At løbe hver anden dag – altid

Det her indlæg har været længe undervejs, for jeg har simpelthen ikke helt vidst, hvordan jeg skulle udforme det. Som en fortælling om mit løb, konkrete tips eller noget helt tredje?

Jeg er ingen løbeekspert, men omvendt har jeg gjort mig nogle erfaringer, som I måske (måske ikke) kan drage nytte af. Nu starter vi med min løbehistorie og så napper vi de konkrete tips, hvis det har jeres interesse? :)

I denne måned har jeg 2-års jubilæum som løber. Jeg har også løbet da jeg var yngre, men aldrig så vedholdende og trofast som de seneste to år. Jeg har nemlig løbet hver anden dag stort set uden undtagelse. Jeg har kun holdt pause, hvis jeg var syg.

For knap tre år siden blev jeg opereret i min ankel for at rette op på en gammel skade. Efter det havde jeg ét mål: Jeg ville kunne løbe igen og resten af livet. Mit mål var således ikke en specifik distance, men at gøre ben, sener og led stærke nok til at jeg kunne løbe ubesværet. Ikke noget med marathon på et halvt år, men snarere et mål om at kunne løbe 5-10 km 3 gange om ugen, så længe jeg vil det.

Så jeg startede forsigtigt, forsigtigt. Jeg gik i forvejen en masse med Penny, så jeg indlagde blot småbitte løbepas i vores ture hver anden dag. Jeg afmålte en rute på knap 5 km og skiftevis gik og løb.

De første par måneder gik jeg mere end jeg løb, men byggede gradvist op. Uden dog at tænke for meget over det. Sådan fungerer jeg bedst. Men er man bedre til lidt mere struktur kan man selvfølgelig blot holde sig til 2 minutters gang 1 minuts løb eller lignende. Der findes masser af gode løbeprogrammer og app’s til at komme i gang, der skemalægger hvad man skal gøre :)

Men jeg løb altså bare lidt, gik lidt, og løb så lidt mere og mere og i løbet af et par måneder nåede jeg op på at løbe samtlige 5 km. Og på det tidspunkt var jeg hooked. Jeg fik mere energi og jeg begyndte virkelig at glæde mig til turene, der agerede perfekt afkobling og opladning for mig.

Min kondition var egentlig hurtigt med (tak Penny og cykelture), så jeg måtte tvinge mig selv til ikke at løbe for meget til at begynde med. Jeg havde en svag ankel at tage hensyn til og ville gerne langsomt, langsomt vænne sener og led til belastningen. Og det er lykkedes. Jeg er 7-9-13 ikke ramt ind i en skade endnu og anklen har det glimrende. Og formen ligeså.

I dag løber jeg som regel 2-3 ture à 7 km og 1 tur à 10 km om ugen. Af og til napper jeg en, der er lidt længere. I vinter løb jeg en dag 20 km, for at se om jeg kunne. Det kunne jeg og selvom jeg var træt, kunne godt være blevet ved lidt endnu. Det var virkelig en sejr.

Og det er det, der for mig har været den allerstørste belønning. Evnen til at løbe og føle at man har kræfterne og overskuddet til at blive ved og ved. At benene er stærke nok og at konditionen er der.

Jeg løber ikke for at svede en eller anden kage ud (mere om mit forhold til sundhed generelt i dette indlæg), den slags ‘strafkondition’ bryder jeg mig ikke om. Jeg løber fordi jeg holder af det og fordi jeg tydeligt kan mærke, at det gør min krop godt.

Jeg løber som regel om morgenen og når jeg ikke det, tager jeg bare turen om eftermiddagen eller aftenen. Det er bl.a. det der er så fantastisk ved løb for mig. At det er fleksibelt og at man kan gøre det uanset hvor man er. Hver anden dag. Altid.

Løber I? Har I løbet længe eller er I lige startet? Eller overvejer I måske at gå i gang? Hvad ville det være interessant at høre om af mere konkrete ting i forhold til løb (motivation, ruter, musik, løbemakkere osv.)?

