Mine bedste løbetips

At løbe er den perfekte form for afkobling og opladning for mig. Den perfekte to-i-en om man vil.

Jeg løber hver anden dag. Altid. Det har jeg fortalt jer om tidligere og det har (heldigvis) ikke ændret sig. I nogle perioder får jeg masser af kilometer i benene. Og så er der tider som nu, hvor jeg måske ikke kommer ud på de helt lange ture, men stadig er ude at løbe 3-4 gange om ugen. Det er blevet noget, der følger mig og er lige så selvfølgeligt som at skifte undertøj og børste tænder.

Men hvordan kommer man egentlig i gang og – måske endnu vigtigere – hvordan bliver man ved med at holde gejsten oppe?

Det har jeg lavet en lille film til jer om i samarbejde med Ellos. De har nemlig et ret fantastisk udvalg af løbetøj. Og alt muligt andet sportstøj og -tilbehør for den sags skyld. Både fra deres eget mærke og alle de store sportsbrands.

Det har jeg på i videoen:

Løbetrøje fra Ellos Sport
Løbesko fra Adidas
Løbetights fra Ellos Sport
Løbetop fra Ellos Sport
Træningstaske fra Puma
Drikkedunk fra Puma

Da jeg altid løber udenfor, skal mit løbetøj kunne lidt af hvert. Til gengæld har jeg sjældent musik i ørerne eller løbeur på, for jeg kan godt lide at være komplet i nuet, når jeg løber. Men jeg vil gerne have selskab. Derfor er Penny (verdens bedste, hurtigste løbemakker) som regel med, ligesom jeg også hellere end gerne løber med en veninde, det er sådan en dejlig måde at være sammen på.

Hvordan kan I lide at løbe? Indenfor? Med musik? Løbemakker? Eller kan I slet ikke lide at løbe?

Fortæl løs og så vi kan inspirere, hjælpe og guide hinanden. For det er jo ikke sikkert, at løb kan blive din sport (men så er der helt sikkert noget andet, der kan), men det kan også være, du bare ikke har knækket koden endnu.

Som jeg fortæller om i videoen, er det helt klar min oplevelse, at alt for mange starter alt for hurtigt op. Man skal kunne gå, før man kan løbe og man skal først og fremmest passe godt på sin krop i processen ♥

(Visited 5.662 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

62 Kommentarer

 1. Jeg kan helt sikkert bedst lide at løbe ude. Det er simpelthen for kedeligt indenfor. En gang kunne jeg slet ikke løbe uden musik i ørerne, men nu foretrækker jeg det faktisk også, da det giver mig ro i hovedet. Jeg er ambivalent med at have en løbemakker. Ofte løbet kæresten med, og han er god til at presse mig det ekstra, som han ved jeg kan. Men egentlig løber jeg bedst alene hvor jeg ikke bliver irriteret. Jeg gider heller ikke rigtig snakke – eller kan ikke. Det er for hårdt ?
  Jeg er også lige startet på bogen: “Yoga for løbere”, da jeg dyrker yoga ved siden af, og bogen skulle have gode tips til den kombi ?

  1. Haha… kan godt nikke genkendende til det med løbemakkere. Men omvendt er det en dejlig måde at få talt med mine veninder på. Men Penny er den bedste løbemakker, hun siger ikke noget og presser mig, hunde er det perfekte ikke-selskab ;)
   Den lyder spændende den bog, den må jeg lige tjekke ud :)
   Knus Emily

 2. Hej Emily

  Dejligt indlæg, og dejlig vane! :)
  Hvor løber du normalt henne i København? Er ny i byen og vil gerne have inspiration til fine steder til løbeturene :-)

  1. Jeg tillader mig at komme med et tip: Hvis du bor på eller i nærheden af Amager, så er både Amager Fælled, Kongelunden og Amager Strandpark skønne steder at løbe. Varieret underlag og en god blanding af natur og ny, og i tilgift er man ikke længere væk, end at det er til at overskue at komme hjem igen, hvis skybrud eller skader rammer.

