Tante Brun eller Frøken Farvelade?

Jo ældre jeg bliver, desto mere nærmer jeg mig ‘min’ stil. Og ‘mine’ farver. Hvilket er lig med færre fejlkøb og flere ting, der bliver brugt mere end ofte. Ja faktisk bliver en hel del slidt op efterhånden og det er da nærmest et garderobemæssigt mål i sig selv. For mig i alle tilfælde.

Som den vakse følger nok har bemærket har jeg en stor præference for den neutrale og jordfarvede palette. Tilsat lidt karry og denim. Og så elsker jeg tone-i-tone-looks.

Hvad er I mon til? Masser af pang og farver? Mønstermiks? Den mere neutrale farveskala? Eller et sted midt imellem?

Det er nok egentlig dér jeg selv lander, tror jeg. Eller dér jeg ender. Er på vej hen. Altså midt imellem. En neutral base og så med et pift af farve hist og her. For mig kan det også blive for beige, har jeg fundet ud af. Trods alt ;) Blev helt opløftet, da jeg forleden havde en hot pink kjole på (ellers ikke en farve, jeg normalt vover mig ud i) og det gav mig blod på tanden. Har så meget lyst til noget i en flot græsgrøn også. Altså bare i ny og næ. For de mere afdæmpede og rolige farver, er rare for mit øje og mit hovede. Giver mig ro og er (ved jeg efter 35 års erfaring) det, jeg bruger igen og igen. Og igen.

I øvrigt: Gælder jeres garderobepræferencer i forhold til spræl og kulør (eller mangel på samme) også, når det kommer til boligindretning?

Synes det er så spændende at høre om, så håber, I har lyst til at dele ♥

Fotos: Girls and Portraits

(Visited 3.456 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Det er virkelig spændende at høre/læse om, hvad andre gør og finder glæde i ift. påklædning.

  Jeg er meget inspireret af og synes, det er SÅ pænt, når folk kan køre den der tone-i-tone farvepalette, som dig med beige og greige osv.
  Det er bare ikke pænt til mig – jeg er klassisk dansk med en lidt lyserød undertone i huden, så jeg forsvinder helt mod beige og de farver.
  Jeg kører meget sort, marineblåt, hvidt (skjorter og t-shirts) og striber faktisk. og gråt. Ej det lyder virkelig kedeligt, når det bliver beskrevet her ;) Og så har jeg nogle enkelte indslag af noget mere farverigt – som du også beskriver med den pink kjole :)

  I min bolig er jeg nok egentlig fan af ensfarvet/roligt og så med nogle enkelte farver, som kan poppe. I hvert fald i mit eget hjem – passer dog meget på, at det ikke bliver alt for upersonligt og minimalistisk.

 2. Efter mange års stil-forvirring er jeg endt med en utroli konservativ garderobe. Jeg går altid i stribede t-shirts og blå jeans (og vi snakker alle farver striber, og alle typer blå farver af jeans). Og når det alligevel bliver for konservativt (kedeligt) så hopper jeg i en af mine mange mønstrede kjoler :)
  Mit hjem er tilgengæld en palette af farver :)

 3. Det er så ufatteligt, hvordan du kan få farven brun og grå til at se så lækker ud. Personligt har jeg aldrig været til brun… jeg har store brune øjne og langt krøllet brunt hår, så har nok bare synes, at der skulle være noget andet på mit tøj. ;-)
  Jeg er efterhånden landet i en garderobe, som er meget classy. Ensfarvet, gerne mørk, underdel og en farvet eller mønstret (altid gerne blomstret!!) overdel/top/t-shirt og en ensfarvet cardigan også. Jeg har dog for nylig kastet mig ud i nogle blomstrede bukser, så mine ensfarvede overdele får noget at spille op imod. Det kan faktisk også noget. Faktisk så meget, at en ældre kvinde anråbte mig en dag, jeg var ude at gå med familien, at hun lige var kørt forbi os, og at hun ikke havde fået rullet vinduet ned og sagt, at det virkelig var nogle flotte bukser, jeg havde på. ;-) They are a keeper!

