Pausetider & mellemmåltider

Jeg er jo sådan helt igennem fornøjet med hverdagen og gør et ganske stort nummer ud af at være opmærksom på og fejre de små, fine øjeblikke og ting, som den byder på.

Og det er altså noget man snildt kan øve sig i. For det er egentlig ret rart at glæde sig til og over noget så banalt som en lille pause eller en køn blomst, fremfor altid kun at skue fremad mod det næste store. Små øvelser i at være i nuet, kunne vi også kalde det.

Hvis det lyder helt langhåret og fjernt, så start med at implementere små pauser i løbet af din dag. Det kan være så lidt som et minut hist og her hvor du aktivt vælger at klappe computeren i, lade telefon være telefon og i stedet fokuserer på at trække vejret helt ned i maven og lade tankerne fare. Et minut har alle tid til.

Men jeg kan også varmt anbefale at holde lidt længere pauser. Et par gange i løbet af dagen. Når jeg får lov at koble fra, bliver jeg mere fokuseret og effektiv, når jeg kobler til igen. I stedet for bare at sidde med 20 tabs åbne og scrolle på telefonen samtidig og egentlig ikke rigtigt nå nogen vegne med noget af det.

Vil du også være ekstra god ved dig selv i februar? Så kig forbi vores Cheasy Bootcamp og få masser af inspiration til træning, motivation, en aktiv livsstil og sund kost.

Jeg holder som regel 2-3 pauser i løbet af min arbejdsdag og stort set altid i forbindelse med mine (mellem)måltider. Det er nemlig vigtigt for mig, at være opmærksom på at jeg spiser, når jeg gør det. Så jeg kan nyde og smage maden, i stedet for blot at køre den ind, mens jeg svarer på mails med den anden hånd (og jo, det sker selvfølgelig også af og til).

Mellemmåltiderne er både vigtige for mig, for at holde energien i top og for at undgå at jeg bliver ‘hangry’, men fungerer også som et rart, lille afbræk, hvor jeg er god ved mig selv og som jeg ser frem til. I praksis drejer det sig blot om 5-10 minutter, men de er ikke desto mindre vigtige og gør en stor forskel for mig mentalt.

Nedenfor finder I to af mine favoritmellemmåltider til pausetid. Det er især om eftermiddagen at jeg laver en lille smoothie, som jeg bedst kan lide ret tyk i konsistensen, så jeg kan spise den med ske og med toppings. På den måde nyder jeg den mere, synes jeg.

Pink pick me up smoothie
1/2 banan (gerne frosset i skiver)
1 håndfuld frosne hindbær
1-2 dl Cheasy Skyr Smoothie mix
evt. revet skal fra 1/4 øko citron
5 isterninger (hvis du ikke bruger frossen frugt)

Toppings
2 tsk chiafrø
5 pistacienødder, hakket
Friske bær

 • Alle ingredienser til smoothien blendes sammen til den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide at den nærmest er som softice.
 • Skal den være mere flydende tilsættes mere Skyr Smoothie mix. Prøv dig frem til du finder din foretrukne konsistens.
 • Hæld smoothien i et lille glas eller skål og top med chiafrø, pistacienødder og bær.
 • Spis med ske og nyd :)

Green energy smoothie
1/4 avocado (1/2 hvis den er lille)
1 lille håndfuld spinat, skyllet
75 g mango, frisk eller frossen
1-2 dl Cheasy Skyr Smoothie mix
5 isterninger (hvis du ikke bruger frossen mango)

Toppings
2 spsk granola
kokosflager

 • Alle ingredienser til smoothien blendes sammen til den ønskede kosistens, skal den være mere flydende tilsættes mere Skyr Smoothie mix.
 • Hæld smoothien i et lille glas eller skål og top med granola.
 • Spis med ske og nyd :)

 

(Visited 3.128 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

 1. Lækkert! Jeg er også rigtig glad for hverdagen, den kan jeg faktisk ofte bedst lide når det kommer til stykket. Er også ret glad for de små ting generelt :)
  Noget jeg gerne vil blive bedre til er dog at lave de dér lækre smoothies :D <3

 2. Det er skørt, for jeg har aldrig rigtigt været fan af smoothies (selvom dine pæne serveringer altid har fristet!), men så snart det hældes i en skål, serveres med toppings, spises med ske og kaldes en “smoothie bowl” i stedet, så er jeg hooked! Det må være noget mentalt med konsistensen, men jeg er helt klart på dit hold, når det kommer til tykkelsen :D

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk