Venindebrunch – på den lette måde

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan vi er en venindeflok, der ynder at spise brunch sammen ca. en gang om måneden. Og hvor utroligt det egentlig er, at det kan lade sig gøre. Vi er 8 og alle er stort set med hver gang. Det virker lidt som et mirakel at det kan lade sig gøre. Og så endda så ofte. De fleste af jer kender sikkert til problematikken omkring hvor svært det bare kan være at få 2-3 kalendre at gå op.

Men lykkes gør det. Og i weekenden var det tid til endnu en brunch.

Så hyggeligt.

Vil du også være ekstra god ved dig selv i den sidste bid af februar? Så kig forbi vores Cheasy Bootcamp og få masser af inspiration til træning, motivation, en aktiv livsstil og sund kost.

Vores set-up er simpelt:
Vi skiftes til at lægge hus til og alle har noget med. Der er altså ikke én der hænger på hele slæbet og derfor er det ret overskueligt at være værtinde. Man bliver så længe man kan og tager det med, der lige passer efter tid og formåen. Vi har snart praktiseret vores venindebrunch i mere end et år og den kører efterhånden helt på skinner og med stort set samme gode sager på bordet hver gang. Why fix it if it ain’t broken?

Noget jeg egentlig ret godt kan lide ved sammensætningen og ‘menuen’, er at det er en brunch i den lettere ende. Både at stable på benene, men også forstået på den måde, at det ikke er sådan en brunch, hvor man føler sig fuldstændig spist ned efterfølgende. Forstå mig ret, det kan også være dejligt med bacon/pølser/pandekager osv. en gang imellem, men det er nu også meget rart ikke at føle sig fuldstændig søvnig og stopmæt ovenpå sådan en brunch.

Uden at det nogensinde er noget vi har aftalt, er vores brunch altid til den sundere/lettere side, men alligevel med fokus på lækre og gode ting.

Nå ja, og som regel en sød afslutning. Balance ikke? ;)

Her er hvad vi får. Lad dig inspirere eller sammensæt din helt egen ‘Vær god ved dig selv & dine veninder’-brunch:

 • Kaffe, te, æg af en art – dette står værtinden for, det er nemmest.
 • Skyr, granola og frugt, jeg kan godt lide Cheasy vanille skyr, den smager af dessert :)
 • Hytteret, avocado og evt. lidt andet grønt. Uden at det er noget vi har vedtaget, er det som regel Cheasys hytteost der ender på bordet. Fælles favorit.
 • En god smoothie eller juice. 2 lækre smoothieopskrifter.
 • Brød eller boller – vi ender ofte med en variant af de her nemme, koldhævede boller.
 • Ost, smør og evt. syltetøj. Cheasys 13% mellemlagret skæreost er en af mine favoritter. På trods af den er magrere end almindelig ost smager den dejligt og har en god konsistens.
 • Lidt sødt, de her raw brownies er et hit, men kanelsnegle er også lidt af en klassiker på vores brunch-bord.

 

(Visited 4.831 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

27 Kommentarer

 1. Simpelthen sådan en hyggelig tradition! Vil helt klart overveje den som alternativ til den madklub, min venindeflok har – når børn og fuldtidsjobs engang bliver en realitet for os alle, er det her nok mere overskueligt end aftensmad hver anden uge :)
  Må lige høre, hvor den hvide tallerken med mørk kant er fra? Ser så fin ud sammen med Nordic Sea, som jeg også selv har en del af.

  1. Madklub er nu også dejligt, men ja, det her er alletiders alternativ/supplement :)

   Den er også fra Broste, elsker at blande det hele lidt ;) Kram Emily

 2. Simpelthen den hyggeligste tradition. Jeg har netop selv overført den til min egen venindeflok. Første gang (en søndag i januar) var en succes. Det bliver det forhåbentlig også på søndag når der igen står brunchklub i kalenderen. Tak for inspiration til lette ting at medbringe – både på den ene og den anden måde ;)

  1. Det er jeg så glad for at høre Sara, fedt at I også gør det nu. Det var bestemt så lidt, dejligt at det kan bruges til inspiration :) Kram Emily

 3. Jeg er helt enig! Det er så skønt at mødes med sine veninder – helt uhøjtideligt og rart.

  En let og lækker brunch er klart at foretrække. Jeg serverer rigtig gerne sunde morgenmadsmuffins med hindbær og gulerod. De smager som kage, men består kun af gode råvarer, som man i forvejen spiser til morgenmad. Mmh, hvor er de bare gode.

