Slow Living

Hej fra honeymoon-campingvognen! Havde helt og aldeles regnet med, at campinglivet var noget for mig, men havde alligevel ikke regnet med, at jeg ville være så begejstret. Jeg ELSKER det! Og vi bruger en del tid hver dag, på at dagdrømme om vores egen camper. Hvordan den skal se ud, indrettes osv. osv.

Det er så fedt, ‘at have sit hus med sig’, at slå lejr og gøre det hyggeligt og at pakke sammen og rykke videre, efter vind, vejr og humør. Vi startede i Paris, har så været en del dage i Cap Ferret på den franske vestkyst og er nu på vej længere ned ad samme kyst til Hossegor, hvor vi også var sidste efterår.

Vi surfer når der er bølger, går, løber eller cykler ture, læser, spiller spil og så nusser og makker (mest brugte ord disse dage) vi også bare med tingene. Både af nødvendighed (alting bliver lidt et projekt, fra noget så simpelt som at vaske op, til at få konstrueret en tørresnor til våddragterne) men også fordi det er hyggeligt at have og tage sig tid. Og fordi vi kan.

#slowlife – #taketimetoage

Vichys Slow Âge-linje er en serie af produkter til os i trediverne, der gerne ville ældes med ynde. Smukt og langsomt. Og tage os tid til det. Her er ikke noget anti, men blot et ønske om at sætte tempoet lidt ned. For selvom det ikke går at stoppe tiden, så kan man godt leve lidt langsommere og mindre fortravlet. Det sætter både hud og hovede pris på.

Tip: En dejlig pause lige nu? Prøv Moment of Pause (klik på ‘Slap af her’) for de smukkeste billeder, afslappende musik og et par meditative øvelser.

Det er en underlig luksus. Det der med tid. For det er jo lidt noget pjat, at vi har så travlt med at løbe efter bolden, at vi glemmer at nyde spillet. I hverdagen altså. For når vi så er på ferie (i campingvogn eller ej), så nyder vi den der dyrebare tid.

Sætter tempoet ned og sætter pris på at tage det hele lidt langsommere. Noget der måske også ville være dejligt at blive lidt dygtigere til, når ikke man lige er på ferie? Sådan har jeg det i alle tilfælde. Og som I ved, så øver jeg mig i netop det. I at leve lidt langsommere og give mere plads (og tid) netop til de ting, der har værdi for mig.

Forstå mig ret. Jeg elsker også mit arbejde. De mange muligheder, rejser og varierende og ofte ret travle dage. Men jeg har også balancen for øje. Jeg er ikke interesseret i at løbe stærkere og stærkere kun med succesen (og hvad er det i øvrigt?) og næste skridt i kikkerten og så slet ikke have tid til at fejre og nyde alle de små succeser på vejen. Eller alt det udenom for den sags skyld.

Nedenfor finder I mine 7 små genveje til at leve lidt langsommere. Kom endelig med jeres tilføjelser på betydningsfulde øjeblikke :)

7 steder hvor jeg sætter tempoet ned i hverdagen:

 1. Min morgen skatter jeg højt og sætter en ære i at den skal være rolig og med god tid til morgenmad, kaffe og lidt avislæsning eller lignende.
 2. Gåture med Penny. Eller løbeture for den sags skyld. Jeg ved godt at tempoet bogstaveligt talt bliver sat op i sidstnævnte tilfælde, men det mentale tempo går alligevel ned. Jeg har sjældent telefonen med på tur og nyder bare at være der hvor jeg er sammen med min bedste hundeven.
 3. ‘Ikke-ryge’-pauser. Hvis man er ryger, får man på den ene eller anden led afsat ca. 5 små pauser (eller flere) à 5 minutter i løbet en dag. Og selvom rygning ikke er sundt, så er de der små pauser det til gengæld. Så dem prøver jeg, at huske at tage (minus cigaret) i løbet af dagen. En lille pause hist og her, hvor jeg går udenfor, kigger op på himmelen, laver en kop te eller kaffe eller slet og ret klapper computeren i og tager et par dybe vejrtræninger og tænker på noget rart.
 4. Læsetid. Uanset om det er pr. analog bog eller lydbog, så er læsning den bedste pause. Og om man har 5 eller 25 minutter er underordnet (i modsætning til tv), man kan nå at dykke ned i siderne og komme lidt væk, samtidig med man ikke rigtigt kan lave noget andet samtidig. Den bedste kombination af nærvær og fordybelse.
 5. At bruge (og nyde) et par minutter hver morgen og aften, hvor jeg plejer min hud. I stedet for at se det som en sur pligt, bruger jeg det som et dejligt, lille afslapningsritual, hvor jeg nusser om mig selv.
 6. Madlavning. Og lade det tage den tid, det tager og jeg hygge mig med at gøre lidt ud af det. Uanset om det er noget mere avanceret eller ganske simpelt.
 7. Gøre noget rart og roligt inden sengetid. Tage et varmt bad, strække lidt ud, læse i en bog eller lignende. Få flere tips her (klik på ‘Rutinetips inden sengetid).

