Lækkert hår

Lækkert hår? Ja tak. Ammehår og hårtab? Nej tak.

Jeg er egentlig ikke ret forfængelig. Det er ikke det samme som, at jeg ikke synes dullegrej, sminke og skønhedspleje er spændende (dét gør jeg, det er en af mine store hobbyer), men min verden bryder ikke sammen, hvis jeg ser dum ud på et billede eller hvis jeg har en dårlig ansigtsdag.

Men så er der håret. Lige dét er altså min achilleshæl. Og dengang det blev klippet lidt for kort og jeg brød grædende sammen på et toilet i Tivoli og hulkede “Jeg ligner en dreeeeeeeng”, vidste de veninder, jeg var i følge med, slet ikke hvad de skulle stille op. For de havde aldrig hidtil set mig få sådan en nedsmeltning, over noget så overfladisk.

Jeg lærte lektien og har ikke siden gamblet med hårpragten. For den kan jeg altså regne med, hvis ellers jeg lader være med at klippe eller farve den sønder og sammen. Men nu, nu ammer jeg. Og det betyder – for langt de fleste – det frygtede ammehår. Den tilstand hvor ens lækre graviditetsmanke stødt og roligt falder af. Til fordel for babyhår og fimrehår en masse. Som om barnet bare suger al næring ud af en. Helt ud i hårstråene. Har sågar hørt, at man også får det selv om man ikke ammer. Som en kroppens reaktion på graviditeten og den følgende søvnmangel.


Hårtabet er ikke begyndt endnu. Og jeg håber heller ikke det gør. Eller at det i det mindste ikke bliver for voldsomt. For ja, på det punkt er jeg altså lidt forfængelig. Indrømmet. Og derfor prøver jeg at modvirke det. Med sund og varieret kost, 100 tag (næsten) dagligt med den gode hårbørste for at stimulere hovedbund og hårsække og så med kosttilskud.

I forhold til sidstnævnte så tager jeg en god multivitamin- og mineral, fiskeolie, mælkesyrebakterier og d-vitamin og så tager jeg også skønhedstabletterne Hair Booster fra Smuuk Skin. To om dagen. Og har gjort det siden, jeg fødte. Og så krydser jeg ellers fingre for, at de kan hjælpe til at holde på håret eller i alle tilfælde sørge for, at der hurtigt gror noget nyt og flot ud, hvis først jeg begynder at fælde ;)

 

Hair Booster dur til alle hårtyper og er til alle der gerne vil give håret et kærligt skub indefra. De indeholder vitaminer, mineraler, aminosyrer og urter, der naturligt vedligeholder og styrker håret indefra. Læs evt. mere her. Og mens jeg aldrig før har været udfordret på det punkt, så tager jeg nu gladeligt imod al den hjælp, jeg kan få. Jeg har i øvrigt flere veninder, bl.a. hende her, der har taget tilskuddet med god effekt. Eller det er jo svært 100% at vide, for de fleste gør jo ikke kun en ting ad gangen og der er som regel mange faktorer i spil, men jeg glæder mig til at holde jer opdaterede på ammehåret under alle omstændigheder.

Smuuk med rabat

Du kan købe Hair Booster (eller andre kosttilskud fra Smuuk Skin) her med 20% i rabat med koden Emily-Smuuk

Koden gælder til og med d. 15. oktober.


(Visited 6.839 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

31 Kommentarer

 1. Jeg kender ikke løsningen, men for eget vedkommende er der tale om at jeg min graviditet igennem næsten ikke har tabt et eneste hår, sådan var det også sidst, min stakkels frisør kæmper og det er som at klippe en bamse fordi der pludselig er så mange hår. Ca 6 mdr efter fødslen begyndte jeg at fælde normalt igen. ( ok, måske lidt mere) men det stabiliserede sig hurtigt derefter!… så tænker det bare er det! Og at det intet har med søvnmangel eller amning at gøre, bare en ændring som så mange andre graviditeten igennem…
  Nævnte det vist her: http://www.ninamarquardsen.dk/5088/slutspurt-i-snegletempo/

  1. Det er (så vidt jeg har forstået det), sådan det er for de fleste. Altså at man ikke taber (så meget) hår i graviditeten, men det gør man så til gengæld efterfølgende. Og derfor føles det lidt voldsomt. Dejligt at høre at det stabiliserede sig hurtigt igen :) Klem E

 2. Jeg anede kun en måned ved første barn, men tabte nu ikke voldsomt meget hår på noget tidspunkt. Nu er min yngste søn fem måneder, og han blev desværre heller ikke ammet længere, og jeg oplevede heller ikke noget voldsomt hårtab på noget tidspunkt. Til gengæld fik jeg lavet lyse striber i mit hår for en måneds tid siden, som gav et voldsomt hårtab – jeg aner ikke hvorfor, men det er jo en helt anden sag.

