De bedste kanelsnegle

Jeg har et meget blødt punkt for kanelsnegle og alt i den dur. Min kærlighed til kanelbagværk blomstrede for alvor op, da jeg i starten af mine teenageår konsumerede adskillige kanelbrød og -gifler sammen med mine klassekammerater. Jeg aner ikke hvorfor, men det var det vi købte, da vi ellers var gamle nok til at få lov at gå ud i frikvartererne. Kanelgodter, hvidløgsbrød og træstammer. Ikke så meget pjat. Og jeg har ellers gået i grundskole lige midt på Gammel Kongevej på Frederiksberg, så man skulle synes, at der var rig mulighed for lidt mere interessante kulinariske oplevelser. Vi ville bare have kanel.

Og selvom jeg generelt (ahem, eller af og til) har fået lidt mere sofistikerede spisevaner end dengang i 7./8. klasse, så er der stadig ikke meget, der kan gøre mig så glad som en kanelsnurre eller endnu bedre en klistret, hjemmebagt kanelsnegl. I weekenden forsøgte jeg mig med en ny opskrift og bagte sneglene sammen i et fad og begge dele var sådan et hit, at hele molevitten var væk i løbet af et par timer (ok, havde også både brunch-gæster og gæster til eftermiddagskaffe).

Opskriften finder I nedenfor :)

Ps. Hørte tilfældigvis Lana Del Reys Radio (…’my life is sweet like cinnamon…’) imens jeg skrev dette indlæg. Lidt morsomt. xoxo Cinnamon Girl

ENGLISH RECAP: I made these lovely and indulgent sticky cinnamon buns this weekend. Similar recipe here.

SKØNNE, KLISTREDE KANELSNEGLE – 12-14 stk.
25 g gær
1 dl mælk
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 æg
100 g blødt smør
ca. 300 g mel

FYLD
150 g blødt smør
150 g brun farin
1 1/2 spsk kanel
lidt friskrevet muskatnød

 • Lun mælken til den har lillefingertemperatur (må endelig ikke være for varm).
 • Smuldr gæren i en stor skål, hæld den lune mælk ved og rør til gæren er opløst.
 • Kom salt og sukker ved og rør ægget ud i det også.
 • Smuldr smørret ud i melet og når det er helt fint grynet, samles det med de våde ingredienser. Ælt grundigt.
 • Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve 1 1/2 time et lunt sted.
 • Bland smør, farin, kanel og muskatnød til fyldet.
 • Ælt dejen og rul den tyndt ud til en firkant (ca. 20 x 40 cm). Smør fyldet på og rul dejen sammen til en pølse på den korte led.
 • Skær pølsen ud i ca. 12 stykker og læg dem i et fad eller en form med lidt luft imellem (de hæver en del). NB! Min form var lidt for lille, så gerne en der er større end min på billedet eller to lidt mindre (to almindelige springforme ville være et hit).
 • Lad sneglene efterhæve i ca. 30 minutter
 • Bag dem i ovnen ved 200 grader (175 grader varmluft) i ca. 20 minutter. Hold øje med dem!
 • Lad dem køle lidt af og nyd dem gerne mens de endnu er lune.
 • Kan evt. pyntes med glasur (gerne rørt med ahornsirup) og ristede pecannødder.

(Visited 224.075 times, 46 visits today)

Skriv en kommentar

92 Kommentarer

 1. Hej Emily.. :-)

  Jeg ville bare lige fortælle at jeg rigtig godt kan lide din blog, dine opskrifter er virkelig det bedste. Mest af alt elsker jeg dog alle de billeder hvor man lige kan arne en flot vase med friske blomster i, det er noget jeg syntes er ekstremt hyggeligt. Tak for det.

 2. Hvor ser de bare lækre ud, jeg har faktisk aldrig selv forsøgt mig med kanelsnegle, så det kan da godt være, at man lige skal forsøge sig med dem, for kanelsnegle smager nu altså fantastisk!

 3. Yum! Bagte dem igår og har sjældent smagt så gode kanelsnegle.

  Masser af smør og overhovedet ikke tørre. Det bliver vist min foretrukne opskrift til kanelsnegle fremover.

  Tak!

