Slow Time

Vichys Slow Âge-linje er en serie af produkter til os i trediverne, der gerne ville ældes med ynde. Smukt og langsomt. Og tage os tid til det. Her er ikke noget anti, men blot et ønske om, at sætte tempoet lidt ned. For selvom det ikke går at stoppe tiden, så kan man godt leve lidt langsommere og mindre fortravlet. Det sætter både hud og hovede pris på.

Sammen med Vichy, sætter jeg fokus på at skrue tempoet lidt ned i hverdagen #slowlife

Tip: Lige nu kan du gratis prøve Slow Âge-dagcremen. Bestil din prøve her.

Måske I kan huske, at jeg havde lungebetændelse i sensommeren for snart 3 år siden? Jeg skrantede en hel sommer og så kulminerede det ellers med at jeg blev så syg, at jeg blev mere end forskrækket. Og var mange uger om at komme mig ordentligt.

Men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det plejede min salig mormor altid at sige. Måske det trods alt ikke gælder i alle henseender, men den lungebetændelse lærte mig noget om mine egne grænser. Og om at passe på mig selv. For det gjorde jeg nemlig ikke dengang og jeg tror det var derfor, jeg endte med at blive så syg.

Jeg ignorerede små sygdoms-, trætheds- og stresstegn og maste bare på og på og på. Med et fuldtidsjob i PR-branchen, en blog der også var ved at blive en fuldtidsaffære, alle mulige ting og arrangementer jeg gerne ville og følte jeg burde, for slet ikke at tale om alle de mennesker jeg gerne ville være noget for. Helt høj på at eksekvere og kunne jonglere alverdens bolde på én gang og altid bare lige arbejde lidt mere hver aften og sove lidt mindre.

Og selvom det i det store billede er en lille ting i forhold til at få tårnhøj feber og en alvorlig lungebetændelse, så flippede min hud også helt ud i den periode. Den blev meget mere tør og tilstoppet end sædvanligt, og så begyndte den at se træt ud. Og de første linjer viste sig.

Forstå mig ret. Jeg vil gerne have (og har) smilerynker fordi jeg har leet og moret mig eller mimiske linjer i panden, fordi jeg har været nysgerrig eller forundret. Men jeg gider ikke have rynker og linjer fordi jeg ikke har passet på mig selv, sovet for lidt eller har slidt mig selv op. Basta ;)

Og det er stadig det allerførste sted jeg kan se det, hvis jeg gasser lidt for meget op og/eller sover for lidt. Den er sådan en sladrehank den hud…

Lungebetændelsen var et wake-up call. Og min førsteprioritet blev efterfølgende at passe på mig selv, således at jeg kunne fortsætte med at lave alt det, jeg kan lide i lang tid fremover. Og så måtte jeg lære mig selv at gabe over lidt mindre, have en bagkant og at jeg ALDRIG bliver færdig med det hele (og slet ikke på én dag) og at det er ok.

Jeg tror, at vi er mange, der netop har jobs og liv, hvor det slet og ret ikke er muligt, hver dag, at nå alle de opgaver og deadlines vi ‘burde’. Og hvis man prøver, ender man med at løbe panden mod muren eller køre sig selv i sænk.

I stedet prøver jeg at prioritere. Udvælge de væsentligste 2-3 ting jeg SKAL nå og starte dér. Og så prøver jeg altid at have en bagkant for, hvornår jeg stopper den dag. Har jeg ikke nået alting, så må det vente til dagen efter. End of story. De færreste af os arbejder med liv og død, også selvom mange synes at tro, de gør med ‘URGENT’ og ‘HASTER’ plastret udover hver en mail.

Systemet med enkelte prioriteter og et sluttidspunkt, gør ikke bare, at jeg er mere effektiv, mens jeg arbejder, men også at jeg holder ægte fri, når jeg holder fri. Der er ikke noget med lige at udskyde noget til om aftenen eller i weekenden.

En anden ting der fungerer for mig, er at prioritere og planlægge pauserne. Ikke når alt er udført, men faktisk gerne inden jeg overhovedet går i gang, samt undervejs. De stunder hvor jeg lader tiden gå lidt langsommere og bare er. Det er de tidspunkter, jeg beskrev her og herunder er min ‘vandtid’ særligt dyrebar. Her i sommerhalvåret bader jeg næsten hver morgen og havet har en helt utrolig afstressende effekt på mig. Og jeg vil faktisk helst se det hver dag. Om vinteren på gåture på stranden og her om sommeren i direkte nærkontakt. Først bare lidt kiggen på vandet og så en lille svømmetur. Eller endnu bedre; surf, hvis der er bølger til det.

Har I en alleryndlings-afstressnings-ting eller -stund?

Tip: En dejlig pause lige nu? Prøv Moment of Pause (klik på ‘Slap af her’) for de smukkeste billeder, afslappende musik og et par meditative øvelser.

(Visited 2.687 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

21 Kommentarer

 1. “Os i trediverne, der…” eller bare os i sluttyverne, der har fået to børn og har mindre end et halvt år tilbage til at skrive en PhD-afhandling i. -> jeg har fluks bestilt en prøve ;)

  1. Lige præcis! Man kan ikke heeeeelt slippe afsted med det man kunne tidligere ;) Kram E

 2. Tak for det gode råd – eller nærmere påmindelse – om at prioritere. Det er noget jeg hver dag prøver at blive bedre til, for man kan bare ikke nå det hele på en gang :) Og meget inspirerende billeder!

  1. Hej Maria, selv tak. Og ja, det er også en påmindelse, jeg stadig må give mig selv af og til. Men jeg bliver bedre og bedre :) Ih så dejligt at høre, tak <3 Knus Emily

 3. Jeg elsker Vichy, desværre kan jeg ikke altid tåle deres produkter, men nu har jeg bestilt en prøve! Jeg har været igennem et laaangt sygdomsforløb, og dette har også sat et par afmærkninger på min ellers kun 23 årige hud…

  1. Ih hvor irriterende, men så er det jo super med en tester, så du kan se om den går an :) Æv med sygdom det er jeg ked af at høre. Håber du er ok igen. Mange kram og tanker <3

  1. Den er fra Zulu & Zephyr. Det lækreste australske mærke. Kan dog ikke anbefale at få det sendt fra deres webshop, betalte spidsen af en jetjager i told. Men hvis du støder på det i en fysisk butik eller europæisk webshop, så sig endelig til :) Klem Emily

  1. Hej Isabella, det er et vi fik i bryllupsgave (min mand fik også et) og de er fra Georg Jensen Damask. Knus Emily

  1. Den er købt på et marked på Bali… desværre. Men ja er også så glad for den. Havde ledt efter noget lignende i flere år, da jeg stødte på den. Den kostede 10 kr ;) Kram Emily

  1. Hej Camilla, det er en jeg har købt på et marked i Frankrig sidste sommer. Men H&M har en for tiden, der minder om den :) Kram Emily