Opskrift: Blommekage

Vi er så heldige at have overtaget en have med ‘indhold’ og har således kunnet mæske os i asparges, rabarber, jordbær, hindbær, solbær, stikkelsbær og ribs henover hele sommeren. Og nu kan vi høste jordskokker, æbler og blommer. Sikken luksus! Altså virkelig.

Det kiggede jeg en del på, da vi så huset første gang. For med mindre man køber et hus med en park eller et eller andet helt ekstraordinært på havefronten, så er det jo ikke det, man betaler for.  Jo, jo for hvor mange kvadratmeter grunden er, men ikke for diverse potentielle afgrøder. Men omvendt koster det både penge og tager ikke mindst tid at plante frugttræer og bærbuske og deslige, så det er (for mig) en KÆMPE gave og appelsin i turbanen, at ‘få’ med.

Nå, nok om mine lommetips til folk på boligjagt, for det skulle egentlig bare handle om blommerne, og at jeg bagte en dejlig blommekage af nogle af dem i weekenden. Den blev virkelig god og var noget så nem, så tænkte, det var et hit at dele opskriften med jer.

Den er sådan en, man også snildt kan lave med pære- eller æblebåde og/eller brombær eller med friske figner eller hvad man nu ellers har af frugt på hånden her i sensommeren. Lidt af det hele kunne sikkert også være både dekorativt og lækkert.

Opskriften er (som ofte) inspireret af min sødeste ven Anne au Chocolat, men da jeg ikke havde nok marcipan i huset jvf hendes opskrift måtte jeg freestyle og det endte altså mere end lykkeligt. Der er kokosmel i min version og det giver noget dejligt, saftigt til kagen og en lækker tekstur, men der er ikke så meget i, at det er en gennemtrængende kokossmag overhovedet.

Blommekage

200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
100 g kokosmel
150 g mel
100 g marcipan
Ca 10 blommer (afhængig af størrelse)

 • Sørg gerne for at alle ingredienser har stuetemperatur, når du starter. Det er generelt en god lille tommelfingerregel, når man bager. I praksis betyder det her, at du tager æg og smør ud af køleskabet 1/2-1 time før du skal i gang.
 • Forvarm ovnen til 180 grader.
 • Pisk smør og sukker sammen i hånden, på røremaskine eller med en håndmikser.
 • Rør æggene i ét ad gangen.
 • Rør mel og kokosmel i og riv marcipanen på et rivejern (den grove side) ned i dejen.
 • F´or en springform (ca. 23 cm i diameter) eller anden rund kageform med bagepapir og hæld dejen i.
 • Skær blommerne i halve, fjern stenen og tryk blommestykkerne ned i dejen.
 • Bag kagen i 35-45 minutter, hold øje, den skal være flot gylden, men ikke begynde at blive mørk.
 • Lad den køle lidt eller helt af og servér den derefter med en klat flødeskum eller creme fraiche. Eller en kugle vanilleis.
 • Kagen kan fint holde sig et par dage i en lufttæt dåse eller pakket ind i bagepapiret.

Har man slet ikke marcipan i huset, så swap med mere kokosmel og har man ikke kokosmel, men mandelmel, så bruger man bare det. Der er masser af smør og sukker, så det skal nok ende lykkeligt alligevel :)

Er man lidt mere modig, så lyder denne her blommekage med rosmarin virkelig også lækker.

(Visited 5.404 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

2 Kommentarer

 1. Den lyder jo virkelig lækker! Min mand, vores 3 skønne børn og jeg flyttede selv i hus for et år siden, hvor brombærbuske, kirsebærtræer og æbletræer stod og bød og velkomne! Gotta love it!:D

 2. Det var simpelthen det værste ved at miste mit barndomshjem, dengang mine forældre blev skilt. Vores drivhus var fyldt med de lækreste vinduer, agurker, tomater og deslige. Og æbletræet i haven leverede lækker most og æbletærte foruden at agere snacks for hestene i nærheden. Jeg håber at de nye ejere sætter ligeså stor pris på alt det arbejde og den kærlighed, som mine forælde lagde for dagen, på samme måde som du gør i jeres nye. Jeg har ikke et blommetræ på min altan, men jeg må kunne finde nogen i supermarkedet, for den tærte lyder skøn <3