På skiferie i Norge

Fra da vi holdt nytår i Norge for to år siden.

Vi har lige booket en lille skiferie i Hafjell med DFDS i det nye år og jeg håber, håber, håber vi kan komme afsted. At vores lille familie kan ‘komme på sne’ denne vinter. Drømme kan man jo altid. Og af og til går de i opfyldelse.

Og jeg glæder mig sådan og længes efter at give rejseglæden, eventyrlysten og nysgerrigheden videre til mit barn. Skabe gode minder og oplevelser som familie.

For jeg savner at rejse. Komme på opdagelse. Noget så frygteligt.

Jeg ved godt, det er et kæmpe privilegie og at man også kunne mene, at jeg havde fået min del. Jeg er en lykkens pamfilius, der har rejst en god portion. Men jeg ved, at I også er mange, der har det lige sådan. Og at I er mange, der har måtte sætte alt fra honeymoon til barselsferier på hold. Eller slet og ret aflyse. At I også har rejsekuller og drømmer om både palmesus og bjergtinder. For slet ikke at tale om de af jer, der ‘bare’ gerne vil kunne rejse hjem.

De seneste år har mine rejsevaner ændret sig meget. Vi har isærudforsket det nære. Både Danmark, men i særdeleshed også vores skandinaviske naboer. Og i skrivende stund er vi så således ved at planlægge en lille skitur til Norge i det nye år med DFDS.

Vi tillader os, at drømme om, at det bliver muligt. For foruden stor rejselyst, har snekulleren i tillæg meldt sig. Vi er så sultne efter at rejse OG komme på ski. Det hænger trods alt sammen, når man er fra Danmark. Og at kælke med Kurt og måske endda lade ham prøve kræfter med et lille snowboard (kan I se det for jer? Jeg kan♥). Han var på skateboard (med sin far) for nogle uger siden og han hvinede af fryd.

Og jeg håber sådan, vi kan komme afsted. Nu planlægger vi i alle tilfælde og krydser så fingre. Vi havde jo den mest eventyrlige campingsommerferie i Norge i år og et vintergensyn ville være herligt. Vafler og varm kakao, snemænd, kælketure, hytteliv, familietid i pyjamas foran pejsen og ture på ski i den glitrende, frostklare luft. Ah! Håber, håber, håber.

Denne gang har vi dog lært lektion og tager færgen til Oslo, så vi kan få den bedste start på skiferien og blot et par timers kørsel foran os til Hafjell. Jeg forstår ærlig talt ikke helt, hvordan vi lykkedes med at køre fra Danmark og tværs over Norge (vi nåede helt til Stryn, der ligger 13 timers kørsel fra København, hvis man kører direkte vel at mærke) med en 1-årig. Det gik jo, og noget af idéen med at være i autocamper er jo også at selve rejsen mellem a og b, er mindst lige så vigtig som slutmålet. Men denne gang tænker vi, at gøre det lidt nemmere for os selv og ‘tyvstarte’ med transport à la færge, hvor vi kan hygge os, spise god mad og ikke mindst sove os igennem broderparten af rejsen. Og så ankomme i Oslo næste morgen og være fremme ved skidestinationen til frokost. Perfekt.

Vi gjorde det samme, da vi holdt juleferie og nytår i Norge for to år siden. Tog færgen, hyggede og spiste med vores venner på overfarten, fik en god nats søvn i egen kahyt og så var vi fremme. Veludhvilede og klar til løjperne. Og det var så smidigt og nemt fremfor at køre hele vejen. Og endnu mere nu, hvor vi har en mini-rejsemakker med, tænker jeg.

Det hele er jo lidt med krydsede fingre (og tæer) og et ‘om muligt’ og ‘om alt går vel’. Men vi håber altid at snedrømmene går i opfyldelse og hvis ikke det kan lade sig gøre til den tid, så må vi benytte os af DFDS rejsegaranti (der betyder, at man uden omkostninger kan ændre afrejsetidspunkt for rejser i 2020 og 2021 indtil 24 timer før afgang) og udskyde turen. Napper hellere end gerne en forårstur eller sommerferie i Norge, skulle vi ende med at have en overfart til gode, så det tager vi, som det kommer.

