Raw Brownies

rawbrownie5

I søndags ‘bagte’ jeg de her banditter, som jeg havde med til sammenskudtøsebrunch, hvor de var et stort hit. ‘Bagte’ fordi de slet ikke skal i ovnen, men blot blendes sammen og så på køl. Meget nemt og meget lækkert!

De er også alletiders som en energibar deluxe om eftermiddagen evt. i forbindelse med træning. Eller som ledsager til en kop kaffe. De indeholder ikke noget hvidt sukker (dog lidt honning) og er fulde af gode sager og næring.

rawbrownie2

RAW BROWNIES MED CHOKOGLASUR – 16 stk.
100 g usaltede cashewnødder
125 g mandler
200 g kokosmel
10 soltørrede dadler uden sten*
80 g raw kakaopulver
4 spsk hampefrø
2 spsk gojibær
3/4 dl flydende, rå honning
1 nip salt
ca. 1/2 dl vand

GLASUR
1/2 dl flydende, rå honning
2 spsk kokosolie
40-50 g raw kakaopulver
evt. 1/4 tsk chilipulver

PYNT
Hampefrø
Tørrede granatæblekerner
Hakkede pistacienødder
Gojibær
… eller hvad man nu lyster :)

  • Kom alle ingredienser til bunden i en blender eller foodprocessor (det kræver en maskine med lidt power – ellers kan man køre det ad flere omgange) og blend indtil massen er jævn og hænger godt sammen.
  • Tilsæt mere vand hvis det er for tørt.
  • Hæld massen ned i en form (20×20 cm) beklædt med bagepapir og pres den godt ned i formen.
  • Blend alle ingredienserne til glasuren sammen, og smag den til.
  • Fordel glasuren over kagen og kom evt. pynt på.
  • Sæt kagen på køl i et par timer, hvorefter den skæres i små firkanter.
  • Opbevar kagen på køl hvor den snildt holder sig frisk i 3 dage eller mere.

*Jeg brugte lækre, klistrede Medjool-dadler.

Opskriften er oprindeligt fra søde Ditte Ingemanns dejlige og anbefalelsesværdige kogebog Sunde søde sager

Jeg har tilføjet lidt hist og her. Bl.a. chilipulver i glasuren og hampefrø og gojibær i selve kagen + masser af pynt ;)

rawbrownie3rawbrownie4

Haps!

rawbrownie1

 

(Visited 5.914 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

  1. De ser virkelig lækre ud!

    Men hvad er “rå” honning? Hentyder det til en speciel forarbejdningsmetode eller er det blot for at understrege arbejdsmetoden i opskriften?

    1. Det er honning der ikke er raffineret/varmet op efter det er udvundet. Og som derfor (tænker jeg) indeholder flere gode sager. Men det kunne jeg ikke opstøve (hverken i helsekost eller supermarked), så brugte flydende øko-honning og det smagte i alle tilfælde fint :) Klem Emily