Samle skaller og sten på stranden, læse blade, spise søde nektariner og lune brioche-boller med smør, drikke en kop kaffe og en til. Læse bog. Spille Backgammon, Scrabble og Petanque. Vaske op i hånden i en balje, hænge tøj til tørre på en snor i aftenbrisen og kigge længe på ham man elsker. Det er egentlig ikke ret meget, der skal til, når bare man når at se det.

(Visited 4.949 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

  1. Thanks Rena, I try. By looking for the beauty in the small moments and things and taking the time to actually enjoy them <3

 1. Ser ikke den røde tråd mellem annonce for hudpleje og teksten om slow living. Du plejer nu ellers at være god til at flette det kommercielle med personligt indhold :-)

  1. Hej Anna!
   Har du klikket på” Moment of Pause” under 2. billede? Det gjorde jeg og det resulterede i en dejlig lille søndagslur?
   Der er da også flere af Emilys punkter, der refererer til hudpleje?
   Jeg synes faktisk det er rart, at der er et hudplejemærke, der også fokuserer på søvn og afslapning… så jeg synes jeg fandt den røde tråd, Go slow søndag;)

   1. Hej Trille, ahmen det er så lækker afslapning, kan kigge på de billeder i timevis (næsten). God slow søndag til dig også <3 Klem Emily

  2. Hey Anna, tak skal du have, det er jeg glad for at høre at du normalt synes :) Har du set andet afsnit (under billede nummer to)? Tænker at det måske får det til ‘at give bedre mening’:

   “Vichys Slow Âge-linje er en serie af produkter til os i trediverne, der gerne ville ældes med ynde. Smukt og langsomt. Og tage os tid til det. Her er ikke noget anti, men blot et ønske om at sætte tempoet lidt ned. For selvom det ikke går at stoppe tiden, så kan man godt leve lidt langsommere og mindre fortravlet. Det sætter både hud og hovede pris på.”

   Mange kram Emily

 2. Rigtig væsentligt indlæg. Har tit problemer med at leve i nuet, fordi jeg er så fokuseret på hvad der skal ske i fremtiden. Simpelthen spild af tid, især når fremtiden ikke er sikker.
  Det lyder som den perfekte form for bryllupsrejse, og jeg glæder mig til at høre meget mere.
  Fortsat god tur <3

  // http://www.jannifromtheblog.dk

 3. Jeg hjælper andre med at finde balance i krop og sind og nyder selv alle de pauser jeg kan finde ✨ eksempelvis når jeg går fra A-B, spiser et stykke chokolade, kigger op i skyerne og bare ser på former og farver, løber en tur, laver YIN yoga…Og så nyder jeg virkelig at læse fine blogindlæg som dine ☺️

  Nyd jeres honnymoon og tak fordi du deler, er vild med det ?

 4. Skønt indlæg! Jeg er også kæmpe campingfan. Glæder mig til vi lige straks bliver med bil og dermed kan pakke alt vires grej og køre ud i det blå. Det er SÅ sundt for hovedet ❤️

 5. Elsker Vichy! Og ELSKER autocamperlivet :) Min kæreste og jeg er selv igang med planlægningen af vores egen camper. En gammel Mercedes 508 (lastbil) hvor der også skal være plads til kærestens crosser :) Og det er fedt, men også lidt vildt at den er hel tom indeni, og vi helt selv kan stå for indretningen. Gør det! Køb jeres eget hus på hjul. Med det aktivitetsniveau i to har, vil i elske det. Også selvom det bare lige er en enkelt overnatning i andre omgivelser end derhjemme. Og så skal i heller ikke spørge om lov til at ha Penny med :)
  Fortsat rigtig god honeymoon :)

 6. Jeg er dybt fascineret af det simple liv, og bare efter 7 dage i campingvogn bliver man klar over hvor meget lidt man egentlig har brug for. Elsker din Blog, og tak for endnu et fedt indlæg. <3 Camilla

 7. Kære Emily,

  Jeg er totalt betaget af jeres vidunderlige ferie (og alt andet du smider op. Jeg er ikke god til det med blogs, men jeg er vild med din afslappethed, som gør dit færden på sociale medier fantastisk)

  Nå, men… Jeg er campingbarn, og troede aldrig camping følelsen skulle ramme mig. Den er kommet snigende de senere år, og med skønne billeder fra jeres ferie er den for alvor blusset op!

  Derfor! Hvor har I lejet jeres campervan henne?

  Dbh Sarah

  1. Kære Sarah, tak for din søde, søde kommentar. Den gjorde mig glad :)
   Og hvor hyggeligt med et campingbarn. Det tror jeg også mine børn skal være. Er blevet helt bidt af det. Det er ‘bare’ en vi har lånt af min kærestes forældre. Men ved at mange lejer i Flensborg og kører derfra, da det vist er lidt billigere end at gøre det i DK. Mange kram Emily

 8. Skønt indlæg! Det er så vigtigt at nyde og dyrke de gode stunder – og lade vær med at løbe så stærkt. Jeres ferie lyder også helt fantastisk :) God søndag!