Vi skal bo i en hytte i Hafjell, hvilket egentlig er min foretrukne måde at være på ski i Norge, men også ret så fint i denne tid, da man således kan være, leve og spise dér. Det er mere end nemt at holde afstand på ski, så det føles som en ret forsvarlig ferieform. Og ligeledes ift. at køre selv i egen bil. Men uanset hvad holder vi os selvfølgelig til myndighedernes anbefalinger.

Vi har booket en DFDS pakkerejse med transport og hytte. Der findes mulighed for pakkerejser med hytte eller hotel til en lang række populære skisportssteder.

(Gave)Tip: Lige nu kan man bestille sin skiferie (eller ‘bare’ overfarten) inden d. 31. januar 2021 og tage bilen med for halv pris. Også en ret god julegaveidé til de sneglade.

 

(Visited 5.094 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Det lyder så dejligt, jeg krydser for I kommer afsted! Men hvordan tænker du omkring at holde afstand i og omkring skiliftene? I Tjekkiet hvor jeg og min familie plejer at holde skiferie, står man meget, meget tæt i kø til liftene, og kan slet ikke undgå at blive blandet med fremmede på stoleliftene- som i øvrigt ikke kan undgåes. Hvordan er i Hemsedal? Vi leder efter mulige alternativer, da vi er ligeså skihungrende som jer, i disse tider.

  1. Tak <3 Jeg har 'kun' været på ski i Norge to gange, men der var det ikke noget problem og der var slet ikke så proppet, som jeg ellers kender det fra Frankrig. Men det afhænger nok meget af tidspunktet, man er afsted på. Dog er Norge meget påpasselige, så tænker at der er lavet et smart køsystem med afstand på skisportsstederne. Og i stolelifterne er det nemt, kun at sidde med dem, man er sammen med. Håber det kan lykkes og hvis ikke så gælder afbestillingsforsikring og så videre og så må det blive på et senere tidspunkt. Klem E

 2. I ved det sikkert allerede, men vær obs på de meget strenge karantæne regler i Norge og de tilhørende fæle bøder på 20.000 kr man får hvis man bryder dem. Kh en dansker i Norge som virkelig savner besøg fra Danmark.

  1. Det kan du tro. Det bliver kun en mulighed, hvis karantænen bliver afskaffet igen. Alternativt skal vi tage en længere periode i Norge, så det kan svare sig med karantænen. Puha, det kan jeg virkelig godt forstå <3 Kram E

 3. Lykkens pamfilius. Det udtryk har jeg aldrig hørt før, men jeg elsker det allerede. Tak for dit fine sprog. Jeg nyder altid at læse med hos dig :-)

 4. Åh, så misundelig! Bli’r nødt til at høre hvilken uge I har satset på at komme afsted i??

  1. Først håbede vi på uge 5, men har nu rykket alt til uge 11. Fingers crossed. Kram E

 5. Vi har forlænge siden booket en skiferie til hafjell. Krydser fingre for at vi kan komme afsted, selvom det pt ser lidt sort ud med 10 dages karantæne ved indrejse i Norge.

  1. Krydser med dig og ja, håber at de skrappe karantæneregler bliver ophævet, hvis smittetallene daler igen i det nye år. Kram

 6. Dejligt med en tur til Norge – og umiddelbart smart at tage færgen. Vi har selv to på 1 år og håber på en tur til Norge i marts, men vi holder os fra færgen pga Corona. Føler I jer trygge ved at tage færgen og stimle sammen med en masse mennesker ombord?

  1. Ja, tænker det er en rar måde i egen bil, egen kahyt og så er det nemt at holde afstand ellers. Har ikke tidligere (altså inden Corona), syntes at færgen var crowded, så tænker heller ikke den vil være det nu, tvært imod. Men ja, den slags er i disse tider jo altid lidt en omgang ’tillidsbingo’ ift. andre mennesker :) Dog er jeg sikker på at der er taget alle forholdsregler ombord. Rigtig god tur til marts, håber I (og vi) kommer afsted <3 Klem E

 7. Hej Emily ❄️
  Nu skisæsonen nærmer sig igen, er jeg lidt nysgerrig på, hvad man pakker af tøj/udstyr til en 1,5-2-årig? Det bliver nemlig vores første tur med en lille størrelse 😍