst de første kapitler og den bliver jeg hurtig færdig med, så vil også havde en bog eller to med af Tara Jenkins Reid. Genlæst Jane Austens “Overtalelse”, som også kommer på Netflix. 🍿👏 Glæder mig til at læse din anbefaling af Himmel stormere.

 15. Hvad hun klager over, når hun klager over husarbejdet af Heidi Linde. Jeg læste den godt nok og kan se, at mange ‘klager’ over oplæseren.
  To liv af Estrid Dyekjær.
  Nøjsomheden af Stine Askov, som flere også har anbefalet. SÅ god. Det er hendes andre bøger i øvrigt også.

 16. Kære Emily,

  stort tillykke med den lille, knapt så nye mere :)

  Tak for dine anbefalinger, jeg har Americanah stående og glæder mig til at læse den, det er så dejligt med boganbefalinger, også selvom jeg er til den trykte slags :)
  Jeg er næsten lige gået i gang med Violetta af Isabel Allende og er allerede helt solgt, den er så skøn.
  Jeg er vild med den boblekande og muslingekruset du har med på billedet, vil du dele hvor de er fra?….håber ikke du har svaret på det spørgsmål alt for mange gange før….jeg ledte efter det på bloggen, men kunne ikke finde det.

  Rigtig god bedring til kolikbarnet og hans mor og far<3

  1. Tusind tak for din søde besked Lykke <3
   Boblekande og muslingekrus er begge fra Christina Iversen Studio, der laver de smukkeste ting. Kram E

 17. Super fedt indlæg – er selv helt vild med lydbøger og jeg synes du kommer med nogle gode anbefalinger! Jeg tænker næsten jeg skal i gang med Anna Grues krimier :-)

  Jeg har før fundet inspiration på https://audiobogen.dk/ hvor jeg blandt andet lyttede til biografien Guldfuglen: I krig med AK81. Helt klart en anbefaling værd!