(Visited 9.449 times, 11 visits today)

Skriv en kommentar

57 Kommentarer

 1. stærkt. Virkeligt bare stærkt!

  Jeg er ikke sikker på, at jeg kunne løbe 20 km. Uden den adrenalin der pumpes rundt i kroppen ved et halvmarathon (ikke at jeg overhovedet kan løbe 20 nu, men hvis jeg kunne).

  Jeg har egentligt løbet on-off længe, men efter jeg har fået almindeligt arbejde med arbejdstid i dagstimerne, er det sværere for mig at finde motivationen. Før kunne jeg ofte løbe kl. 10, hvis det passede mig, eller kl. 17, hvis det var bedre. Nu skal det være lige efter arbejde. Og det er åbenbart svært.

  Jeg kunne godt tænke mig lidt om musik og ruter. Som inspiration.

  1. Takker ;)

   Hvad hvis det er tidligt om morgenen? Det er ikke det rareste tidspunkt, men så er det gjort :) Jeg gør det oftest kl. halvsyv/syv hver morgen.

   Kh. Emily

 2. Dejligt indlæg lige at åbne op! Jeg er begyndt at løbe her for 3 uger siden, og løb mine første 3km i dag. Hårdt men godt! Skal dog lige have fundet mig et godt løbeprogram så jeg kan træne op til de 5 km, men uden at overbelastet mig selv. Og så syntes jeg det er så svært at finde gode sko… Men kom endelig med nogle råd, jeg vil ihvertfald gerne læse med :-D

  1. Hej Mia.
   I Sportsmaster, synes jeg, at de er gode til at vejlede. Du kan få “undersøgt” dine fødder og de er gode til at hjælpe din med at finde den rigtige sko der passer til dine fødder. Du må endda bruge skoene i 1 mdr og levere dem tilbage hvis du ikke er tilfreds med dem.
   Jeg købte et par Asics løbesko derinde for ca. 2 mdr. siden, dem har jeg været virkelig glad for, de laver altså nogle gode løbesko.

  2. Godt at høre og pøj pøj med løberiet :)

   Jeg køber selv sko (og får lavet løbetest) i Kaiser Sport og er mægtig glad for deres service :)

 3. Lidt irrelevant ift. dette indlæg, men jeg har bemærket, at din Design Letters kop har en anden typografi end de ‘almindelige’. Hvor kan man købe en magen til din?

 4. Ja, jeg løber, eller prøver i hvert fald at holde fast i det, og jeg elsker det. Som mor til fire børn er det nok den træningsform der passer bedst til mig i øjeblikket.

  Ud over at løbeturen er forkælelse til kroppen, så oplever jeg også at løbeturen kan gøre mine tanker klarere, og jeg træffer tit vigtige og sunde afgørelser under min løbetur.

  https://runaolsen.wordpress.com

 5. Jeg skal have et mål som motivation for at komme afsted ellers bliver det ikke til meget mere end en tur omkring søerne og mange undskyldninger for ikke at komme afsted. Jeg er aldrig blevet bidt af at løbe, men jeg gør det alligevel da det er en så fleksibel motionsform.
  De sidste 3 måneder har jeg trænet op til halvmarathon med udgangspunkt i et personligt træningsprogram, hvilket er den helt rette løsning for mig. Jeg kommer afsted 3 gange om ugen uden overhoved at tænke over det. Og hver weekenden er turen på omkring 20km. Lige pludselig er det bare en del af hverdagen og jeg prioriterer det højt :-) Men det er stadig ikke sådan at jeg stornyder at løbe bare mig og mine tanker. Derimod fungerer det rigtig godt med en lydbog på de lange ture.

  1. Dejligt at du har fundet en form, der virker for dig og mega sejt med halvmarathon :)

 6. Skønt indlæg om løb Emily! Jeg synes, det er inspirerende hvor afslappet men stadig stærkt og struktureret forhold, du har til løb.