  1. Dejligt at du ikke tabte så meget hår, men ævs med lyse striber, der gav hårtab. Det kan dog også være ‘ammehår’, det sker nemlig som regel 3-5 måneder efter man har født og sker uanset om man ammer eller ej (derfor er navnet egentlig lidt misvisende). Håber snart det vokser ud igen <3 Kram E

 3. Jeg har tænkt på det, hver gang jeg har besøgt din blog eller Instagram her på det seneste: Dit hår er virkelig blevet smukt (og langt)!
  I øvrigt – hvor er det hyggeligt at følge dig (har også et kæmpe Penny-crush), og det er kun blevet endnu hyggeligere med Kurt <3

  1. Åh det er jeg glad for at høre! Altså det med Kurt og Penny. Selvom ros af hår nu også er rart ;) Knus E

 4. Nu spørger jeg måske helt dumt for du har jo sikkert undersøgt det – men er det sikkert at tage dem når man ammer? (Spørger fordi jeg selv ammer – så blot af nysgerrighed – ingen løftet pegefinger) ;)

  1. Det må du :) Og du må også tage dem sammen med en almindelig multivitamin. Er man i tvivl eller usikker på noget, når det kommer til kosttilskud, kan det dog altid anbefales at spørge egen læge. Klem E

 5. Ved mig alle gode gange tre, startede hårtabet tre måneder efter fødslen og peakede fire måneder efter. Note to self: ingen stram frisure til dåb, da de tinger seriøst var høje. Men det er kommet igen. Det ser skørt ud, når der stikker to centimeter karse ud mellem det lange hår. Men hey, hårene på benen vokser heller ikke stødt, så det er da en bonus i det her hormonelle hårsjov post fødsel. Og er det ikke, som du skriver, slet ikke en ammeting, men en graviditetsting, fordi kroppen holder på al næring i graviditeten og giver slip igen post-fødsel.

  1. Jo det burde hedder ‘efterfødselshår’ i stedet ;) Og ja, godt det vokser ud igen. Det på benene måtte nu gerne lade være ;) Kram E

 6. Jeg ammede min dreng i 23 måneder, og det såkaldte “ammehår” kom først efter ca. 4 mdr. jeg synes faktisk først, jeg er fri for fimrehårene ved tindingerne nu, hvor min dreng er 3 år. Jeg fik en hel del ekstra hår i graviditeten og har hørt, at det primært er dét man taber. Men det skulle ikke have noget med amningen at gøre, det er en hormonel reaktion. Min mor tabte en del hår efter graviditeten med mig, jeg tror der er en del arvelighed – også her.

  1. Ja, som jeg har skrevet med andre om her i kommentarerne, så burde det vist hedde ‘efterfødselshår’ i stedet :)
   Dejligt at håret er på plads igen også selvom det tog tre år. Kram til dig og din dreng

  1. Det kan det. Dog ville jeg personligt ikke gøre det pga. indholdet af kobber. Hvis man er i tvivl kan man altid rådføre sig med egen læge :) Knus E

 7. Jeg har virkelig god erfaring med Hair Booster. Jeg har ikke været gravid, men har kæmpet med at mit hår ikke vil blive længere end til midt på skulderbladene, før det begynder at spalte og jeg må klippe 6 cm af. Efter at have taget kosttilskuddet i 4 måneder, er mit hår stadig pænt, selvom jeg ikke er blevet klippet siden maj. Så jeg sender en stor anbefaling videre :)

 8. Er du 100% sikker på at man må tage pillerne når man ammer? I såfald vil jeg da lige overveje det – jeg ammer og synes hårpragten bliver tyndere og tyndere, men har ikke turde at kaste mig ud i andet end multi vitaminerne og fiskeolien.

  1. Ja, det må man og man må også tage dem sammen med almindelige multivitaminpiller. Det kan dog altid anbefales at spørge egen læge til råds, hvis man er i tvivl. Knus E

 9. Søde Emily. Dit hår er så smukt. Må jeg spørge hvad du “beder” når du går til frisør. Jeg vil så gerne have noget a la dig, men ved ikke hvad jeg skal spørge efter? Klem Tina xx

   1. Jeg tænker på farven. Den er simpelthen SÅ fin. Det er din strik også. Hvor er den fra. Tak for en fantastisk inspirerende blog
    Klem Tina xx

 10. Altså jeg droppede modvilligt amning da min søn var 6-7 uger fordi jeg ikke havde nok mælk og måtte supplere med MME. At kæmpe med den amning var så hårdt og tog al min energi både fysisk (først amme, så give MME, så pumpe.. nogle gange tog det 1 time og så skulle han nærmest sove igen…), men endnu mere psykisk (fordi jeg så gerne ville amme, men ikke kunne mætte min søn). Han er nu 5 mdr og jeg har været en meget mere overskudsagtig mor efter jeg stoppede, og har brugt min tid på at nyde ham! Men som du nok kan fornemme, så er jeg stadigvæk rigtig ked af at det ikke lykkedes. Jeg har accepteret at det er sådan det er med ham og han har det strålende, men det ændrer ikke på at jeg er ked af.
  Og når det så bliver brugt ord som ammehår og ammehjerne blandt venner, familie, i min (ammende) mødregruppe osv. så bliver jeg faktisk lidt ked af det. Jeg har også tabt mit hår her post fødsel, for det har intet med amning at gøre men med hormoner. Ligesom at ammehjerne ikke har noget med amning at gøre, men med søvnmangel.
  Det er ikke for at virke nærtagende (og det var sgu slet ikke meningen at skrive sådan en lang kommentar), men jeg har sat mig for at jeg vil prøve at ændre folks talemåder ifht det der. For det gør sgu lidt ondt på os mødre, der virkelig gerne ville amme vores børn, men ikke kunne af den ene eller anden grund. Peace out <3 ;)

  1. Det forstår jeg så godt <3 Og kram og tanker til dig. Det lyder som en benhård tid du har været igennem. Ammehår og ammehjerne burde hedde efterfødselshår og efterfødselshjerne, men det er ikke helt så mundret. Min 'ammehjerne' kan ikke lige komme på noget bedre, så det er vist de begreber, der er at gøre godt med og som folk forstår. Indtil videre. Men du kan tro, at jeg forstår dig og din frustration. Igen, stort kram E