Kan I høre på overskriften, at jeg er begejstret? Vi fik denne her ret hele tre gange i sidste uge. Tre! Derudover fik jeg også resterne til frokost et par dage. Om jeg er træt af den endnu? Nope! Dhal eller daal er en af mine yndlingsretter her om vinteren. Både fordi den er hurtig og billig (ja, det er også buzz words i madsammenhæng), men også fordi den smager og varmer. Og er helt og aldeles vegetarisk, men stadig er mættende og fyldig, så selv sultne mandetyper ikke savner kød.
Og inden I kølhaler mig for det med den røde karrypasta, så ved jeg godt at det er uortodokst. Men vi elsker smagen af rød karry. Som jeg også bruger til min yndlingswokret og derfor altid har. Vil man gå den traditionelle indiske vej så bruger man almindelig, god karry.
Dhal med røde linser
– 2 pers.
2 spsk oliven- eller kokosolie (eller ghee)
1-2 løg i tynde både, jeg bruger som regel rødløg
2 fed hvidløg, hakket
2 spsk rød karrypasta
1 tsk gurkemeje
1/2-1 chili efter smag, hakket fint
1 rød peberfrugt, skåret i mindre stykker
1-2 kanelstænger, brækket i mindre stykker
1 dl røde splitlinser
300 g frisk spinat, skyllet
1 dåse kokosmælk eller 1 dåse tomater*
5 dl grøntsagsboullion eller vand
Salt & peber
- Sæt gerne linserne i blød i 10 min i koldt vand. Har man ikke tid til det, udelades det punkt blot.
- Varm olien i en gryde og svits karrypasta og gurkemeje i et øjeblik inden løg og hvidløg tilsættes og steger med i et par minutter.
- Kom chili og peberfrugten (og andre grøntsager hvis du vil bruge flere) med og lad det stege videre i et minuts tid.
- Kom spinat ved og hæld også bouillon og kokosmælk eller tomater ved samt kanelstængerne og linserne. Hvis linserne har været sat i blød, hældes vandet fra inden.
- Bring retten i kog og lad den derefter stå og småsimre i ca. 15 minutter (rør i den af og til) eller til linserne er møre.
- Smag til med salt og peber.
- Servér den med brune ris, naan eller slet og ret som den er. En god klat græsk yoghurt oveni og frisk koriander er også lækkert.
Man kan snildt supplere med andre/flere grøntsager. Vi kommer lavede også en variation med squash og gulerod sidste uge. Også godt.
* Jeg veklser mellem de to alt efter om jeg vil have en cremet, fyldig suppe eller en med ja, tomatsmag. Af og til bruger jeg også begge dele og udelader så vand/boullion.