Brillelykke og sommerdrømme

Jeg har brugt briller i mere end 18 år. Men aldrig så ofte som nu. Fra at jeg for det meste bar briller en halv times tid morgen og aften, for at give ‘kontaktlinseøjnene’ lidt luft, samt en ugentlig brilledag med briller fra morgen til aften – hvis jeg var artig – så er der nærmest omvendt nu. Nu er det linserne, der ligger og kukkelurer. For jeg har fået nye briller og jeg knuselsker dem simpelthen. De er så pæne og så meget ‘mig’. Og så er de i tillæg ultralette, allergivenlige og behagelige. Og stærke. Hvilket er meget godt, for frøken klodsmajor her.

Ja, ja det er en hel, lille kærlighedserklæring, men er man glad for noget (eller nogen), så skal man sige det højt synes jeg. Brillerne kommer fra danske Fleye Copenhagen, der laver håndlavede brillestel og solbriller.

 

Det er noget skægt noget, det med briller. For lige så nødvendige som de kan være for nogle af os, lige så meget sidder de dér lige midt i ansigtet og troner. På godt og ondt. Det første hvis man har fundet et godt brillematch, så kan de understrege ens gode træk eller ens stil – eller begge dele, hvis man er heldig og kan næsten være som et smykke. Bedre endda i nogle tilfælde. Ramme øjnene og ansigtet ind. Men hvis de ikke er klædelige, så er man altså også på den. De sidder jo lige dér på næsen og er ikke sådan at overse.

 

Jeg glemmer aldrig dengang jeg var til optiker allerførste gang som teenager (har glemt hvad forretningen hed og den eksisterer ikke længere, men den lå på hjørnet af Allégade og Gl. Kongevej) og optikeren uden omsvøb meddelte mig, at det stel jeg havde forelsket mig i, slet ikke ville gå til mig, “fordi jeg havde MEGET tætsiddende øjne”. Måske hun ikke var så diplomatisk, men beskeden gik om ikke andet igennem og jeg lærte – omend med en noget såret forfængelighed – at man skal vælge briller, efter hvad der klæder én (og ‘trækker’ ens tætsiddende øjne lidt fra hinanden) og ikke efter hvad man synes er flottest, som det hænger dér på stativerne.

Nuvel, jeg synes det er lykkedes at finde et stel, der opfylder begge dele.

Og ligeså med solbriller. Så er jeg dækket helt ind og klar til sommer. Solbrillerne er også fra Fleye Copenhagen og mens man skal til en optiker, for at få fingrene i deres brillestel, så kan solbrillerne købes på deres egen webshop lige her. Og med 14 dages returret. Så man kan prøve brillerne hjemme. Og passer de ikke (til ens tætsiddende øjne), så kan man returnere. Jeg var så lun på flere af deres solbriller, men endte med dem I kan se her. Crippa hedder modellen. Men jeg var også helt vild med Margita og Topsy (i Shiny Olive, wow!).

Og med solbrillerne på næsetippen vil jeg tillade mig at dagdrømme om og glæde mig lidt til sommer. Det bliver nok en anderledes sommer end vi er vant til. Men forhåbentlig med lidt solbrillevejr under alle omstændigheder. Og med tidlige morgendukkerter, surf, teltture, drinks på altanen, jordbær med fløde (glæder mig til Kurt skal lære alle de bedste sommerspiser at kende), bare tæer og brune skuldre og sommerkjoler på repeat. Og hvis vi er heldige og passer godt på os selv og hinanden måske der så også bliver mulighed for grillaftener, sommerbryllupper og dans til den lyse morgen. Det håber jeg ♥

Og indtil alt det, fungerer solbrillerne også mere end glimrende som træt-mor-camouflage på trilleture, skulle jeg hilse at sige :)

 

(Visited 3.221 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. De briller er så sindssygt flotte , både til dig og i det hele taget!
  Jeg kan ikke finde en forhandlerliste på deres hjemmeside? Kan du eller Fleye henvise til nogen i København/ Frederiksberg?

 2. Dine dagdrømme om sommer gav mig næsten tårer i øjnene. I hele den her Corona-boble, kan man godt glemme, at det bliver sommer og glemme at glæde sig til morgendukkerter, drinks, jordbær med fløde, bare tæer og brune skuldre. Du skriver så fint.

  Ps. Du ser flot ud med briller :-)

  1. Tusind tak Pernille og ja, det er nemlig en boble, som man nemt kan blive både lidt vemodig og kulret i. Men det bliver sommer igen <3 Kram og god aften

 3. Hej Emily. Hvor er de briller flotte til dig.
  Må jeg spørge, hvor din smukke er fra?
  Kh Tina