  1. .. forudsat, at det er det “ægte” kanel, for er det ikke noget med, at almindeligt kanel er skadeligt for leveren? Alt det halløj der var i medierne, om EU’s nye regulativer på området. Jeg fik ihvertfald lidt noier på. For elsker kanel på min havregrød.

   Har selv lige købt noget af det såkaldt ægte, uskadelige (nærmest sunde) Ceylon-kanel :) mangler bare lige at smage det :p men det skulle være meget sødere i smagen end det almindelige…

   1. “Min vurdering er […], at grænseværdierne og advarslerne er fornuftige nok, når de retter sig mod brugen af store doser kinesisk kanel [= uægte kanel] under ukontrollerede omstændigheder som tilskud til en ekstrem kost eller blandt diabetikere uden forudgående konsultation med egen læge. Derimod ser jeg ikke de store problemer med kanel i maden under almindelig anvendelse, hverken til børn eller voksne,” udtaler Professor Lars Ove Dragsted, LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.
    http://foodoflife.ku.dk/vidensbanken/k/kanel_coumarin/

    Så jeg ville ikke frygte hverken den ene eller den anden slags kanel i almindelige dagligdagsdoser, tværtimod.

  1. Der har aldrig nået at være nogle tilbage når dagen var omme, så ved det ikke for at være ærlig, men vil tro det :)

 4. Hej! Jeg bagte dem idag. Jeg rullede dejen for tynd og de klaskede sammen og lignede ikke rigtigt snegle, men de blev bedre efter de blev bagt. Et godt tip er at dejen ikke må blive tyndere end 1 cm. Men hvor smager de godt! :)

 5. Ved du, om de kan laves aftenen før, og så bages om morgenen?
  1000 tak for en helt fantastisk blog – det er altid super inspirerende at komme herind forbi..:)

 6. Kanon dejlig opskrift :-) jeg kom dog 1-2 dl. Kagekrem i remoncen :-) det bliver super godt, et lille fynsk tips :-)

 7. Jeg må erkende, at de ER de bedste kanelsnegle i verdenen! Jeg har lige lavet dem (og så endda på en onsdag!) og de er fantastiske! Tak for opskriften!

 8. Seriøst de BEDSTE snegle ever!!! Tak for en fantastisk opskrift og en skøn blog med lækre billeder:)

  Jeg tilsatte 1/2 vaniljestang , 1/2 tsk kardemomme til dejen og erstattede 75 g af farin med Muscovadosukker- de blev perfekte!

  Tak for det :):)

 9. Oh… My… God… Har lige prøvet at bage disse. De smager jo himmelsk! Må jo undskylde overfor min krop nu. Har indtil videre spist tre. Og har ikke spist den sidste :) Første gang jeg prøver en af dine opskrifter. Nu er jeg jo nødt til at prøve alle de andre ;)

 10. De ser godt nok lækre ud! Dem må jeg prøve, nu hvor jeg snart skal have veninder på besøg til fødselsdag. Tror du, det er muligt, at lave dejen dagen før og måske “for-bage” sneglene en smule, for så at bage dem færdig på selve dagen?

  Tak for en altid indbydende, æstetisk smuk og inspirerende blog :-)

  Hilsen en trofast læser.

  1. Du kan godt lave sneglene dagen før og så kun bage dem 2/3 færdige og så bage dem helt færdige/lysebrune, dagen efter :)
   Selv tak, dejligt at du læser med. Klem Emily

 11. Virkelig gode kanelsnegle… !! tak :)

  Har efterhånden lavet temmelig mange kanelsnegle gennem tiden, disse er helt sikkert oppe i toppen af alle :p

  1. Bare røres sammen (det er en fordel at smørret har stået ude lidt, så det er blødt). God bagelyst :) Klem Emily

 12. Hej!

  Sidder i spanien, og ville lave noget lækkert og typisk dansk til min værtsfamilie. De er har en meget sød tand, og jeg elsker kanelsnegle, så valget var nemt! Men kan ikke finde brun farin nogen steder hernede, kun mørk rørsukker og nok også muscovado sukker. Så ville bare høre om det kan erstattes, og om man samtidig kan opnå samme lækre (klistrede!) konsistens?
  Tak!

 13. Ejj, hvor smagte de kanelsnegle bare fantastisk! De bedste jeg nogensinde har smagt – det kan jeg roligt sige :D
  Tusind tak for en lækker og nem opskrift :)) Og for en fantastisk blog!