  Jeg har førhen løbet en del udenfor, det blev jeg lidt træt af og det var for hårdt for mine astmaramte lunger om vinteren, så derfor begyndte jeg at løbe på løbebånd i fitnesscenter. Nu er jeg gået over til en kombination, så hver anden løbetur er på løbebånd og hver anden i det fri. Dog bliver jeg hurtigt træt af mine ruter og synes de bliver kedelige, hvis jeg løber dem for ofte. Er det noget du har oplevet eller har du et godt fif til ruter? :-)

  Tak for en altid dejlig blog <3

  1. Hmm… bliver ikke som sådan træt af dem (men har også nogle gode nogle ;)), men det kan jeg lige komme ind på i næste løbeindlæg :) Klem

 7. Hvor er det sejt gået! Især fordi din vedholdenhed :D Håber jeg kan gøre dig kunsten efter!

  Jeg har ca 3 mdrs jubilæum med min løbetræning lige pt.. Jeg har brugt en af de der apps, fordi ellers ville jeg lægge for hårdt ud og give mig skader. Synes det er vildt, hvor hurtigt kondien kommer! Men musklerne tager noget længere tid, kan jeg mærke.. plus de ca. 10 kg for meget der nu sidder på mig, de vejer jo også en del :P
  Får indtil videre løbet 3 gange om ugen og er endelige kommet op på de 5k! Så jeg er klar til DHL løb i morgen ;)

 8. Jeg begyndte at løbe sidste sommer 3 gange om ugen efter have haft overbelastede knæ siden 6. klasse(!). Så brækkede jeg min lilletå i september og måtte holde godt to måneders pause. I gang igen! Nytårsaften – som i øvrigt var helt stille og rolig – gjorde jeg et eller andet i mine knæ, der igen satte en stopper for løb. I marts begyndte jeg til fysioterapeut. Så kom eksamensperioden. Nu er jeg på banen igen, men for at mine knæ kan holde til at løbe to gange om ugen, skal jeg styrketræne 3 gange om ugen. Og det dræner mig, at jeg skal bruge så meget tid på det. Så nu ved jeg ikke rigtigt, hvad jeg skal stille op. Stopper jeg, har jeg spildt en frygtelig masse penge på fys /:

  1. Åh din stakkel, det lyder vel nok også som en ordentlig omgang. Hæng i, det tror jeg du bliver glad for i det lange løb. Du er sej :) Klem

 9. Vildt, at du kan holde rutinen kørende med hver anden dag.

  Jeg er ved at træne op til 10 km (bare for mig selv), og fik en løbeplan af en veninde med løb, både distance og interval, med 2 gange om ugen. Jeg er ikke helt der, hvor rutinen er der, desværre. Sommeren, træthed efter job og diverse andre undskyldninger har ligget i vejen. Jeg er oppe på 6 km og skulle gerne komme op på 10 inden medio september – men lad os nu se. Jeg elsker følelsen, når jeg har løbet en tur, men tror jeg skal blive bedre at få en fast rutine ;) Det skal nok komme.

 10. Jeg løber og har gjort det (med svingende intensitet) i 5-6 år. Det er klart “min” træningsform, selvom jeg hverken er særlig hurtig eller god lige nu. Men jeg elsker løb!
  Jeg elsker også at læse om det, så skriv endelig flere indlæg ala det her! :)

  1. Modtaget :) Og tror på at det er helt fint at gøre det på ens egen måde, bare man gør det :)

 11. Thumps up til alle løbere :)

  Jeg er så glad for at læse at du har trænet dig langsomt og sikkert op efter din operation i anklen. Jeg ser desværre for mange personer på sociale medier, der bare presser på, for derefter at må stoppe med skader. Rigtig ærgerligt.