  Gulerodskage-snurrer eller bløde gulerodsbrud er nu også en favorit på brunch-bordet :)

  Jeg deler lige link til opskrifterne her, hvis nogle skulle have lyst til inspiration.

  http://www.cathrinebrandt.dk/morgenmadsmuffins-med-hindbaer-og-gulerod/
  http://www.cathrinebrandt.dk/gulerodskage-snurrer/
  http://www.cathrinebrandt.dk/bloede-gulerodsbrud/

  1. Tak for opskrifterne, dem vil jeg kigge nærmere på, lyder jo så lækkert :) Kram Emily

 4. Ih jeg må indrømme, at jeg følte mig lidt bondefanget med det her indlæg. Der står godt annonce under overskriften, men skriften er så utydelig og så blender baggrunden meget ind i din normale baggrundsfarve. Tiøren faldt selvfølgelig da Cheasy blev nævnt en del gange, og da jeg kommer ned til i samarbejde med Cheasy til sidst. Øv. Jeg vil gerne selv bestemme, om jeg vil læse et sponsoreret indlæg. Kan du ikke lave en mere tydelig skrifttype for annonce i de sponsorede indlæg? Måske er det bare mig, som ikke er detaljeorienteret nok :) Men stadig det ligner en kreativ kunstklat frem for ‘annonce’.

  1. Hej Sofie, har mærket dem sådan (samme sted) i snart to år og for et halvt år siden er det så blevet denne (mere tydelige) løsning med større skrift + jeg i tillæg også er begyndt at lave den ekstra mærkning i bunden af indlægget hvor man klart og tydeligt, kan se hvem samarbejdet er med. Så det er egentlig med livrem og seler. Når/hvis den skal ændres kan det være vi kigger på alternativer, men for nu dækker den altså kriterierne både for at være tydelig nok + stadig passe til resten af bloggens design :) Jeg har ingen bannerannoncer, men har 1-2 sponsorerede indlæg pr uge (mod 12 ‘almindelige’) de er altid om noget, der passer ind i bloggens ånd og som jeg kan stå inde for og allerede bruger/holder af og kan anbefale. Alt det andet takker jeg nej til. Kh. Emily

 5. Jeg synes også, det er rart, man tydeligt kan se, om indlægget er en annonce, men det gik altså heller ikke op for mig, før en anden kommenterede på det. Jeg synes, det står meget utydeligt med den skrifttype, så jeg troede bare, du var mere end almindeligt glad for Cheasy produkter.
  Ellers var indlægget fint og inspirerende ☺

  1. Intentionen er bestemt at det skal være nemt at afkode. Derfor både mærkning i top og bund i øvrigt, hvilket ellers ikke er kutyme.
   Og dejligt at du kunne lide indlægget :) Kram Emily

 6. Jeg er helt uenig i kommentarerne nedenfor. Det står da så tydeligt øverst, at der er tale om en annonce.
  Jeg forstår i øvrigt ikke det der med, at prøve at undgå indlæggene, der er sponsorerede. Jeg ser det mere som at det er dér, hvor jeg kan være med til at sørge for, at Emily fortsat kan producere så mange hyggelige indlæg -helt gratis for mig. Så tak for det! :-)

  1. Godt at høre Birgitte. Det tror jeg nu de fleste gør (alle vi har spurgt da vi lavede designet og det er mange), men det er klart at det kan variere, afhængig af øjet der ser.
   Og mange, mange tak for den indstilling, det er jo lige akkurat sådan det hænger sammen. Tak for det! <3 Knus Emily

  2. Jeg er helt enig med dig Birgitte , og forstår ikke, at der er nogen der ikke kan se der står annonce øverst. Det er da pænt store bogstaver. I må gå til Louis Nielsen ;)
   Reklame har vi jo alle vegne, og ingen ugeblade, magasiner eller aviser kunne klare sig foruden.
   Så tak til Emily for alle de inspirationsfyldte indlæg hun giver os med eller uden reklame!

   1. Kan nu godt forstå at folk oplever og ser forskelligt, så det er helt fint at blive gjort opmærksom på, men nu vil jeg så også tillade mig at ‘lukke diskussionen’ :) Det er et valg vi har truffet at markere det sådan og det lever helt op til (og lidt til endda) gældende regler på området.

    Selv tak :) Knus

 7. Hej Emily ?,

  Jeg har i noget tid undret mig over en ting, og nu må det være tid til at få stillet min nysgerrighed. Du ser ud til/lyder til at have styr på krop, mad og sundhed generelt – derfor undrer det mig hvordan du, og de andre bloggerpiger der er med på Cheasy Bootcamp, kan støtte op omkring Cheasy, der hverken har økologiske produkter (som du ellers er fortaler for) og indeholder aspartam. Vil du være så venlig at forklare mig hvordan dette hænger sammen?

  Hilsen en der trænger til flere og nye perspektiver i sundhedsdebatten ??

