Skiudstyr – mine favoritter

Jeg har fået så mange spørgsmål om skiudstyr på mail, insta og her, så her kommer det. Et opdateret appendix til sidste års store skiudstyrsguide. Det er – mere eller mindre – det udstyr jeg har. Dog har en del af mit gear jo et par år på bagen, så i en del af tilfældene er det nyere versioner. Anorakken (nr. 11) er eksempelvis samme model, som jeg har (fra for tre år siden), men har et andet mønster på ærmerne.

Læs gerne hele guiden fra sidste år, den går mere i detaljer og uddyber OG så kommer den ind på en del vigtigt ift. sikkerhed, hvis man vil ud i off pisten.

Og så er I meget, meget velkomne til at stille flere spørgsmål omkring ski her. Både udstyr og andet. Jeg er bestemt ikke ekspert, men jeg er heldigvis gift med en ;)

Tre ting man ikke må spare på:

 • Skistøvler. Dårlige støvler hæmmer udviklingen og ødelægger hele oplevelsen af at stå på ski. Det gælder også hvis man lejer.
 • Goggles. Hvis du ikke kan se mister man selvtillid – not good.
 • Varme i sokkerne. I alle tilfælde hvis man er en frossenpind som jeg.

Reklamelinks:

 1. Rossignol Famous : Dejlig let og responsiv pisteski, der (næsten) gør arbejdet for en ;)
 2. Jeg kører i en Rossignol Alltrack Pro 100 damestøvle med lækkert for og fire spænder. Den er vildt god til min fod, men snak med din lokale skibutik, så måler og analyserer de din fod – det er meget vigtigt at støvlen passer perfekt! Alternativt en Rossignol Alltrack 80 W, hvis man gerne vil have en lidt blødere støvle.
 3. Oakley Flight Deck Factory Pilot: Skibriller til unicorns – som skal ud I alt slags vejr.
 4. BURTON Wms Tech Tee Mija Stripe
 5. Jeg kører altid med luffer. Et godt bud er Hestra Primaloft Rib Knit Mitt
 6. Douchebags The Explorer. Den perfekte rygsæk til en dag på bjerget – uanset om man skal køre piste eller offpiste (let, slidstærk, rummelig og funktionel taske).
 7. Sweet Protection Trooper MIPS Skihjelm. Let og pæn hjelm – smallere end de fleste andre hjelm, som gør at den ser mindre klodset ud. MIPS-teknologien som sidder på indersiden af hjelmen, efterligner hovedets egne beskyttelsesmekanismer, for ekstra beskyttelse.
 8. Oakley Frogskins Polished Black Frame. Letsvægts solbriller hvor stængerne ikke kan knække og glasset ikke kan knuses – så ingen risiko for øjenskader og udskrivning til nye solbriller hvis man falder på dem ;)
 9. Rossignol Freeride Pro Teleskop-skistave: Jeg kan godt lide at kunne forkorte mine stave på pisten og have dem længere når jeg skal hike eller køre offpiste, så teleskopstave er et hit.
 10. Burton Ember Fleece Clava. Holder hoved og hals varm og søger for mit ansigt ikke fryser af.
 11. Burton Wms Chuteout Anorak Jacket. Dejlig og varm, men ikke super funktionel/god til ekstremt vejr. Men fin hvis det ikke er for vådt.
 12. Hotronic HeatSocks. Sokker med varme I – Ohhhhh lord!
 13. Rossignol HP Sonar. Et par cool og mere budgetvenlige skibriller, hvor man får to sæt glas med ZEISS-optik med i købet. Én lens til dårligt vejr og én lens til sol og chokolade.
 14. Burton Wms Fly Pants. Igen, fin hvis det ikke er for vådt..
 15. The Douchebag Snow Roller. Robust skitaske med hjul og gode håndtag der kan rumme to par ski, mine støvler og andre fornødenheder. Samtidig med at den kan rulles sammen så den ikke fylder noget når man er landet på destinationen.
 16. Helly Hansen Lifa Merino Hybrid ¾. Synes det er rart med skiunderbukser, der er 3/4 lange, så de ikke kommer ned i karambolage med støvlen. Især hvis man ikke har så lange ben ;)
 17. Rossignol Soul 7. Den fedeste Allmountain/freeride ski. Den er let og hurtig at svinge. Og giver masser af opdrift i nyfalden sne (offpiste)
 18. Black Crows Corpus Dame Skijakke. Flot og super funktionel vand- og vindtæt 3-lags Goretex skal-jakke med som holder vind og vejr 100% ude. En absolut favorit når det sner og vinden raser.
 19. Burton Wms Lightweight Crew Maui Wowi.
 20. Patagonia Women’s Powder Bowl Pants. Flot og super funktionel vand- og vindtæt 2-lags Goretex skal-bukser med som holder vind og vejr 100% ude. En absolut favorit når det sner og vinden raser.