  2. Hej Julie

   Jeg har Amager Fælled lige i ‘baghaven’, så der løber jeg de fleste ture. Og i Søndermarken/Frederiksberg Have, når jeg er hjemme ved mine forældre. Skal jeg på længere ture løber jeg som regel over Amager Fælled og ud til Strandparken og så langs Voldene og Islands Brygge hjem. Sidstnævnte er min yndlingstur :)

   Klem
   Emily

 3. Dejlig video og dejligt indlæg! Jeg er en af dem, der så gerne vil finde glæden ved at løbe. Jeg knækkede faktisk endelig koden her i sommer, men desværre lagde jeg for hårdt ud (begynder fejl), så jeg fik betændelse i anklen. Nu er jeg så småt begyndt igen, og det er fedt! Min udfordring er, at acceptere at jeg skal starte stille og roligt op, så jeg ikke får nye skavanker og må stoppe igen. Men det er svært at få 2-3 km til at føles ligeså fedt som 5-6 km.

  Mit bedste tip eller hvad der fungerer for mig er at kende ruten nogenlunde, når jeg tager ud. Det er fedt for mig at visualisere hvor jeg skal hen og hvor langt det er, ellers kan jeg godt blive modløs undervejs – i øvrigt er det helt omvendt for min kæreste, han kan bedst lide bare at løbe uden at have ruten for øje:-)

  1. Da jeg for alvor startede med at løbe var mit mål dette “Jeg vil kunne løbe resten af livet”, måske det også er et mål for dig? Altså i stedet for at man vil løbe X antal kilometer på X antal uger.

   Mine ture var altid 5 kilometer i starten. MEN jeg gik det meste af tiden. Og så langsomt, langsomt mere og mere løb. For det der er allervigtigst at forstå, er at konditionen kommer hurtigt (måske den allerede er der), men at styrke led og sener m.m. til så voldsom en belastning som løb tager tid. Lang tid.

   Så tag det endelig langsomt, det er den bedste investering :)

   Kram E

 4. Hvor er det en fin video!
  Jeg er helt grøn i løbe-verdenen, og kan have MEGET svært ved at få taget mig sammen til at komme ud og i gang. Jeg synes dog virkelig det kan hjælpe, hvis jeg siger til mig selv, at jeg ikke behøver løbe – så længe jeg bare kommer udenfor og går en tur i mit løbetøj og -sko. Det ender næsten altid med, at jeg så begynder at løbe alligevel, men uden min hjerne har haft “åh nej jeg skal ud og løbe” tanker inden, haha! Jeg ved ikke, om det giver mening, men det virker i hvert fald for mig :-)

  1. Det giver SÅ god mening. Sådan snyder jeg også stadig mig selv på dage hvor jeg ikke gider ;)

 5. Tak for at dele fin inspiration;-)

  Det er virkelig repsektfuldt, at du holder så konsekvent ved – godt gået;-)

  Må jeg spørge, hvad du synes om tøjet (altså nu er det jo en annonce, og det sætter selvfølgelig tingene lidt i perspektiv) – er det sådan dit yndlingsmærke?

  1. Selv tak Susanne :)

   Jeg har først testet Ellos eget sportsmærke i forbindelse med denne video. Fik det nogen tid før, så jeg kunne prøve det og er rigtig glad for især tights (sidder godt, fine detaljer, svedtranporterende) og trøjen. Altså en top er jo lidt en top, men den er fin. Men trøjen kunne jeg så godt lide, omend jeg måske havde valgt den i en lidt mere afdæmpet farve selv, haha ;) Men elsker den høje hals med lynlås og at man kan tage den ned over håndleddene/tommelfingrene, helt perfekt til efterårsløb :)

   Jeg tror ikke som sådan jeg har noget yndlingsmærke, er ikke så trofast (heller) med løbetøj. Har SOC, Puma, Nike, Adidas m.m. Og nu også Ellos.
   Knus
   Emily

 6. Super fin video.
  Jeg træner pt. til mit første halvmarathon og kan godt nikke genkendende til at det er farligt at starte for hårdt (og hurtigt) ud.
  Da jeg først fik sagt til mig selv at min tid/hastighed i første omgang er underordnet og at det gælder om at få nogle gode kilometer i benene og undgå skader, så blev det pludseligt rart at løbe.
  Når man ikke hiver efter vejret og er nogenlunde sammehængende i kroppen når man lander derhjemme igen, er det lettere at komme ud næste gang.
  Så mit bedste råd….. løb lidt langsommere end du måske kan, og sæt først tempoet op når vejrtrækning og krop kan følge med.
  Kram