 14. Hej Emily,

  Altid lækre opskrifter at finde hos dig – mange tak for det!
  Jeg har nu for første gang forsøgt at bage kanelsnegle (tænk engang!), og siden jeg ikke har erfaring med dejens konsistens, har jeg et spørgsmål: min dej blev meget klistret og flydende, hvorfor det var umuligt at ælte den. Jeg tilføjede dog 150gr. mere mel, og den blev naturligvis fastere. Nu er den sat til at hæve, og jeg har ingen idé om det jeg har gjort er korrekt. Mit spørgsmål er (finally) om din dej ligeledes bliver enorm klistret og lidt til den flydende side?:O

  Ellers er det nok bare mig der må øve mig, siden jeg er den eneste der har haft det “problem”.

  På forhånd mange tak.

  1. Hej Sanda,
   Hvordan endte det? Tror du har gjort det helt rigtige ved at tilsætte mere mel, så du kunne ælte dejen ordentligt :) Sådan noget er aldrig helt statisk (forskel på mel, størrelsen på æg og andre parametre der spiller ind), så man må justere lidt fra gang til gang, præcis som du gjorde :)
   Kh. Emily

   1. Godt at vide!:-) og tak for hurtig svar!

    Det blev helt igennem fantastiske! Det er ikke sidste gang de skal laves!

    Dbh Sanda

 15. Hej.
  Jeg vil bare lige fortælle at de her kanelsnegle er de bedste jeg nogensinde har smagt, og jeg har smagt mange…! Jeg putter en smule kardemomme i både dejen og fyldet, og det smager af gamle dage.
  Kh Maria

 16. Hej Emily, :)

  Jeg elsker virkelig din blog (især de fantastiske beskrivelser og billeder), og vil meget gerne prøve den her opskrift! Tror du at det er muligt at lave dem i muffinforme i stedet, da det er til skolen og hvor lang tid tog det dig cirka at lave dem? <3

  1. Tak ♡ Det kan du sagtens (måske de så skal bages lidt kortere, hold øje med dem). Det tager et par timer alt i alt, men meget af det er jo hævetid. God bagelyst :)

 17. Jeg fik denne opskrift af en veninde for snart 50 år siden – og jeg har aldrig brugt andre; den er den bedste. Måske bliver dejen for våd, hvis man ved en fejl smelter smørret. Jeg kører 250 g mel og 100 g smør (lige fra køleskabet) i foodprocessoren, til alt ligner fintrevet ost. Resten af melet tilsætter jeg, kun lige til den færdige dej er tilpas. Det gælder om at bruge så lidt mel, som muligt, dejen må dog ikke klistre. Da mit ideal af en kanelsnegl er sprød udenpå og blød indeni, ruller jeg dejen forholdsvis tyndt ud og skærer skiver af ‘rullen’ på ca. fem cm, som jeg klemmer ned med fingrene. Snippen lægges ind under, så sneglen ikke åbner sig. Pensles med æg. De bages med afstand, så de ikke hænger sammen. De har alle dage været mine børns drøm om en snegl – bruger dog kun 100 g smør og 100 g brun farin + kanel. Laver dobbelt portion og gemmer resten i en lagkagebakke i fryseren. Opvarmes og smager som nybagte – spises lune, UDEN glasur. Kan sagtens lunes næste dag og dagen efter, hvis de har ligget i en plastikpose.

 18. De er jo oplagte at lave til min kæreste og hans venner når han bliver de berømte 25 kanel-år! :-)

 19. Kan dejen laves og kold hæves over natten så de kan bges om morgenen?? :-) så vil jeg smække den sammen her til aften..

  1. Av, det ved jeg ikke. Hvis du prøver skal du i alle tilfælde bruge mindre gær, men generelt tror jeg ikke at sådan en blød gærdej kan koldhæves… Hmmm… der må jeg være dig svar skyldig. Men hvis du prøver, må du endelig sige hvordan det går :)

 20. Er du sindssyg de kanelsnegle smager godt! Jeg har ALDRIG i hele mit liv smagt nogle kanelsnegle der smagte så godt og tro mig… jeg har spist en hel del! :D :D :D Største fejl var at jeg kun lavede 1 portion, for der er ikke en krumme tilbage. Lavede dem bare som en eftermiddagshygge, men alle i familien var enige om at de var de bedste de nogensinde havde smagt og efterspurgte flere :) Bestemt ikke sidste gang at de bliver lavet herhjemme! :)

 21. Uhmmm de er nu igen i ovnen her hos mig, alle jeg kender elsker de kanelsnegle.
  Jeg laver dobbelt portion og fryser en springform med rå snegle ned, når der kommer gæster tager jeg dem ud på køkkenbordet et par timer før de kommer i ovnen, det er endnu aldrig slået fejl.