  Derfor er det så dejligt at du lægger vægt på at starte roligt ud :)

  Jeg er dermed lidt nysgerrig om din løbeteknik? Er det forfodsløb, hæl eller midtfodslanding?

  1. Ja ikke? Det er lige som om at der er for meget fokus på hvor hurtigt man kan komme til at løbe på hvor kort tid.

   For mig er det vigtigere at jeg også kan løbe, når jeg bliver ældre :)

   Aner det ikke, men nu er jeg nysgerrig? Hvad er hvad? Ja, det kan jeg jo næsten regne ud. Får at vide at jeg løber pænt og ‘rigtigt’ når jeg får lavet løbetest hos fys, men andet ved jeg ikke :)

   Kh.
   Emily

 12. Skønt indlæg. Skriv endelig en hel masse mere om løb!
  Jeg begyndte selv at løbe for knap 2 år siden, men gik for voldsomt til den, så jeg måtte gå til fysioterapeut og kiropraktor i 4 måneder… Denne gang har jeg taget det mere roligt og gjort meget som dig. Jeg løber også nogenlunde det samme som dig, og løb er efterhånden blevet en passion. Elsker fleksibiliteten.
  Måske kunne du også skrive noget om hvordan du varierer ruterne, hvad hvis du har været længe ude aftenen før, musik/lydbøger etc.

 13. Dejligt indlæg – og du skriver i øvrigt helt generelt, så det er en fornøjelse at læse og følge.

  Nå, tilbage til løb: Hvordan kommer du afsted om morgenen? Jeg tænker, det er lettere fordi du delvist arbejder hjemmefra – eller hvad?

  Hvad giver løb dig? For mig er det kvalitets-alenetid, og altid dejligt bare at komme ud i naturen – foruden, selvfølgelig, velvære og god samvittighed.

  Hvordan finder viljestyrken eller motivationen til at komme afsted når det er regnvejr, mørkt, øv-vejr og lignende?

  1. Tak Birgit <3

   Hmm… startede med at løbe, da jeg stadig arbejdede 9-17 på kontor (det med hjemmefra er stadig meget nyt), så tror ikke at sammenhængen er at finde der. Men det er til gengæld lidt nemmere at komme ud, når man har hund og alligevel skal ud med den om morgenen :) Og så er jeg a-menneske, så det hjælper nok også lidt ;)

   De andre spørgsmål skal jeg forsøge at svare på i næste løbeindlæg. Tak for dem :)

 14. Jeg er lidt nysgerrig.

  Er selv løber, eller det vil sige i den forstand at jeg har løbet to halvmarathon og nu kun tager en tur i ny og næ når jeg føler for det (jeg får masser af frisk luft og cardio på cykelturen til arbejde, der er 16 km).

  Dit forhold til løb lyder egentlig meget “afslappet” men samtidig med masser af struktur.
  Går du op i at presse dig selv på dine ture, enten på tid eller distance, eller har det ikke betydning på dine løbeture?
  Jeg synes det er vildt interessant hvordan du formår at holde sådan en god rytme for dit løb :)

  Vh Tina

  1. Næ ikke rigtigt, men overvejer om ikke jeg skulle lege lidt med intervaller eller lignende. Men sandheden er nok at det fungerer rigtig godt (for mig) på den måde jeg gør det på nu. Har et rigtigt fint pace, som jeg er tilfreds med, så selvom det måske kunne optimeres, så er jeg egentlig ikke så motiveret for at lave så meget om ;)

   Når det er sagt, så er jeg konkurrencemenneske, så tror egentlig at jeg presser mig selv helt uden at tænke over det :)

 15. Mega sejt!

  Jeg var sidste år i gang med at træne op til et militær forhindringsløb, men måtte aflyse da jeg fik en skade i min albue og temmelig dårligt knæ. Efter en lang pause, og sådan lidt løb i ny og næ er jeg begyndt på 3 gange om ugen. Men det er korte tur her til at starte med for ikke at belaste mit knæ for meget igen.

