5 gode efterårsopskrifter

Den dejligste efterårssalat. Med bagte grøntsager og sådan en der er nem ‘lige at smække sammen’, hvis altså man har food preppet lidt. Det handler indlægget også om.

Var det noget med den smukkeste, nærende salat, nemme, smarte morgenmadsmuffins, varm, opkvikkende matcha latte, krydret, velsmagende og billig dhal eller lun crumble med en klat flødeskum?

Så kig med her. Jeg har håndplukket fem opskrifter fra arkivet, som jeg selv har sådan lyst til at lave netop nu.

Og tip mig gerne retur, hvis I har en god, vegetarisk efterårsret, jeg skal prøve eller noget lækkert at bage. Jeg er især på jagt efter en god opskrift på pecan pie ♥

 

Morgenmadsmuffins til de små (og store). Er gået lidt kold i havregrøden herhjemme om morgenen. Altså jeg er, Kurt elsker, så tænkte jeg skulle til at lave en portion af disse igen. De er ikke bare nemme at bikse sammen, men gør det også hurtigt at servere morgenmad på sekunder, hvis man har lavet dem i forvejen. De er også en glimrende snack. 

Matcha latte med alskens gode sager. Der er jo ikke noget mærkværdigt i det, årstiden taget i betragtning, men jeg kunne leve af en variation af varme drikke for tiden. Alt jeg har lyst til er varm kakao med flødeskum, matcha latte, cappuccino og chai latte. Og gløgg. Men det er vist en anden historie…

Min version af dhal. Hurtig, billig og sund. Og ja, den er måske liiiidt et madkulturelt sammenstød, men den smager altså virkelig godt.

Nemmeste, lækreste crumble med marcipan. Her er det med rabarber og det går selvfølgelig ikke nu (med mindre man er heldig og har i fryseren), men tænker den vil være mægtigt god med æbler også. Eller pærer. Mmmm…

(Visited 4.746 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

5 Kommentarer

  1. De morgener hvor jeg ikke selv gider (eller har tid til at) spise havregrød, laver vi tit instant-grød til min søn.
    Vi har en bøtte med havregryn og diverse (hørfrø, kokosmel, rosiner og hvad vi lige har) – og så tager jeg bare en portion, overhælder med kogende vand og køler den ned med mælk.
    Ikke den store kulinariske oplevelse, men han er vild med det.

  2. Du formår altid at skabe en helt bestemt stemning på dine madfotos – det er pudsigt, men det gør dem altså ekstra så indbydende, at man lulles ind i den der smukke, jordnær hjemmelighed når de præsenteres ✨.

  3. Jeg er også glad for at forberede måltider :-)Du kan bruge de bagte grøntsager i en suppe i steder for en salat. Det er også en god måde at bruge de lidt slatne grøntsager på/den halve peberfrugt/den sidste rest blomkål etc. Jeg plejer at bage grøntsagerne på forhånd, når jeg alligevel bruger ovnen til et andet formål. Jeg laver suppen ved at svitse et løg, tilsætte de bagte grøntsager og grøntsagsfond og blende hele herligheden. Top suppen med dukkah/grønkål/stegt halloumi/kikærter.

  4. Jeg har lavet de morgenmadsmuffins mange gange nu, og de er et kæmpe hit herhjemme til både de store og den lille på 10måneder. Jeg har også lavet dem med æblemos istedet for blåbær, da vi have lidt triste æbler. Det fungerer også forrygende (og så slipper man for blårbær-farvede pletter på tøjet hvis de er med som snack på farten ;-))