10 filmforslag til din weekend

Der er mange ting, jeg efterhånden savner. Sådan har I det nok også. Men noget af det, jeg længes allermest efter (udover kram og at se alle jeg kan lide), er en tur i biffen. Elsker at se film på det store lærred. Det er noget særligt. At sidde der i mørket med popcorn, sodavand og godter. Og blive opslugt.

Og jeg har ikke været i biografen siden efteråret 2019. I babybio vel at mærke. Og det tæller ikke rigtigt, gør det? Det betyder desværre også, at jeg har set markant færre film, end jeg plejer. På en eller anden måde, bliver serier det oplagte valg, når vi sidder i sofaen. Af flere årsager. Men derfor savner jeg altså, at se film alligevel.

At fordybe mig i noget i længere tid. På en måde forpligter det også, det kan jeg godt lide, man kan ikke liiiige ‘dobbelt-screene’ imens.

Det behøver selvklart ikke være enten/eller. Men jeg vil altså gerne se lidt flere film igen.  Også selvom jeg ikke kan gøre det i biografen lige foreløbig. Måske det ville være hyggeligt at lave biografstemning derhjemme. Slukke mobilen, poppe popcorn og dæmpe lyset.

Her er min must see-liste for tiden. Nogle af dem har jeg set og nydt allerede, andre ser jeg frem til. Øverst på listen er Til Sama, som jeg lige skal tage tilløb til. Tror den kommer til at knuse mit hjerte, men den er så vigtig i forståelsen af, hvorfor mennesker er på flugt og skyklapper nytter heller ikke, selvom de kan være behagelige.

Har I set nogle gode film for nyligt? Romantiske, sjove, tankevækkende, hjerteknusende eller action-fyldte? Mangler måske lidt et par film i feel good-enden af skalaen, så del endelig (også), hvis I har set noget hyggeligt.

Jeg håber, I får en dejlig weekend ♥

Fra øjenvidneberetningen ‘Til Sama’.

 

10 film jeg skal se snarest (eller har set for nylig)

 

 • Til Sama (Grand Hjemmebio – som jeg varmt kan anbefale, så fint initiativ)
 • Sjæl (Disney+)
 • Little Women – altså den ‘nye’ fra 2019 (Blockbuster m.fl)
 • Druk (Grand Hjemmebio, iTunes m.fl.)
 • Malcolm & Marie (Netflix fra 5. februar – billedet øverst i dette indlæg er fra filmen)
 • Collective (HBO)
 • One Night in Miami (Amazon Prime)
 • Shirley (SF Anytime m.fl.)
 • Undtagelsen (Grand Hjemmebio, iTunes m.fl)
 • Locked Down (HBO fra d. 5. februar)

Ps. Gode tv-serier at se sammen.

Pps. ‘Dameserier

(Visited 5.734 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Jeg nåede lige at se Retfærdighedens ryttere, inden nedlukket i december. Den er ikke klassisk feel good, men både sjov og tankevækkende ?

 2. Tak for liste. Little women er også på dr.dk i en anden udgave. Jeg synes den er bedre end bio udgaven. God weekend ?

 3. ”Til Sama” (”Till min dotter” på svenska) är det värsta och starkaste jag sett! Den är fruktansvärt svår att titta på och det finns scener som jag aldrig kommer glömma, som jag nästan inte klarade av att se. Jag grät så mycket och var påverkad flera dagar efter. Tänker fortfarande på filmen ofta. Men precis som du säger så kändes det viktigt och helt nödvändigt att se den för att verkligen försöka förstå vilken fruktansvärd verklighet de lever i, i Syrien och andra krigsdrabbade länder. Bort med skygglapparna och välkommen till verkligheten ?

  1. Puha og tak for at dele din oplevelse. Jeg tager fortsat tilløb, men SKAL se den snart. Kram

 4. En af mine yndlings feel good-film er Begin Again. Det var sådan en film, jeg lidt så i biografen ved et tilfælde, sådan et eller andet skal man jo vælge, men den er simpelthen så fin og hyggelig. Der er ikke så mange der kender den, for der var ganske lidt opmærksomhed omkring den, da den kom ud, og det synes jeg er synd. Den ligger blandt andet på Filmstriben, så den er nem at give sig i kast med. Og så er About Time også en rigtig sød film i feel good-kategorien, den kan ses på Netflix.
  Pt. Er jeg mest draget af actionfilm, for når der nu ikke sker noget i mit eget liv, så må der gerne ske noget på skærmen ? Og ellers er feel good-film jo gode, når man kan føle sig lidt ensom for tiden.

 5. Tak for listen! Med tvillingebabyer på 8 mdr (og en treårig) + lockdown er jeg virkelig også i bio-abstinenser ? Ofte må vi dele en almindelig spillefilm op i to, hvilket bare ikke er det samme altså… Men til din “feel-good”-kategori må jeg altså nævne The intern (Netflix med DeNiro og Hathaway). Åh, den er så sød og rolig og rar og fin ♥️ Og i juleferien fik vi endda set hele The Gentlemen (som jeg troede var bras og action, men faktisk ret cool og nice) ?

 6. Tak for gode forslag. Vi var i drive-in bio i søndags, hvilket var meget hyggeligt – da alle fire var med, så vi en tegnefilm (Croods 2 haha), men der går jo heldigvis også andre film, hvis man kan få pølsen til at sove på bagsædet… A apropos tegnefilm var jeg meget vild med Sjæl, som jeg kan se, du også har på listen.

 7. Tak for den fine liste! :-) “Til Sama” kan ses gratis på bibliotekernes filmtilbud “Filmstriben”- i det hele taget har de et ret godt udvalg af film og serier. Det er bare et lille tip :-)

 8. Er helt enig med Liza – de to film hun nævner er skønne feel good film som alligevel adskiller sig fra de klassiske af den slags. Kan varmt anbefales ☺️

 9. Tusind tak for jeres forslag til (feel good) film, de er noteret her i hjemmebiografen. Og tak også for at tippe om Drive in. Det havde jeg slet ikke overvejet var en mulighed her om vinteren, men hvorfor ikke. Med tæpper/dyner og godt med tøj, kan det vel snildt lade sig gøre :) Kram E

 10. Hej Emily,
  Jeg blev enormt glad for at se din anbefaling af “Til Sama”, da jeg arbejder for det distributionsselskab, der har fået den til Danmark. Den ER hård, men den er også en af de bedste dokumentarer, jeg nogensinde har set – og det siger jeg ikke bare, fordi jeg “skal”. Jeg ville ønske, at nogle af politikerne på Christiansborg ville tage sig tid til at se den.
  I en helt anden boldgade (dog stadig i dokumentargenren) kan jeg anbefale norske “Optimisterne”, der også ligger på Filmstriben om et ret så herligt volleyballhold bestående af kvinder i alderen 66-98 år, der skal spille deres første kamp i 30 år.

 11. Jeg kan altid lide at få råd om ting at se, da jeg er for doven til at søge. Mange tak! Jeg fortæller dig den, jeg kunne lide mest. Har du nogen præferencer?