Jeg har helt glemt en midlayer. Brug en fleece, en strik, eller en tynd dunjakke alt efter temperament og temperatur. Er det varmt behøver man slet ikke midlayer. Jeg har en tynd dunjakke fra Canada Goose, men den kunne jeg ikke finde online. Nikolaj har denne her fra 66 North, som han er glad for. Vælg gerne noget der er varmt og åndbart midlayer.

(Visited 5.028 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Jeg sværger også til Hestras handsker! Er man på ski hele sæsonen eller blot først og sidst, er et tip at købe Hestras udgave af luffer hvor foret kan tages ud. Så kan man holde varmen om vinteren, men tage foret ud og ertstatte med en tynd uld/silke handske når man er afsted sidst på sæsonen :) Det virker super optimalt!

 2. Hej Emily :)
  Hvad størrelse tror du, at halsedissen/huen fra Burton skal være i, hvis den både skal være over hjelmen og varme ved hovedet? Hvad størrelse er din i? ?

 3. Tak for endnu et, for mig, meget brugbart indlæg. Læste også indlægget sidste år med stor interesse.
  Jeg har været på skiferie en enkelt gang, da jeg var 20år, som gik nogenlunde med skiskole og lånetøj :) Min mand har prøvet lidt flere gange. Nu er vi en famile på tre (søn på 3år) og jeg vil så gerne give min søn den oplevelse/gave at komme på ski og lære det. Gør meget for vores søn skal komme til at finde det helt naturlig at være aktiv, og ser gerne en skiferie kunne blive en tradition i vores familie, MEN hvor skal vi starte? Synes det er ret uoverskueligt at komme i gang og synes det hurtigt kan blive meget dyrt hvad angår udstyr. Især som nybegynder, hvor vi ingen anelse har om hvad og hvor meget vi skal lægge ud med at købe samt hvor skal vi rejse hen? Har hørt flere gang man skal tage til Norge og Sverige, især også som børnefamilie. Har du/I nogen tanker om det hele? :)

  1. Hej Mette,

   Mht udstyr, så ville jeg starte med at låne så meget som muligt (især til ungerne, der jo vokser ud af det). Det første jeg selv ville købe (såfremt I ved I vil stå på ski fremover) er støvler til jer. Find en butik der kan vejlede og måle og analysere foden, så I får de helt rigtige støvler, det gør sådan en forskel for oplevelsen. Og så er det også lækrere at have sine egne kontra andres fodsved i en lejestøvle ;)

   Norge og Sverige er gode fordi det er tæt på og terrænet ofte er begyndervenligt. Til gengæld er der typisk meget koldt med mindre man er langt henne på sæsonen. Når/hvis vi selv får børn kunne vi lige så godt finde på at starte dem i eksempelvis Val Thorens eller Avoriaz hvor der er gode begynder/børnområder helt nede ved byen. Men omvendt er der også noget meget hyggeligere over Sverige/Norge og der kan man jo så nøjes med at være ude en times tid og så tage en varm kakao pause for at få varmen inden man skal ud igen, så det bliver en god oplevelse.

   Det væsentligste er at tjekke at der er masser af grønne pister + gerne et børneområde og skiskole på et sprog barnet forstår.

   Hvis I bor i nærheden af København kan I også tage på en smuttur til Valåsen i Sverige og prøve det af for en eftermiddag.

   Kram Emily

 4. Hej Emily
  Jeg fryser aaaaltid fødderne på ski.
  Hvordan er Heatsocks’ne i størrelsen? Bruger normalt 38,5 så jeg ligger lige på kanten til næste størrelse.

  1. Hej Ellen, jeg er normalt en 38/39 og tog den lille størrelse da der ikke var flere og det fungerer ok, men havde jeg haft valget var jeg nok gået efter den større. Også fordi at en for lille sok generelt kan medvirke til kolde fusser. Dette er dog ikke akkurat dem jeg har. Mine hedder Powersocks men kunne ikke finde dem online og de her ligner dem til forveksling, tror det er helt samme system. Klem Emily

 5. Hej, lidt et nørdespørgsmål, men ved du eller Nikolaj om der er nogen steder i København, man kan købe ekstra trenser til Rossignol-stavene? ?

  1. Nikolaj fortæller at alle skibutikker (der har Rossignol) kan bestille dem hjem :) Klem