  I vores hjem er der meget få farver. Mest bare grå, hvid, sort og træ – i møblerne og vægge altså. For vaser, puder og malerier/fotos på væggene er fyldt med farve. Det giver en god base med de grå/hvid/træ farver i møbler og vægge, så man kan give den gas med farver og skifte indretning på den måde ved simple tricks i vaser, pudebetræk osv. :-)

 4. Masser farver. Jeg ejer ikke længere noget i sort. Min indretning er også forholdsvist farverig. Det gør mig i godt humør, og oplever at det også gør andre i godt humør. Altså at jeg er klædt farverigt.
  Sommetider er det dog som om, at (nogle) folk på en måde lidt.. undervurderer en? Eller synes man er barnlig. Eller at fordi man kan lide farver, så er man fjollet og elsker alt med f.eks. unicorns på.

 5. Jeg er mest til sort, marineblåt og hvidt. Jeg har samme udfordring med beige som en af de andre læsere også beskriver.
  Jeg er også en corporate dame, så nyder at gå i jakkesæt. Jeg har dog nogle farverige indslag i garderoben. Disse køber jeg ofte brugt for at prøve det af. Hvis ikke jeg får det brugt, bliver det solgt videre.

 6. Jeg er en god blanding. Prøver at få farver ind, og har også lidt pink og grønt. Men sort er yndlings farven 😅 Boligindretningen så jordagtig som det kan blive 😅

 7. Farver på tøjet, farver i boligen!
  Så meget, åbenbart, at en receptionist på et hotel i København for år tilbage antog, jeg var udlænding og bare talte engelsk til mig, da jeg kom ind i oktober, i virkelig pink frakke. Og jeg er bare fra Jylland 😂 De fleste var dengang klædt sort-i-sort.
  Danmark er så gråt et land om efteråret og vinteren (altså i vejret!), så jeg længdes efter farver!

 8. Interessant spørgsmål! Jeg synes det har været rigtig spændende at følge jeres proces med huset, for vi gjorde nærmest stik modsat da vi rykkede i hus for tre år siden. Vi har helt bevidst valgt meget farverige møbler og tekstiler i vores indretning, dels fordi vi har en slags 70’er-stil til fælles, med store mønstre og teak, men også fordi det på en virkelig god måde skjuler at vi ikke har renoveret noget som helst. Huset er fra 1928, kæmpestort og en blanding af 90’er-tapeter, 50’er-køkken/badeværelser og originale detaljer (døre, lister, kakkelovne…). Med andre ord, vildt dejligt og virkelig en drøm, men samtidig et mishmash som vi ikke har lyst/interesse til at gøre noget ved. Så er det meget nemmere bare at fylde huset med loppefund :)
  Føler dog på samme måde som dig når det gælder garderobe – jeg lander også mere og mere i noget der er “mig”. Synes både det er blevet mere enkelt og klassisk med årene, samtidig som jeg er mere tryg i mig selv og mit tøj. Er meget til bukser + skjorte og tit er det en miks af workwear, retro og herretøj. Farverne er også kølet lidt af – det var meget “pang” da jeg var yngre og jeg syede meget selv, men siden jeg gik fuld tid som kunstner har jeg slet ikke noget kreativt behov i garderobeafdelingen, så det har også bidraget til en mere “kedelig” tøjstil ;)

 9. Så smuk du er på de fantastiske fotos :-)
  Den brune dør er jo noget af en drøm sammen med dig :-)
  Du er flot i de brune farver, men også i pang og sort mv. :-)
  Du er faktisk altid flot.
  Jeg er til jord og sandfarver og så farver, men mest i dæmpede udgaver.
  Ligeledes er vores hjem og med en masse træ, skind, kurve mv.
  Knus og en god weekend til du og familien :-)

 10. 100% a colour and pattern person. It makes me happy. I get depressed in neutrals. All black makes me so drab, like a Greek widow