  1. SÅ spændende. Pøj pøj med dit halvmaraton :) Er det Copenhagen Half? Kram E

 7. Mit bedste løbetip er at have en fast (ugentlig) aftale med en veninde/kæreste/anden – min bedste veninde og jeg har en ‘løbeaftale’ hver uge. Det gør det nemmere for os begge at få det gjort så :-) Vi aftaler en ny dag fra gang til gang og det fungerer!
  Når jeg løber alene er mit bedste tip musik! Har jeg en god ‘powersang’ i ørerne løber jeg lige lidt hurtigere/længere :-) I øjeblikket er favoritten Without you af Avicii feat. Sandro Cavazza.

  1. Løbedates er guld værd og hvor dejligt at du kan nyde løb med din bedste veninde :)

   Hmm… det der med musik fungerer ikke rigtigt for mig, men måske jeg skulle teste det af som doping en dag ;) Kram Emily

 8. Sød video og respekt for at du er så konsekvent med at komme afsted.

  Jeg har løbet lidt i perioder, men aldrig nået dertil, at jeg ikke kan undvære det. Har taget konsekvensen og accepteret at jeg er bedre til at få gået ture. Har sat et realistisk mål om at nå 10.000 skridt om dagen og nogle dage kræver det, at jeg må ud en tur efter at børnene er puttet.
  Min største udfordring er luftforurening (bor i Beijing), det er lidt svært med motivationen de dage hvor det er ret slemt.

  Elsker afvekslingen af at gå alene, med en veninde eller med børnene på cykel ved siden af. Og så stemmer jeg i mht lækkert tøj. Jeg sværger til Lulu Lemon og Nike.

  1. Det synes jeg er alletiders kompromis, dejligt du har fundet en løsning, der virker for dig (omend luftforureningen modarbejder dig…). Elsker også selv at gå og det kan jeg se der er andre her i kommentarfeltet, der også gør og nyder power walking i stedet for løb.

   Og hvor hyggeligt altså at du læser med fra Beijing :)
   Åh vil så gerne prøve Lulu Lemon, har ikke fået fingrene i noget af det endnu, men ser så pænt ud!
   Kram Emily

 9. Jeg har løbet i mange år, løber både korte og lange distancer, og løber altid udendørs. Nyder både at løbe alene, og også at løbe i løbeklub, hvor det hjælper på motivationen til at komme afsted en mørk vinteraften, at man har forpligtet sig og aftalt noget med nogen ;-)

  Mit bedste “trick”, hvis man ellers kan kalde det det, er, at acceptere at der er både gode og dårlige løbeture. Nogle gange går strygende, man løber let 10 km og nyder det, og andre gange føles 4 km bare tungt og træls. Og så hjalp det mig meget at erkende, at jeg altid hader den første kilometer, om jeg så kun skulle løbe den ene, så hader jeg det. Når jeg til gengæld er nået over den, nyder jeg det, og elsker roen og den pause løbeturen giver mig.

  1. Haha… Det er SÅ meget mig det der. De første 1-2 kilometer er altid ringe og derefter føler jeg mig stærk og hurtig og har det som om jeg kan blive ved for evigt ;)

   Og det samme med de gode og dårlige ture. Der er heldigvis flest gode. Men i går havde jeg den dårligste (måske årets dårligste!?) tur og hvis jeg ikke havde den erfaring at trække på, at det er helt naturligt, så kunne det nærmest være sådan en der gjorde man ikke kom ud igen.

