5 serier til juleferien

Westworld
Western og robotter? Måske det også klinger lidt hult hos dig, men lad dig ikke narre. Det her er ikke bare en stjernespækket serie (danske Sidse Babett inklusiv), men også noget af det bedste og mærkeligste, jeg længe har set. Det er forvirrende og fascinerende og lige som man tror, man har regnet den ud, twistes twistet igen og alt bliver endnu engang vendt på hovedet. Og man kommer til at sætte spørgsmålstegn ved en hel del i ens egen verden og virkelighed.
Tip: Giv den et par afsnit. Jeg var der ikke helt efter 1. afsnit, men så blev jeg til gengæld fanget som aldrig før.

– Kan ses på HBO.

SKAM
Hvis ikke du allerede er i gang, så er det bare om at komme med på vognen. For der er altså en grund til al hypen og så kan du også lidt bedre forstå, hvorfor alle dine voksne venner pludselig taler som norske teenagere. Serien er serr god og den er som en tidsmaskine tilbage til gymnasiet. Dengang man oplevede alle de store følelser for første gang og dengang alt føltes som liv eller død.

– Kan ses på DR3 og på NRK.

Gilmore Girls – a year in the life of
4 afsnit à 1,5 times gensyn med vores allesammens Gilmore Girls. Det er lidt (for) fluffy, Lorelai ser lidt spøjs ud i ansigtet og det ender lidt fladt, men jeg elsker hele molevitten alligevel. For det er nu engang dødrart at de er tilbage og så hyggeligt at se ‘hvad de laver nu’ allesammen.

– Kan ses på Netflix.

The Affair
Tredje sæson af The Affair er netop nu i gang og serien er (heldigvis!) ikke bare gået i ring om sig selv. I anden sæson gik den fra romantisk drama, til noget mere krimi/thriller-orienteret og i tredje sæson er alt atter nyt og rusket godt og grundigt op. Men serien har alligevel den samme nerve som før. Pirrelig, intens, skurrende og lidt ubehagelig. På den gode og interessante måde. Nu vil jeg ikke spoile for meget, hvis I ikke er så langt eller endda slet ikke er gået i gang med The Affair. Læs evt. mere her, hvor jeg skrev om den, da vi begyndte at se den.

– Kan ses på HBO.

The Crown
Vi har først lige slugt tredje afsnit af  The Crown, om den nuværende engelske dronnings første tid som regent, men jeg er allerede fanget og kan godt lide det adstadige tempo og at der samtidig ligger masser af potentielle intriger og rænker lige under overfladen. Jeg spår stort drama og er begejstret over også at få lidt (modificeret) historie ind under aftenens seriekigning.

– Kan ses på Netflix

(Visited 4.431 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

 1. Tilslutter mig Gilmore Girls og The Affair – så så godt!

  Vi er lige nu igang med at se på Fringe (på Viaplay) – det er altså også en serie man kommer til at sætte spørgsmålstegn til vores verden ved. Så god!

  Jeg tror vi skal have erhvervet os HBO og se Westworld når vi er færdige med Fringe :)

 2. Er helt med på disse anbefalinger! Har du set Crazy Ex-Girlfriend (Netflix) og Insecure (HBO Nordic)? Hvis ikke, kan de varmt anbefales :) Den ene lidt tosset, den anden en slags californisk Girls (med afroamerikanske kvinder, så en del mere diversitet). Jeg så også trailer for en ny HBO miniserie i går, Big Little Lies. Den skulle komme til februar med skuespillere som Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley og Alexander Skarsgård. Det kan vel ikke gå galt? ;)

 3. Haha så Gilmore Girls i sidste uge og stenede også lidt over Lorelais ansigt… Jeg nåede frem til, at hun bare er blevet lidt tykkere – og har fået lidt slappere hud – i ansigtet ?
  Men god god serie!

 4. The Crown er godt lavet. Har slugt alle ti afsnit. Måtte lige sidde og google lidt britisk historie imens, for at have helt styr på de historiske detaljer. Kan godt lide serier, der kan få en til at nørde :)

 5. Vi har kun fået set et enkelt afsnit af The Crown herhjemme, men det lover altså godt! Og så kan man jo ikke andet end at elske den skønne Matt Smith ;)

  – ud over dem her på listen kan jeg altså også anbefale 3% på Netflix. Hvis man er okay med en serie på spansk, så er der dømt futurisk spænding for alle pengene!

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 6. Skal vist i gang med the Crown næste gang – alle taler positivt om den.

  Vil virkelig anbefale at se Happy Valley (Netflix). Der er pt. 2 sæsoner med 6 afsnit af 1 time. Det er ubetinget en af de bedste serier, jeg længe har set. Forstår ikke, den ikke har fået mere omtale, om end jeg så i Politikken, at den fik gode anmeldelser.

  Glædelig jul :-)

 7. Tak for tippet. Jeg tror, vi skal i gang med The Affair.
  Jeg har været helt opslugt af Westworld. Jamen altså… og jeg var nok heller ikke solgt efter første afsnit, men det blev jeg så. Vi har talt meget om intelligens og bevidsthed imens vi har set serien, og i det hele taget er det ret vildt, at en serie kan tage fusen på en på den måde. God underholdning.

 8. Åh ja, Westworld, SKAM og de nye Gilmore Girls afsnit er bare fantastisk TV! The Crown var desværre ikke noget for mig – men The Affair har jeg stadig til gode :-)