På restaurant derhjemme

Indrømmet, så var jeg en lille smule skeptisk forinden. Både fordi jeg egentlig er ret privat anlagt og jeg var derfor lidt spændt på, hvordan det ville spænde af, at have to fremmede mennesker i mit hjem og køkken. Men også fordi netop det køkken ligger i direkte forlængelse af stue og spisestue. Til daglig elsker jeg vores store køkkenalrum, men til denne lejlighed havde jeg altså mine tvivl om dets fortræffeligheder.

Vi fik nemlig besøg af to kokke fra Rønnede Kro som vi havde hyret gennem ChefMade, der skulle traktere os selv og vores gæster, som vi havde inviteret på private dining i anledning af Nikolajs fødselsdag (vi hold frokosten om lørdagen og han fyldte år mandag) og jeg var således noget spændt på, hvordan det ville gå med otte gæster + et par ammende minigæster ved bordet og dertil to ‘arbejdende gæster’ i køkkenet.

Det havde jeg dog ikke behøvet at være. Overhovedet. Det er uden sammenligning den gang vi har holdt middag (eller frokost), hvor jeg har kunnet slappe mest af. Og bare nyde værtinderollen, være til stede og tale med gæsterne. Det var SÅ rart. Især for en som mig, der ellers nemt kommer til at pile rundt hele arrangementet igennem og bruger mere tid i køkkenet og på at vimse forvirret rundt om mig selv, end jeg bruger på at hygge om mine gæster. Eller jo, hygger jo om dem sædvanligvis, men på min egen forvirrede facon og ved at sørge for at de intet mangler, men får aldrig rigtigt talt med folk, når jeg har værtskasketten på.

 

Men det gjorde jeg denne gang. Udover selskabet stornød jeg også maden. En vildt lækker (!!!) forårsmenu med masser af grønt (og uden kød efter mit ønske) kreeret af de to utroligt søde kokke fra Rønnede Kro, som vi havde fundet via ChefMade. Og de var ikke bare søde, men også noget så profesionelle. Nærværende og hjælpsomme og alligevel opdagede vi nærmest ikke at de var der. De var gode til at gå til og fra, så vi også fik ro og privatliv til at nyde maden. De ankom ca. halvanden time inden gæsterne og gjorde klar og fiksede. De nappede også løbende opvasken, noget jeg ikke havde forventet, men det mente de da lige så godt de kunne gøre, nu de var der. Tak for det.

 

Vores gæster var heldigvis også vildt begejstrede over private dining-konceptet og syntes det var helt genialt, til når man gerne vil have oplevelsen af at være på restaurant, men det af den ene eller anden årsag er nemmere, hyggeligere eller mere festligt (der kommer jo ikke nogen og overtager bordet) at være hjemme. Og så er der jo også den fordel, at man selv står for drikkevarer, hvilket meget nemt kan gøre det helt rentabelt i forhold til at spise ude.

 

Vi kommer helt bestemt også til at bruge ChefMade fremover til middagsselskaber og fødselsdage og ja, måske når man er et hold venner, der egentlig gerne vil ud at spise, men hvor det er nemmere, at det er hjemme hos en af parterne ift. børn, sovetider og deslige eksempelvis. Det er nemlig ikke dyrere end at spise på den pågældende restaurant (i nogle tilfælde kan der være et kørselstillæg) og så kan man jo passende splejse om middagen, ligesom hvis man var på restaurant.

 

Borddækning og blomster havde jeg selv stået for og det var virkelig hyggeligt kun at skulle tænke på den del og så til gengæld kunne nusse lidt ekstra om dét, nu hvor der var andre, der tog sig af maden. Og nej, vi ejer ikke mere end 4 tallerkener af hver slags ;) Det kan nu også se meget fint ud, synes jeg. Til det umage service, var der blomster i forskellige højder i små vaser og syltetøjsglas. Det er en fin måde at ‘sprede’ en blomsterdekoration ud på og ikke mindst sørge for at gæsterne kan se hinanden i modsætning til hvis man har én stor buket stående midt på bordet.

Der findes  restauranter og menuer i alle prisklasser og til alle typer af anledninger hos ChefMade. Og de kan i øvrigt også klare maden til større arrangementer som bryllupper, runde fødselsdage og deslige.

(Visited 3.205 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

 1. Hvor ser det lækkert ud!
  Jeg tænkte først at det er meget dyrt, men når man tænker i stedet for at gå på restaurant, egen vin, vand og ingen babysitter, så begynder regnestykket at gå op. Og så er det vel noget fint ved at dække smukt bord til sine
  venner?

  1. Det var det virkelig også :)
   Ja, det har du helt ret i. Og dertil kommer også at man (jeg gør i alle tilfælde) handler for en god slat, hvis man inviterer gæster til middag. Men ja, det er især når man ser på det som ‘restaurant derhjemme’ at det virkelig kan svare sig. Jeg var som skrevet lidt skeptisk, men det gik altså over al forventning og jeg blev SÅ positivt overrasket. Klem og god weekend E

 2. Helt ude af kontekst men har du prøvet neglelak fra Little Ondine – og hvad synes du i så fald om dem?

  1. Nej ikke endnu. Har du? Vil gerne prøve dem, men min generelle erfaring med vandbaseret neglelak er ikke så god… Klem E

 3. Hej! sidder og ser dine billeder og læser om den fantastiske oplevelse, som I gav jer selv og jeres gæster. Ser så lækkert ud.
  Jeg tænker, at det ikke var sidste gang, at du gjorde det! Jeg er lige startet som blogger og hedder Lisa. Jeg ville blive glad, hvis jeg kan sende mit link til din blog og du kan se på den, jeg er jo ny og det er en drøm, som jeg har gået med et års tid. Glad jeg har hoppet ud i det og ville blive beæret, hvis du ville se på den og måske endda skrive et par kommentarer på den. Jeg lagde den op i for et par dage siden. kh. Lisa