   Klem
   E

 10. Jeg løber i stilhed tidligt om morgenen – ingen musik i ørene, og jeg har ingen smykker på eller noget løbeur. Intet. Løber 3-4 gange om ugen, alene, og altid udenfor – også i dag i regnen. Lyn og torden løber jeg ikke i, og decideret skybrud holder jeg mig også fra, men ellers skal der meget til at holde mig fra mine løbeture, for det er så afkoblende og en for mig god måde at starte nogle af ugens morgener på. :-)

 11. Jeg løber heller ikke med musik, men med lydbøger eller podcasts, da jeg dermed bliver helt opslugt af fortællingen og glemmer hvis turen ellers føles lidt hård. Udstyret er også en kæmpe motivationsfaktor for mig, og jeg bruger det endda som en form for belønning at købe noget nyt udstyr, hvis jeg har nået et nyt mål.
  Jeg elsker også at løbe med min veninde, men da hun bor langt væk, sker det desværre kun sporadisk.
  Mit sidste trick til dem der har svært ved at komme i gang, er at teame op med en makker og så bruge bike and run metoden, der går ud på at en løber mens den anden cykler ved siden af, løberen bestemmer tempoet og så skifter man når man ikke kan løbe mere. For mig fungere flere skift bedst, og på den måde kan jeg komme ud på meget lange ture.

  1. Ja jeg tyer også selv til lydbøger eller podcasts på nogle af de helt lange ture, det er en rar måde at blive adspredt på :D

   Det er et skægt tip, det vil jeg måske selv prøve med min mand. Han er ikke løber, men kan vel godt komme med på en lille tur når cyklen er med. Kram Emily

 12. Nu er jeg selv løber. Har været det siden jeg var 14. Med pauser on and off grundet barsler mv. Men løb er en del af min identitet. Og jeg er glad for, at du også poster indlæg om løb, da jeg synes det er en skøn sport.
  Mit bedste løbetip er: løb fordi du kan. Omfavn livet, værdsæt det og giv det noget motion som kan forlænge det. Man bliver så sund af løb, fysisk såvel som psykisk. Man behøver ikke løbe hurtigt og føle man er ved at dø. Fint DIT tempo – DIN rytme og bare vent, der vil komme bitte små fremskridt hen ad vejen. Find nogle gode ruter. Gerne en lang og en kort. De korte til hverdagene og de længere til weekenden, hvor man har mere tid. Mine weekendruter er i naturskønne omgivelser – sådan at jeg også visuelt bliver fornøjet. I hverdagene er det bare i mit villakvarter. Husk at løb er den bedste og billigste terapi man kan give sin krop. Jeg er taknemmelig for hver løbetur jeg kan tage. Og jeg er begyndt at prioritere at løbe hveranden dag, efter inspiration fra dig. Elsker løb!

  1. Sikke en vidunderlig lille hyldest til løb Helle :) Den gjorde mig både motiveret og i godt humør! Og helt enig mht de to ruter. Jeg har også en kort til hverdagene og så den lange ‘yndlingsruten’ (der er en god blanding af natur, by og strand) til weekenden. Klem Emily

 13. Jeg har løbet on/off i årevis, men det er først her det sidste års tid, at jeg er blevet rigtig konsekvent med det – formentlig fordi jeg ikke arbejder og derfor har tid til at løbe lige når jeg vil. Indtil for et halvt år siden løb jeg ALTID med musik i ørerne – jeg var helt, helt sikker på, at jeg simpelthen ikke kunne gennemføre en tur uden de helt rigtige bpm til min løberytme. Men så var jeg en dag ved at træde på en giftslange på min løbetur (der er en del af dem der hvor jeg bor), og så kom min mand med en bøn om jeg ikke nok ville løbe uden musik, så jeg kunne holde fokus på hvor jeg træder, haha. Det prøvede jeg så, og siden har jeg løbet uden musik – og nu kunne jeg ikke drømme om at putte musik i ørerne igen! Jeg elsker naturlydene, og jeg sanser bare så meget mere, når jeg ikke har flyttet så meget af mit fokus til mine ører.
  Jeg løber altid alene og bryder mig ikke om at løbe med andre – så går afkoblingen faktisk lidt fløjten for mig. Men jeg er så også generelt glad for bare at være alene (det er man nok også nødt til som udlandshjemmegående!) og nyder virkelig at have tid for mig selv og med mig selv. Og jeg kan SLET ikke snakke under en løbetur.
  Jeg løber som regel 2-1, altså to dage med løb og en dags pause osv. Jeg løber hverken særlig langt eller voldsomt hurtigt, men det er heller ikke mit mål. De andre dage cykler jeg lange ture og dyrker hot yoga.
  Og så er jeg vild med dine løbeindlæg! De giver mig altid ekstra inspiration og motivation til mine egne ture. ?