 16. Jeg døjer pt med to forskellige skader, hvilket har gjort mig ude af stand til at løbe siden 2013, hvor jeg løb 3 gange om ugen. Savner det rigtig meget. Må jeg spørge hvilken slags ankelskade du havde? Jeg frygter sådan, at mine skader skal forfølge mig resten af livet.

  1. Jeg brækkede min ankel 3 steder på ski for 10 år siden og er blevet reopereret på den konto et par gange. Men sidste gang lader til at have virket. Håber at dit også ender lykkeligt :)

 17. Jeg er langsomt også begyndt at løbe, med at håb om at kunne løbe 2 gange om ugen fast. Jeg har dog fået lidt ondt i mine ben efter mine løbeture, men det er ikke en stor nok grund til at stoppe, nu hvor motivationen er stor. Jeg vil derfor høre om du kender til en god app, som hjælper dig med at kunne løbe de 5km uden alt for meget belastning i benene? det ville være til stor hjælp. tak!:)

  1. Jeg har ikke brugt nogen app selv, så der kan jeg ikke hjælpe desværre, men prøv evt at søge lidt rundt :)
   Til gengæld vil jeg anbefale dig at få lavet en løbetest (hos Kaiser Sport, Marathon Sport eller lign), så du er sikker på at dine sko passer godt til dig. Jeg overpronerer selv og hvis jeg løber i et par almindelige løbesko får jeg med det samme ondt. Når jeg løber i de sko, der passer til min ‘fejl’ har jeg omvendt ingen problemer overhovedet :)

 18. Jeg er en ny løber så jeg syntes at det her var et super indlæg! Jeg har løbet for alvor i en 8-12 måneder, men dog ikke helt så fast som dig (er kommet ud mellem 1-5 gange om ugen alt efter vejr og humør). Det kunne være fedt hvis du vil skrive et indlæg om at løbe i kulde og vådtvejr og snevejr? Jeg er altid så bange for at falde, så hvis du har gjort dig nogle erfaringer med at løbe i regn og slud så må du meget gerne dele :-)

 19. Jeg har løbet fast hver uge, sygdom eneste undtagelse, i 11 år. Jeg startede som 15 årig, og startede også stille og roligt ud med at løbe 3-4km. Langsomt byggede jeg ovenpå, men fulgte ikke noget løbeprogram. Ligesom dig tog jeg det bare som det kom, og pressede mig selv på distance og hurtighed når det fysiske overskud var der. Før jeg havde set mig om løb jeg rask væk 10km flere gange om ugen. På efterskole løb jeg mit første halvmarton, hvilket jeg blev ret bidt af. I gymnasieårene fokuserede jeg meget på at blive en hurtigere løber, da jeg altid havde været god til udholdenhed på længere løbeture. Jeg løb derfor i en periode rigtig meget på løbebånd i fitness (dyrkede meget fitness samtidig), da det der var lettere for mig at presse min krop på hastighed. Efter gymnasiet flyttede jeg til udlandet. Jeg gad ikke bruge penge på fitness, når jeg kunne opleve noget for de penge i stedet, og defor begyndte jeg at løbe rigtig meget udenfor igen og jeg løb også omkring 8-9km 3-4 gange om ugen. Den løbefacon har jeg faktisk mere eller mindre holdt fast i lige siden. I dag løber jeg 4-5 gange om uden, afhænger meget af travlhed på job og studie, men der omkring. Jeg løber alt fra 4-10km, og nogle gange tager jeg også en rigtig lang tur på 15-20km, men det sker måske kun 2-3 gange om året. Jeg har løbet flere halvmartons, men gør det udelukkende for oplevelsen, stemningen og egen fornøjelse. En dag vil jeg gerne løbe et marton, men det skal også kun være for fornøjelsen. Og for at presse min krop det længere end de 21km. Har aldrig løbet over 21,5km, så det vil jeg gerne træne op til engang, når jeg får lyst og tid. Løb skal være et mentalt pusterum for mig, og hvor jeg får tanket energidepoterne op igen. Det gør jeg bedst, når jeg ikke presser min krop alt for meget.