 22. Muuuuums.
  Jeg har lige lavet disse kanelsnegle i en vegansk version.
  Hold nu op hvor er de lækre!
  Tak for en fantastisk opskrift :)

  1. Det var så lidt og dejligt at de blev gode :) Hvad brugte du i stedet for smør og æg? Kram Emily

   1. Jeg brugte havredrik, becel & ‘chiaæg’ som er chiafrø med lidt vand. Det fungerer rigtig godt! :)

    Endnu en potion er lavet, så manden kan nyde dem til fodbold i fjerneren ??

    1. Smart og tak for at dele din veganske udgave! Mmmm… får helt lyst til at lave en portion selv nu :) Knus Emily

 23. Hej
  Læser jeg rigtig, at dejen skal hæve i 1,5 time? Jeg vil gerne prøve at lave dine kanelsnegle med forhåbentlig et godt resultat allerede første gang :-)
  Dbh
  Marianne

 24. Mange tak for en dejlig opskrift, jeg har lige bagt disse for første gang i dag. Delte dejen i to og lavede den ene halvdel som beskrevet i din opskrift (i fad) og den anden halvdel lavede jeg kanelsnurre af (bagte dem i en silikone muffinform). Begge dele fik glasur på og blev super lækre, men synes især at snurrerne er rigtig fine til gæster ?
  Opbevarer du dem bare i en tætsluttende plastikpose på køkkenbordet, eller?

  1. Ih hvor godt at høre :) Hvis der er nogle tilbage, så ja. I en plastpose og så evt. lige lune dem lidt inden servering :) Hvis du har mange tilbage, kan de også fryses :)

 25. Jeg vil bare lige sige at denne opskrift er den mest fantastiske i verden. Jeg har prøvet virkelig, virkelig mange forskellige opskrifter på kanelsnegle gennem mit liv, og denne er simpelthen den bedste!! Jeg bruger den hver gang jeg skal bage kanelsnegle, og alle i familien og alle veninderne elsker dem :-D Tusind tak for at du har delt denne helt vidunderlig fantastiske opskrift!!
  Mange hilsner fra en kæmpe bage-elsker <3

  1. Ej det er jeg vel nok glad for at høre Malika, så dejligt at den er et hit :) Mange kram Emily

 26. Har lige bikset dejen sammen, og kan ikke vente med at sætte tænderne i det færdige resultat! :)
  – Til de der interessere sig for hvor mange kalorier en sådan fætter indeholder, kan jeg oplyse at der vil være ca. 297 i en stk. hvis man laver 14…

 27. Jeg har lavet disse snegle mange gange, de er simpelthen så lækre og altid et stort hit!
  Jeg skal lave dem igen til et morgenmadsarrangement om et par uger, og da jeg ikke har tænkt mig at stå op midt om natten og bage, men gerne vil have friskbagte snegle klar, vil jeg høre om det måske kan lade sig gøre at lade dem hæve natten over. Evt. På køl? (2. hævning, efter de er formet). Og om der evt. skal bruges mere/mindre gær i den forbindelse?
  Vh. Josephine

  1. Av, der må jeg være dig svar skyldig. Det har jeg aldrig prøvet. Men jeg har prøvet at bage dem næsten færdige, lade dem køle af og så fryse dem. Og så bage dem færdig, når de skal bruges. Det fungerer fantastisk :) Klem Emily

 28. Bidrager til det kor der allerede lovpriser disse kanelsnegle🐌
  Dejen er så nem at arbejde med.
  Jeg har skiftet nogle af ingredienserne ud og de bliver lige så gode.
  Har brugt “sort” smør fra naturlig, kokosblomstsukker, havredrik og fint speltmel i stedet for hvedemel. Læste i en af kommentarerne at en havde tilføjet kagecreme, hvilket måtte afprøves.
  Så lækkert!!