Mine hårfavoritter

Hvis jeg er til den trofaste side, når det kommer til sminke, så er jeg beyond trofast (og kedelig kunne man mene) i hårregi. De der har læst med længe vil vide, at jeg snart har brugt Purely Professional i en dekade og ligeledes har jeg knuselsket Rudolph Cares hårplejeserie, siden den så dagens lys for tre år siden. Af og til prøver jeg lidt nyt, men kernen i min (ret beskedne) hårplejerutine er for det meste uændret.

Jeg bruger shampoo (uden SLS) og balsam (uden silikone) et par gange om ugen og ind imellem børster jeg bare grundigt med min Mason Pearson, der fordeler olien fra hovedbunden ud på hårstråene. Således er jeg gået næsten væk fra tørshampoo og det er altså noget, min hovedbund kan lide. Så må vi se om det holder, når jeg er blevet mor. Spår at tørshampooen får et stort comeback på min badeværelseshylde til den tid, hehe.

Skal det gå vildt for sig laver jeg en kokosoliekur eller bruger nr. 12. Eller også renser jeg håret med eddike eller en eddikerens som nr. 10.

Hvis spidserne er tørre eller lige skal samles, bruger jeg en serum (nr. 11 der er uden silikone) eller en ren arganolie med rosenduft (nr. 7).

Hvis jeg er rigtig artig og har tid, bruger jeg en pre-shampoo. Nr. 2 er intet mindre end genial, men også lidt bikset at bruge (skal i vådt hår og sidde ca. 10 minutter inden man vasker håret), så det sker ikke så ofte endda.

Og det er sådan set det. Jeg er ikke så glad for alt for meget ekstra fikumdik eller stylingprodukter og jeg holder mig som regel også ude af varmestyling, med mindre jeg skal have tørret håret i en ruf eller det er koldt og vinter. Til gengæld styler jeg mit hår med en hårelastik og ca. en halv times lufttørring. 10 minutter sat op i elastikken og 20 minutter hvor det hænger løst. Se hvordan jeg styler mit hår her.

Reklamelinks:

 1. Hårspænde AMOUR fra HAIRCLIPSCPH
 2. Pre-shampoo Coconut Breeze Elasticizer fra Philip Kingsley
 3. Hårbørste med vildsvinehår og nylon fra Mason Pearson
 4. Herbal Mint Shampoo fra Rudolph Hair
 5. Forever Soft Conditioner fra Rudolph Hair
 6. Scrunchie fra Maanesten
 7. Rose Argan Oil fra Bare Origins
 8. Kokosolie fra Pureviva
 9. Hårspænde med perler fra Pico
 10. Hårrens Hair Rinse & Treatment Fresh Herbs No. 87 fra Zenz
 11. Hårserum Restore fra & Other Stories
 12. Hair Repair 2 fra Purely Professional
 13. Shampoo 0 fra Purely Professional (Shampoo 4 er god mod skæl og hovedbundsirritation)
 14. Hårklemme fra Beck Söndergaard
 15. HairBooster kosttilskud fra Smuuk Skin

 

(Visited 7.087 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Er jeg den eneste, der ikke kan få shampoo fra purely professional til at skumme? Synes den er så svær at fordele i håret. Men balsam og leave in derfra er lækkert!

  1. Shampoo’er uden sulfater skummer stort set aldrig, så jeg tænker, det er helt normalt at du ikke kan få dem til det– jeg har dog ikke selv prøvet PP’s shampoo, så skal ikke kunne sige hvordan lige nøjagtigt den opfører sig

  2. Hvis du vasker dit hår 2 gange med shampooen, så skummer det 2. gang. Og det er rigtigt som der skrives, at produkter uden SLS (sulfater) ikke skummer – så det skal man lige vænne sig lidt til, men håret bliver helt rent uden at det skummer en masse :)

  3. Jeg plejer at tage en lille klat på størrelse med en enkrone, som jeg fordeler i håret og skyller ud, hvor det ikke skummer. Bagefter tager jeg så en ny klat på størrelse med en to-krone eller femkrone og gøre det samme, og nu skummer det som regel en masse og er nemt at fordele bedre ud. At variere i størrelsen på klatten gør også at jeg sparer lidt på det :)

  4. Kan se at du har fået god hjælp allerede, så jeg kan bare tilskynde mig koret: Det er netop sulfat, der gør at det skummer, så shampoo uden sulfat skummer ikke (lige så meget), men derfor kan håret blive fint rent alligevel. Håber du får succes med det. Kram E

 2. Tak for deling af dine favoritter. Jeg har ikke prøvet Mason Pearson børsten men bliver dit hår ikke kruset af at blive børstet når det er tørt? Mit hår minder om dit -kraftigt hår med fald/krøl og jeg synes altid det har været et no-go at børste mit hår når det var tørt.

  1. Jeg synes ikke det kruser, men lige efter jeg har børstet det, bliver det lidt ‘vildt’, så sætter jeg det i en knold i nakken (som i den video, jeg linker til i indlægget) og efter 30 min slapper det af og ser pænt ud. Men som regel børster jeg kun om aftenen, netop fordi det ser lidt crazy umiddelbart efter jeg har børstet. Kram E

 3. Min badeværelseshylde ser ret meget ud som din, men minus tørshampoo – også efter at jeg fik min første baby. Og har ingen planer om at den skal flytte ind nu når baby nr 2 ankommer til juni. Til gengæld så er en Mason Pearson børste og stor hårelastik (Den famøse barselsknold) eller en stor klemme a la nr 14 noget der bliver flittigt brugt. Så den samling er vokset en del :) Min manke bliver aldrig lige så flot og fyldig som din, men der er stadig en del og hverken hår eller hovedbund kan holde til særlig meget shampoo/tørshampoo.