  1. Tak for din løbehistorie Anne! Så sejt med 11 år! Lyder som om vi har meget samme forhold til løb, kan i alle tilfælde nikke genkendende til meget af det du skriver :)

 20. Jeg løb en del sidste år (sommeren og efteråret), da jeg skulle i en brudekjole i august. Det var en ret god motivation. Desværre døde det lidt ud, da jeg var i udlandet en uges tid i oktober.

  Nu har jeg fundet gejsten igen. Eller det vil sige, nu har jeg lyst til igen at finde gejsten, for det føles stadig en smule som “en pligt” at skulle af sted. Langsomt kan jeg dog mærke, at jeg glæder mig mere til turene og har brug for dem (fysisk og mentalt). Jeg fandt et løbeprogram på nettet, som er fra 0 km til et halvmarathon. Jeg har dog ingen dato for et halvmarathon, så hvis jeg skipper et løbepas en uge, så løber jeg det ugen efter osv. Gider ikke være slavisk bundet op af et program, så jeg lader det bare strække sig over lidt længere tid. Startede desuden nogle uger inde i det, da jeg snildt kunne løbe 2-4 km, i et godt tempo, inden jeg startede.

  Jeg kom endda af sted på 35 minutters løbetur klokken lidt over ni i går aftes. Og jeg ELSKER følelsen bagefter. Manden greb cyklen og fulgtes med mig, så det var virkelig hyggeligt.

  Kom du bare an med dine konkrete tips, dem vil jeg i hvert fald gerne læse :-)

  /Line

 21. Hej Emily.

  Jeg vil virkelig anbefale dig at læse Haruki Murakamis bog “Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe”, som løber kan man sætte sig ind i virkelig mange af de ting han gør og hvorfor han gør dem.

  God dag og tak for en god blog

  1. Super god idé med bogklubben Agnete og tak for tippet Astrid :)

   Tak for at I læser med <3

 22. Dejligt med lidt sport, det må der gerne komme mere af, også i forhold til det nye du prøver af. :)
  Hvad gør du efter du har løbet, strækker du ud eller laver andre øvelser?

 23. Jeg er ret vild med din holdning til løb! Jeg har selv løbet en del mellem 5 og 7 km 2-3 gange om ugen, også fodboldtræning og kamp ud over. Jeg gør det nemlig heller ikke for at svede en kage ud. Men jeg gør det for at klare hovedet og få noget luft og tid med mig selv! Nu har jeg desværre sprunget mit korsbånd og venter på et nyt, det betyder en periode med genoptræning op til og hold da op hvor synes jeg ikke et fitness center er ret spændende. Men målet er også i sidste ende at kunne løbe mine ture igen – det er nu jeg kan mærke hvor meget de betyder!

 24. Tak for et indspirerende indlæg. Jeg forsøgte sådan et “sådan kommer du til 5 km program”, men det virkede slet ikke for mig. Helt konkret, så var det for hårdt for mine knæ, men jeg tror din metode kunne være den rigtige for mig, for der kan man selv justere dagens indsats efter dagsformen, men man kommer stadig “ud over stepperne” og får som minimum gået distancen.

  1. Ja, prøv da det :) Og helt enig. Det er jo bedre at gå 5 km (eller 2 eller 3) end slet ingenting :) Pøj pøj med det. Klem

 25. WOW! Fantastisk med jeres engagement og kommentarer til dette indlæg. Forsøger at svare så godt jeg kan snarest og mht. de mere generelle ting tager jeg dem med og svarer på dem i næste løbeindlæg :) Klem Emily

 26. Åh, hvor er du sej! Befriende at høre sådan en sund og fornuftig tankegang med hensyn til træning. Jeg er netop helt enig. Man skal træne fordi det føles godt og giver energi – ikke blot for at forbrænde kalorier.