   1. Haha, det er ikke så slemt som det lyder! Jeg bliver faktisk altid glad når jeg ser en – jeg elsker at kigge efter wildlife. Jeg bor i North Carolina. ?

  1. Sejt at du har fået en god oplevelse med at løbe uden musik… Men lidt vildt at der skulle en giftslange til?! Nu bliver jeg nysgerrig på hvor du mon bor? :)

   Og dejligt at du kan lide løbeindlæggene og ligefrem selv bliver motiveret. Det gør mig glad :D
   Kram Emily

   1. Hej Emily – ja, nogle gange er det lidt uventede ting, der bryder ens vaner, ikke? ? Jeg bor i Raleigh, North Carolina – i sydstaterne, hvor der er varmt og fugtigt og ja, en del slanger. Det var faktisk en vild oplevelse at være hjemme på ferie i Danmark denne sommer, for det var SÅ anderledes at løbe i den danske luft, og jeg følte mig som en total løbestjerne i forhold til her, hvor varmen og fugtigheden tit gør mine ture temmelig rolige.

    Og tak for din fine video – du virker bare som et så skønt menneske, både i skrift og “live”. Og så var jeg VILD med tippet om at juble, når turen er overstået! Jeg kopierede det i går, da jeg kom hjem fra min tur, og jeg var vild med det. ?

 14. At kunne løbe er en gave!

  Jeg har været ramt af depression, i livstruende grad og nu en mulig PTSD. Efter 3 seje år med daglig ‘kamp’ om at få mit ‘rigtige’ liv tilbage og en betydelig overvægt, fik jeg pludselig atter lyst til løbe igen.
  Var startet på spinning igen, hvilket jeg har dyrket meget sammen med løb.
  Har en mand som løber meget, halvmarathon og Marathon og han var med på ideen om at jeg ville løbe igen. Han skulle være ‘teknik’, fart og tidsholder.
  Vi fandt et startprogram på iform, hvilket var liiidt for kort til mig så jeg satte en træningstid som hed 29 min, hver gang uanset hvor lidt eller meget jeg skal løbe og det virker. Jeg er nu i gang med løbeuge 5 og har løbet et 7 1/2 min. løbepas for første gang i mange år og i alt hedder mit løberegnskab ( for i dag ) 19 min. løb ud af de 29 min.
  Jeg er total lykkelig for at min overvægt ikke er alt for dominerende, altså at mine knæ og ankler holder til belastningen. Og ærligt, så går det ikke hurtigt, endnu!
  Men jeg tror på mit løbeprojekt.
  Så mit tip er at finde et løbeprogram som passer, tag en person med som kan hjælpe med teknik og tid, så man ikke løber ind i skader.
  Det vigtigste er nok, gør det kun hvis du syntes det er til gavn for krop OG sjæl og selvfølgeligt sjovt. Også de dage hvor man løber i regn og rusk. ❤️
  Ps. Tak for din skønne blog ?☀️?

  1. Det er den dejligste solstrålehistorie Karina. Midt i noget der lyder svært og hårdt. Og så sejt at du har taget løb op (og har en god makker der hjælper), det er en kliché, men motion er jo den vildeste lykkepille, så det er noget af det bedste egenomsorg <3
   Mange kram og fortsat god vind med løberiet
   E

 15. Jeg ville SÅ gerne løbe, men en gammel knæskade fra springgymnastik holder mig desværre tilbage.. Har ellers prøvet så mange gange i alle former for tempo og intet hjælper; har prøvet forskellige sko, at løbe på forskellige måder osv. men forgæves ? Til gengæld har jeg virkelig fundet glæden ved at power walke! Det er meget mere skånsomt for kroppen, da man ikke får de samme stød som ved løb og man forbrænder næsten ligeså mange kalorier. Selvfølgelig træner man ikke konditionen, men den klarer jeg på min cykel, så til dem der måske heller ikke kan løbe af mange grunde så bare gå! Helt simpelt, kræver kun et par gode gummisko og så er man afsted – går i alt slags vejr og oftest med min mor, så vi lige får vendt verdenssituationen og man føler sig altid mentalt lettet bagefter, det er jo næsten som terapi ❤️