  1. Dét har jeg også undret mig ret så meget over! Har bare ikke rigtig villet spørge. Men har haft mine tanker om sundhedsværdien i cheasy produkter, som jeg personligt altid styrer udenom, både fordi de er konventionelle, hvilket jeg generelt undgår i min indkøbskurv, men især fordi så mange af deres produkter indeholder aspartam. Synes nemlig heller ikke det passer så godt sammen med dine andre (vildt gode!) sundhedsindlæg. Når det er sagt, synes jeg du er helt vildt god til de sponsorerede indlæg, dette cheasy samarbejde er det eneste, jeg ikke helt har forstået. Og så det med kleenex i sin tid, forstås, haha ;)

   1. Hej piger, jeg tror måske I kommer til at tillægge mig jeres egne værdisæt/tanker mere end jeg fortjener. Jeg er er helt bestemt meget glad for økologi og handler selv fortrinsvist økologisk, med streg under fortrinsvist :) For både med det og sødemidler (og det meste andet for den sags skyld) er jeg altså langt fra fanatisk eller ser tingene fuldstændig sort/hvidt. Jeg tygger tyggegummi, drikker en cola zero osv. når jeg har lyst til det. Nogle gange dagligt og nogle gange går der uger, endda måneder imellem, men det er altså ikke noget, jeg tænker så meget over eller ser som et problem for mig. Jeg er helt med på at kunstige sødemidler, er noget der kan dele vandene og jeg har fuld forståelse og respekt for, hvis det er noget, man har valgt fra :) Jeg selv praktiserer ‘alt med måde’ som med de fleste andre ting.
    Jeg er helt vildt stolt af og glad for det her samarbejde, som jeg har fået så god feedback på, fra læsere der har følt sig inspirerede og motiverede, især af indlægget om mål og drømme. Alle opskrifter og tips går fint at bruge uanset forbrugerpolitisk orientering eller sundhedsoverbevisning, det er blot at swappe nogle af råvarerne. Knus Emily

 8. Kære Emily,
  Jeg føler mig også lidt snydt af dette indlæg – af den simple grund, at jeg læser med via Bloglovin, hvor dit annonce-billede ikke kommer med. Alle andre billeder kommer med? Det finder jeg meget forkert (og underligt??) og Det går først op for mig at det er en annonce, når du bliver meget specifik med de enkelte Cheasy produkter. Det synes jeg godt, du kunne tage højde for – vi er alligevel mange, der læser med på denne platform, og det burde altid være let at afkode om der er tale om en annonce. Jeg er udemærket klar over ar samarbejder er nødvendige for at få det hele til at køre rundt, men synes du burde skrive et klart “Annonce” før din tekst. Alternativt kan du gøre som så mange andre og kræve at man trykker ind på indlægget for at kunne læse hele teksten.
  Ellers tak for en god blog.

  1. Kære Sara, vi er jo egentlig fuldstændigt enige. At der er noget der ikke kommer med, når man vælger at læse med via en reader (i dit tilfælde Bloglovin) er jeg desværre ikke herre over. Jeg kan kun sørge for at tingene er i orden på mit eget medie altså selve bloggen. Og selvom I er en del der læser med via Bloglovin’ så er det langt de fleste af de mange, mange tusinder der læser bloggen, der følger med på selve bloggen. Men når det er sagt, så vil jeg bestemt tjekke op i forhold til det du skriver og se om ikke der kan være en fin måde at fikse det på. Kan du mon give mig et eksempel på en eller flere der bruger det med at ‘klikke ind på selve indlægget’ for det lyder da som en alletiders løsning (igen, er ikke helt hjemme i Bloglovin/hvordan det fungerer, når man læser med derfra, så al hjælp er dejlig :)) jeg har jo ‘læs mere’-funktion på alle indlæg på bloggen med undtagelse af det, der ligger øverst, så går ikke ud fra, at det er det du mener vel? Og prøver også lige at høre bloggerkollegaer hvad de gør ift Bloglovin som vist lidt er synderen her… kram og god aften :)

   1. Ok, nu har jeg klikket lidt rundt på Bloglovin og forstår præcis hvad du mener. Tak for at gøre mig opmærksom på det. Der kommer en løsning snarest :)

    1. Jeg synes derimod det er virkelig rart, specielt når man læser det på telefonen at man ikke altid skal loade det to gange og have det ekstra klik med. Men der er selvfølgelig ikke den forskel der slår mig ud som trofast læser :)

 9. Lyder rigtig hyggeligt. Synes nemlig at brunch er et kæmpe arbejde hvis man skal stå med det hele. Men i koordinerer hvad hver enkelt tager med?

 10. Hej søde Emily,

  Hvor er det bare en hyggelig tradition og dejligt, at I kan finde tid til det allesammen hver måned! Jeg holder selv madklub hver måned med 3 andre veninder, men til aftensmad, og personligt er jeg lige så vild med morgenmad/brunch som dig, så jeg vil da overveje at lave det om til brunch nogle måneder – lidt variation skader jo ikke ;-)

  Derudover vil jeg lige sige (ang. sponsorerede indlæg), at jeg længe har tænkt, hvor gennemførte og fine dine “annonce” og “i samarbejde med” annonceringer er! På de fleste blogs skrives det bare med almindelig skrift. Og også tydelige, da det står over selve indlægget, i hvert fald i mine øjne <3

  Knus Louise

  1. Hej Louise, Det lyder hyggeligt med jeres madklub og dejligt hvis I bliver inspirerede til at gøre den til en brunch af og til, lidt variation er slet ikke dumt, som du selv skriver :)

   Tak, det er jeg rigtig glad for at høre. Det er også intentionen og sådan jeg selv oplever det, så er glad for at høre at I også er nogle der har det sådan <3 Kram Emily