 27. Hey Emily

  Imponerende at du formår at have så stor glæde ved løb. Jeg håber også en dag at finde den glæde ;) So far har det altid været en kamp for mig, at komme ud, og derfor også svært. Jeg bliver simpelthen nød til at dyrke holdsport, hvis jeg skal kunne nyde at motionere. Derfor spiller jeg fodbold – og selvom man føler sig lidt gammel blandt de der 1.g’ere, så er det skide skægt alligevel.

  Stor respekt herfra!
  Kh. Emilie

 28. Jeg har løbet i snart 6 år og har virkelig været glad for det. Jeg kan mærke at jeg bliver stresset og irritabel, hvis ikke jeg får løbet mindst et par gange om ugen.
  I efteråret sidste år begyndte jeg til crossfit og det blev jeg også virkelig bidt af, men min krop kunne ikke holde til det. Så siden januar har jeg på skift døjet med låste ribben (der kan jeg ikke trække vejret uden store smerter) og et låst bækken med dertil hørende symptomer i benet.
  For to måneder siden begyndte jeg langsomt at træne mig selv op igen med små bitte løbeture og yoga. Nu er jeg begyndt at styrketræne igen. Mit mål er, ar blive så stærk i min core og mine små muskler, at jeg kan begynde at crossfitte igen – ikke fordi jeg vil vær buff eller super skinny, men fordi det virkelig var sjovt.
  Men der er lang vej endnu, ligesom der var med din løbetræning

 29. Hej Emily
  Mega fedt indlæg, jeg har prøvet diverse programmer og det har altid gået fint de første par uger og så er jeg gået død i den, har været ude og løbe/gå to gange siden du skrev dette, hvor jeg bare løb hvad jeg kunne/havde lyst til – og det har været den bedste følelse. Ren løbe glæde, ligesom den gang jeg var i form (inden diverse skader).
  Jeg tror det her bliver vejen frem for mig – tak :D

 30. Fedt at høre om din løbehistorie, jeg vil gerne selv igang med at løbe, og din indstilling til løb er lige mig. Tak for god motivation :)
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre mere om ruter, og beklædning (hvor tit køber du nyt løbegear, hvad har du på i forskelligt vejr og årstider?)

 31. Jeg startede med at løbe sidste år… Havde besluttet mig for, at jeg ville løbe Berlin marathon og gik i gang 6 mdr. før. Løb den på 4.05 og har løbet fire marathons siden da. Skal løbe New York til november. Løb er blevet mit liv, kan slet ikke undvære det!

 32. Skønt at læse alle de fine historier, jeg er en 70årig oldemor der begyndte at gå-løbe 5km for 2 måneder siden, jeg har nu købt et program. Så vil jeg se om jeg kan komme til at løbe 5 km i mit tempo:) det er skønt at komme ud i naturen jeg løber på Amager fælled. Og føler at jeg får en masse energi. Vil du skrive noget om vinterbeklædning, og hvad mener du om at gå-løbe hver dag, jeg gør det hveranden dag, men har overvejet hver dag, ha en god dag:)

  1. Hvor er det bare godt gået (og løbet) Sonja! Super dejligt at du er kommet så godt i gang og har stor glæde ved det :)
   Jeg synes et par tights med windstopper er gode om vinteren. Sammen med en tynd trøje i merino-uld (evt en skiundertrøje, bare den er svedtranporterende) og så med en tynd løbejakke der stopper vinden men er åndbar. Og pandebånd.

   Du kan evt. gå ture de dage du ikke løber, men for at undgå skader, er det bedst kun at løbe hver anden dag, det første lange stykke tid, så din krop kan restituere ordentligt mellem hver tur.
   Man bliver hurtigt stærkere og får bedre kondition, men sener og led er lidt langsommere om at følge med, så det gælder om ikke at lægge for hårdt ud. God dag til dig også. Klem Emily