  1. Du har da i alle tilfælde givet løb en chance <3 Og SÅ enig, at gå raskt er så godt og vitterligt også der hvor alle burde starte (eller blive afhængig af skader/krop osv). Dejligt at høre at du har sådan glæde af power walking :)
   Kram E

 16. God sele til hunden og løbebælte til en selv og så er der sjov motion til begge – især når hunden finder glæden ved at trække… :-)

  1. Oh yes! Takker ofte Penny for at tage lidt af slæbet, når jeg er træt ;) Kram E

 17. Fantastisk skøn video Emily! Du er altid så motiverende .

  Jeg har altid holdt at at være enormt aktiv, jeg har bare aldrig virkelig værdsat at have evnerne til det før, jeg i december 2016 blev opereret for en knogleforandring i venstre ben. Jeg fik her afvide at jeg nok aldrig kom til at få samme evne til disse ting igen. Der gik det virkelig op for mig hvor meget jeg elsker selv at kunne gå, løbe og hoppe når jeg vil, så langt jeg vil og så hurtigt jeg kan. Under mit genoptræningsforløb besluttede jeg mig for, at ingen skulle sige til mig at jeg ikke kan! Dette var faktisk min største motivation til at begynde at løbe, fordi jeg ved hvad det vil sige ikke at kunne den slags. Idag løber jeg ture fra alt mellem 5-10 km, helt uden problemer og jeg elsker det! Jeg elsker naturen, frisk luft og bare det at kunne bruge min krop :-) Løb har virkelig lært mig at min krop og jeg er i stand til så meget mere end hvad jeg lige tror. Det er så fedt!

  Et af mine bedste tips er faktisk lidt a la nike slogan “Just do it”, man får en helt særlig fantastisk følelse i kroppen efterfølgende.

  Yndlingsmusik i ørerne gør det også nemmere at løbe og blive ved med at løbe :-D

  1. Tusind tak, hvor er det pænt skrevet :D

   Jeg har lidt samme historie. Blev opereret i min ankel (igen, igen) for 5 år siden og efter det besluttede jeg at genoptræne (langsomt!) og havde som mål at jeg ville kunne løbe resten af livet. Ikke noget med X antal kilometer på X antal tid. Bare at jeg kunne gøre det for resten af livet (ish ;)).

   Og helt enig mht Just do it. Når først man er ude og afsted, så går det som regel fint jo.

   Klem

 18. Nårh, hvor er du sød. Og behagelig. Og sikken fin video?
  Jeg bliver mest motiveret når jeg melder mig til officielle løb. Og nu er det bare blevet en vane?

 19. Jeg løber 4-5 gange om ugen, og holder typisk fridage de to dage om ugen jeg har undervisning. Mit bedste løberåd er, at lidt er bedre end ingenting. Det siger jeg altid til mig selv, på de dage hvor jeg bare VIRKELIG ikke orker ? Ved at fortælle mig selv, at 2km er bedre end ingen, så får jeg mig selv ud, og ender altid ud med flere km. i benene. Det er jo aldrig så slemt, som man tror.

  Derudover giver jeg dig ret i, at man skal finde “sit tidspunkt”! Det er SÅ vigtigt og som ny løber, skal man virkelig prøve nogle forskellige tidspunkter af, for at finde præcis dér hvor man løber bedst – for mig, om morgenen inden jeg spiser morgenmad. Og altid (!) udenfor. Langt de fleste dage er det helt meditativt for mig ❤️

  1. Haha… sådan snyder jeg også ofte mig selv ;) Tænker ‘jamen så kan du jo bare gå det meste af turen eller tage en kort tur’ og så ender jeg alligevel med den sædvanlige 7 km ;) Klem E

 20. Sikke en fin video :-)

  Mine bedste løbetips efter 4 år i løbeskoene er nok ret anderledes end mange andres, men de virker for mig og lyder som følger:

  1: Start LANGSOMT op. MEGET langsomt op. Både hvad angår km. og tempo. Gå når det er nødvendigt.
  2: Drop at indføre faste løbedage. Løb skal ikke blive en sur pligt eller give dårlig samvittighed. Løb skal være båret af lyst, hvis det skal blive en fast del af ens liv i mange år fremover
  3: Drop løbebånd og musik i ørene. Løb udenfor og giv dig selv mentalt fred imens du er afsted.
  4: Drop mål om halve og hele marathon, hurtigt pace osv…. Prøv bare at have fokus på at nyde de enkelte løb du er ude på, og se så hvor det bærer hen.
  5: Løb med venner og veninder. Det er den fedeste måde at være sammen på.