  1. Tak for gode (og tørshampoo-fri tips) Klem til dig og no. 1 og 2, så spændende at det er lige oppe over!

 4. Har længe overvejet børsten fra Mason Pearson, men da den er dyr har jeg trukket det. Er den virkelig pengene værd ? Har spurgt flere frisører om den, og de har ikke været imponeret.

  1. Jeg tror egentlig, at mange naturhårsbørster kan det samme. Jeg kender flere, der er glade for den fra Zenz og den er billigere. Men ja, hvis man sammenligner den med en almindelig børste i plast eller metal, så er der en KÆMPE forskel. Man skal dog lige bruge rette teknik, netop for at fordele olien fra hovedbunden ned på hårstråene. Som med mange ting med hår (og hud og så videre) er det selvfølgelig individuelt, men jeg er kæmpe fan! Klem E

 5. Jeg er fan. Altså af de naturlige produkter. Børsten har jeg prøvet. Ved ikke om den er så meget værd. Mit hår får hårkur med naturlige olier til håret min 1 gang om ugen da det tilfører næring og glans. I min shampoo må der gerne være rosmarinolie eller manukaolie. De er gode for hårbunden og forebygger hårtab i følge https://castorolie.dk. Ved ikke om det er rigtigt men giver hvert fald en dejlig duft. Plejer altid at bruge en god hybenkerneolie til huden som indimellem også tilsættes min hårkur. Tak for endnu en god artikel <3

  1. Selv tak og enig mht rosmarinolie. Jeg tilsætter selv lidt rosmarin eller lavendel til min kokosoliehårkur og det virker glimrende. Klem E

 6. Kære Emily, tak for din altid så fine blog som jeg har fulgt i årevis og også bruger som et lille opslagsværk. I forbindelse med sidstnævnte har jeg derfor også et spørgsmål til dit her lidt ældre blogindlæg.

  Jeg har pony-hår som dit og jeg er taknemmelig for at du igennem tiden både har introduceret både Purely Professional, MP-hårbørsten og din tidligere frisør Hanna, som har fjernet min frisørskræk – min manke der hele mit liv har været at forveksle med en uregerlig, kruset bunke hø, er nu utrolig medgørlig og tilmed forudsigelig.

  Nå, men mit spørgsmål omhandler MP-børsten. Har du erfaring med rejsestørrelsen- om den nytter noget i kraftigt, langt pony-hår?

  Jeg håber sådan at du ser min besked og vil give dig tid til at svare.

  På forhånd tak og rigtig god uge :)

  Mvh. Anna

 7. Den der nummer 7 fra Bare Origins. Er den meget bedre end normal argan olie? Jeg synes godt nok, at den er dyr, når jeg tænker på hvor meget olie, jeg bruger dagligt til mit hår, ansigt og krop.
  Har købt olien her https://shop.cosmos-co.eu/da/ansigt-hud-c-12/argan-olie-3-x-100-ml-p-4 i et par år, og den er jeg rigtig glad for, dog kunne duften godt være bedre. Men prisen er bare meget højere på den fra Bare Origins, så jeg vil lige sikre mig, at den er bedre, før jeg prøver at købe den.

  1. Den er af en virkelig god kvalitet og dufter godt. Har dog desværre ikke prøvet den, du bruger, så om den er bedre end den er svært for mig at sige. Klem Emily

  2. Hej Charlotte. Jeg vil gerne lige spørge dig nu du har brugt arganolie i så mange år om den virkelig gør en forskel på dit hår? Hvad oplever du er sket siden før du begyndte at bruge olien? Har læst flere steder at argan olie skulle være godt for håret men også huden. Er i en situation hvor jeg overvejer at prøve naturlige olier – har godt fundet forskellige argan olier på https://billig-arganolier.dk, og tilmed kan du købe argan olie shampoo. Vil være fedt at kunne blive fri for sulfat. Håber du vil give lidt feedback og tak for artiklen Emily :-) Hilsen Britta

 8. Hej.
  Jeg er ret nysgerrig på det der tørshampoo! Jeg forsøger ikke at vaske hår, kører på tredje uge nu. Og umiddelbart er mit hår ikke fedtet, kun hovedbunden. Men med krøller er det jo bare at style det også ser man det ikke.
  Hvilken tørshampoo anbefaler du med bedst virkning på krøller?
  Bruger normalvis purely shampoo og conditioner.

  Mvh Signe.

 9. Tak for altid at skrive interessante indlæg. Jeg har længe brugt shampoo uden sulfater og det har gjort en forskel for min hovedbund. Hvis den alligevel driller, så er jeg begyndt at blande 1 del eddike og 4 dele vand i håret og lade det sidde i 10 minutters tid. Der fjerner kalk fra hår og hovedbund.
  Jeg er også blevet rigtig glad for hårolien fra Naturligolie https://naturligolie.dk/shop/vegetabilske-olier/oekologisk-haarolie/ som er 100% naturlig og har en virkelig god pris. Den bruger jeg også som kur ca. 1 gang om ugen og mit hår og hovedbund har aldrig haft det bedre. Tak for det geniale tip med at sætte håret i en knold – det må jeg prøve!

  1. Hej Charlotte, hvis du er glad for den du bruger og synes den fungerer godt, så synes jeg bestemt, du skal fortsætte med at bruge den :)
   Der kan være stor forskel på kvaliteten af arganolie (som med alt andet), så det kan være deri forskellen ligger og det kan så afspejle sig i prisen. Men igen, hvis du er glad for den du bruger og synes om duften, er der ingen grund til at skifte. Klem Emily