  1. Jeg er helt enig i og fortaler for de fleste af dine tips. Især den med at starte langsomt, langsomt op :) Kram Emily

 21. Ville ønske jeg kunne løbe !!!! Men ignorerede en skade for 4 år siden, og kæmper stadig med at komme ud igen … Bare en lille tur – så mit bedste råd er, lyt til jeres krop og forstå at hvis det gør ondt et sted, så holder man pause !!!!!

  1. Åh din stakkel. Men ja, rigtigt godt tip. Kender også mange der tænker at det nok ikke er noget og løber/træner videre og så ender med en skade for livet nærmest. Håber det ender godt/bedre for dig :) Kram E

 22. Godt indlæg! Tak for det <3 Jeg er helt enig, når man føler sig smart i sit løbetøj, har man også mere lyst til at komme af sted og yde lidt ekstra. En ny løbetop eller lignende kan gøre meget :)

  De bedste hilsner
  Lise

 23. Helt enig i, at dét at have lækkert løbetøj på næsten i sig selv er en motiverende faktor. Man føler sig bare så meget bedre tilpas! Netop af denne grund bruger jeg ofte nyt løbetøj som belønning for at have opnået mine løbemål. Det kunne fx være, at når man kan gennemføre 5 km på under 25 min, må man købe en ny løbetop eller et par lækre strømper :)

 24. Emily – og I andre der læser med – jeg har et spørgsmål: Hvad er jeres bedste tips mod sidestik? Jeg synes simpelthen ikke jeg kan knække koden, og sådan en omgang kan jo ødelægge en hel løbetur. ? Jeg synes jeg har prøvet alt – løbe på tom mave, løbe med noget i maven (venter dog altid minimum to timer efter indtag inden jeg løber), “klemme” mine tommelfingre inde i hænderne på hele turen osv. Men jeg kan hverken finde en kur eller et mønster i hvornår jeg får det.
  Sidder der mon nogen med gyldne tricks derude?

  1. Jeg har haft problemer med sidestik under mine løbeture og de er bestemt ikke sjove.

   Jeg har fundet ud af, at hvis jeg ligger for hurtigt ud på mine løbeture, bliver stakåndet og ikke får en god løberytme, opstår der sidestik.
   Prøv at opbyg dine løbeture med at starte i et lidt langsomt og roligt tempo, hvor efter man kan opbygge mere tempo undervejs på ruten. På den måde får man (jeg) en god rymte og styr på vejrtrækningen samtidig :-)

   Lidt mere om det her: http://aktivtraening.dk/traening/loeb/aldrig-mere-sidestik

   1. Tak, Rebekka! ? Det er sjovt, for jeg ser absolut ikke mig selv som typen, der lægger hårdt ud, haha. ? Men det kan sagtens være jeg skulle prøve en endnu blidere opstart. Jeg er villig til at prøve hvad som helst for at slippe for de irriterende løbedræbere!

   2. Er enig med Rebekka. Jeg kæmpede med sidestik i en periode og fandt ud af at det ofte hang sammen med at jeg spurtede lidt for meget fra start OG (og det tog lidt tid at finde ud af), faktisk holdt vejret lidt. Altså jeg trak simpelthen ikke vejret ordentligt og roligt inden jeg skulle ud at løbe. Måske fordi jeg var lidt spændt/glædede mig. Lyder skørt, men ro, roligt tempo til start og gode vejrtrækninger/lade være med at spænde hjalp :) Klem

    1. Hej. Jeg har haft meget sidestik, men oplever, at hvis jeg er opmærksom på at spænde op i maven/core, når jeg løber, så kommer det ikke. Jeg ved ikke, om der er en fysiologisk forklaring – men det virker for mig.

     Og mit bedst tip til at komme ud af døren er at tage løbetøjet på. I stedet for hele den der indre diskussion for og imod, så tager jeg tøjet på – jeg ved, at jeg kommer ud – også selvom jeg kan have det på en halv dag, før det sker.

 25. Skøn video Emily :-)
  Jeg har altid hadet at løbe (sikkert fordi de få gange jeg prøvede, startede jeg for hårdt ud, men jeg vil generelt helst løbe efter en bold), men det seneste halve år har jeg trænet op til at kunne løbe sammen med en veninde med et løbeprogram hvor man skifter mellem gang og løb med en app, der fortæller hvor lang tid man skal løbe og gå så det var netop den stille start der fik mig i gang. Så nu kan jeg faktisk løbe 6 km. Jeg tror ikke jeg kommer ud på de lange distancer men det her er et godt supplement til min håndboldtræning.
  I modsætning til mange andre var det faktisk den faste dag der fungerede for mig og det at jeg havde en aftale med en veninde. Det er muligvis en vane fra håndbold, at man møder på bestemte tider, der gør at det fungerede for mig :-)
  Nu er min veninde så gravid og kan ikke så godt løbe men hun cykler med rundt på turen og er moralsk opbakning og sørger for god stemning. Jeg tænker det afhænger af temperament om man synes det er sjovt ;) jeg vil også hellere løbe lidt langsommere så jeg rent faktisk kan hyggesnakke når jeg løber.

  Når jeg løber alene er det helst med musik, men jeg synes faktisk det er lidt hårdere at løbe alene fordi jeg nemmere giver op så jeg har ikke helt fundet rytmen her endnu. Når jeg løber med andre, bliver jeg mere stædig og vil ikke være den der stopper op/går.

  Tusind tak fordi vi må følge med i dit liv og dit positive syn på livet er virkelig inspirerende.

  1. Tak for at dele din løbeshistorie og hvor fedt at det virker med den faste aftale for dig. OG hvor hyggeligt at I opretholder aftalen på trods af graviditet.

   Selv tak, hvor var det bare super pænt skrevet <3 Det gjorde mig glad.

   Kram Emily

 26. Sikke en fin video :-)

  Jeg kan faktisk ret godt lide at løbe, men har altid haft problemer med skinnebensbetændelse. Fik engang foretaget en løbetest og købte sko derefter, men det fungerede bare ikke rigtig. Det er flere år siden – måske jeg burde få lavet en ny løbetest og investere i gode sko igen. Har du fået lavet løbetest ifht. valget af løbesko?

  En anden udfordring/”problem” er, at jeg bor virkelig centralt på Frederiksberg, hvor der er masser af trafik, lyskryds og mennesker, og det holder mig tit og ofte fra bare at gå ned på fortovet og begynde at løbe. Nogle gange ville jeg ønske, at jeg boede i lidt grønnere omgivelser eller et sted med knap så mange mennesker. Ville egentlig gerne løbe uden musik – ligesom dig – men har svært ved at finde den “ro” herinde i byen.

  1. Hej Julie

   Det har jeg også kæmpet med/mærker lidt til når mine sko er ved at være ‘flade’. Jeg får lavet løbetest og køber sko hos Kaiser Sport.
   Hvis du bor på Frederiksberg, hvad så med at gå ned til Frederiksberg Have og Søndermarken og så løbe der?

   Knus Emily

 27. Hej Emily
  Så inspirerende at høre dine tips til løb. Jeg nyder at læse med her hos dig, hvilket jeg har gjort i flere år – faktisk var din blog den allerførste jeg begyndte at følge fast :-)
  Nu har du også tippet om hårpleje før, og jeg synes faktisk det kan være svært at kombinere løb og hår. Både fordi jeg ikke ønsker at vaske hår mere end 2-3 gange om ugen, og fordi det bliver lidt tidskrævende især ved morgenløb inden arbejde, hvis håret skal vaskes, tørres osv. efterfølgende. Hvad gør du? vasker du hår efter hver løbetur? (måske et lidt pudsigt spørgsmål, og i den grad et I-landsproblem, men alligevel… :-) )