I min sminkepung

ALL IT TAKES…

Det er snart 3 år siden, jeg delte, hvad der gemte sig i mit makeup-kit dengang og halvandet år siden, jeg lavede en video med min hverdagsmakeup trin-for-trin. Så jeg tænkte, at det var ved at være på tide, med en opdateret version af hvad jeg gemmer i sminkepungen. Og jo, jeg foretrækker altså stadig at sige ‘sminke’ fremfor ‘makeup’. Vi har sådan nogle herligt, finurlige ord på dansk og det er synd og skam, hvis de går helt i glemmebogen. Således siger jeg gerne både sminke og styrtebad. Og jøsses, kødfarvet og ‘kom hid’. Blandt andet…

 

Men nu skal det handle om sminken. Og mens jeg er lidt mere eventyrlysten og nysgerrig, når det kommer til hudpleje, så er jeg langt mere trofast, når først jeg har fundet en mascara eller blush, jeg kan lide. Så er jeg typen, der køber den samme igen og igen. Og igen.

Derfor er der også gengangere hvis man sammenholder nærværende indlæg med den video og det gamle indlæg, jeg linker til ovenfor. Men der er også en hel del ‘nyt’. Det skyldes, at jeg det seneste års tid og i særdeleshed i forbindelse med min graviditet, er gået endnu ‘grønnere’ til værks også når det kommer til sminke. Tidligere har lige den del ikke bekymret mig voldsomt, da det trods alt er meget lidt makeup, jeg bruger og på et ret lille areal, hvis man sammenholder med eksempelvis bodylotion.

Derfor er der også stadig et par helt konventionelle produkter i min sminkepung. Min eyeliner eksempelvis. Jeg bruger den max. et par gange om ugen (og har således haft den jeg er i gang med nu i over et år) og på et forsvindende lille område. Og den er så god og jeg har ikke fundet et alternativ, der kan det samme endnu. Det har jeg til gengæld, når det kommer til både foundation, blush, concealer og highlighter. Så her har jeg skiftet. Ligeledes med mascara, hvilket først var tvunget efter min absolutte favorit Miss Hippie fra L’Oréal røg af hylderne sidste år, men nu har jeg fundet en, der er mindst lige så god og tilmed både dansk og allergivenlig.

 

 

I min makeuppung finder man…
– produkterne er listet i den rækkefølge, jeg bruger dem. Dog bruger jeg ikke altid alle på én gang. Sjældent faktisk. Langt de fleste morgener bliver det bare concealer, solpudder, blush og mascara. Og lidt highlighter. Elsker highlighter. Hvorfor der også er hele tre med her. Og det er selvklart lidt dumt. Man kan altså snildt nøjes med én.

 • Jane Iredale Active Light Concealer. Minder til forveksling om YSL’s geniale Touche Éclat, som mange nok kender og har prøvet og lysner fint op under øjnene og dækker let. Jeg bruger den under øjet og evt. ved næsefløjene.
 • Kjær Weis Foundation. Der er mange grunde til, at jeg er vild med denne økologiske foundation og udover at den smelter ind i huden og findes i virkeligt pæne (til min hudtone i alle tilfælde) farver, så er refill-systemet også genialt. Det betyder meget mindre emballage over tid. Jeg påfører den bare med fingrene og kun dér, hvor der er behov.
 • Lancôme Liner Plume. Flydende eyeliner i tusch-version og så fin og tynd, at det nærmest er umuligt at fucke up med den. Eller det synes jeg. Og så holder den pænt.
 • Glossier Play Color Slide øjenblyant. Bruger den som eyeliner, når der skal ske lidt andet og den er lækker og nem at arbejde med og så får farven (jeg har den i Stable Relationsship) mine ellers gråblå øjne til at se grønne ud.
 • Anastasia Brow Wiz. Øjenbrynsblyant der er lille og tynd og giver et pænt og naturligt look, når man fylder brynet ud med den (især hvis man husker at tone ud og børste efter!!!). Den har en lille børste i den anden ende. Dog er kvaliteten herpå ret ringe. Hos mig når børsten i alle tilfælde altid at knække af, inden selve pennen er brugt op. Og jeg er på min tredje eller fjerde nu. Lidt skidt egentlig, men resten af produktet spiller altså.
 • Benefit Hoola bronzer. Denne her lille sag har jeg brugt i årevis. Makeupartisterne kalder den ‘kindben og solskin på dåse’ og det er ikke uden grund. Læg den lige under kindbenet og så ellers med let hånd (bank penslen efter den har været i dåsen, den farver en del), der hvor solen naturligt rammer ansigtet. Så får du både en ganske let kontureffekt ved kindbenet og et solbrændt look overall. Vil man have et lidt renere alternativ, så kan jeg VARMT anbefale Miilds Bronzing Powder, der både er Svanemærket og Cosmos-certificeret. Og i øvrigt helt og aldeles smuk på huden. Ved ikke hvor min egen havde gemt sig, da jeg tog billederne her, men den skulle bestemt have været med!
 • Lavinde Beyond Volume & Curl Mascara. Denne her giver de pæneste vipper. Punktum. Jeg ved godt at det med den ‘perfekte mascara’ er subjektivt, men denne her er om ikke andet den perfekte for mig. Den giver både lidt længde og volumen, men uden at det bliver for meget. Og så indeholder den også plejende ingredienser, der tilmed gør vipperne flottere over tid.
 • Kjær Weis Cream Blush. Her gælder alt det samme jeg har skrevet med foundation fra samme mærke ovenfor. Kan VARMT anbefale den i farven Sun Touched, SÅ pæn til et naturligt, solkysset look. Jeg bruger den på æblekinderne evt. en anelse på næseryggen.
 • Inika Organic Cream Illuminisor. Pæn creme highlighter der er nem at påføre med fingrene. Bruger lidt i øjenkrogen, på amorbuen, ovenpå kindbenet, på næseryggen og evt. lige under brynet. Har også en pudder highlighter fra samme brand og bruger dem lidt i flæng.
 • Glossier Play Highlighter Concentrate. Endnu en highlighterfavorit til når jeg gerne vil skinne som en lille discokugle. Vildt flot og strålende (lidt mere gang i den end ovenstående, så bruger den ikke til hverdag) og meget nem at påføre og tone ud.
 • Tromborg Lip Balm og Lipgloss. I nogle perioder er jeg glad for læbestift, men ikke for tiden, så nu ‘nøjes’ jeg med (den bedste!!!) læbepomade og af og til lidt bærfarvet gloss.

 

Og I må endelig spørge løs, hvis I er interesserede i farver, hvor de forskellige ting kan købes eller hvordan de bruges :)

 

(Visited 7.523 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

17 Kommentarer

 1. Elsker de her indlæg med inspiration. Har selv brugt Sun touched i årevis efterhånden nu og det forbliver en fast favorit. Så flot og naturlig farve. Så den kan jeg godt forstå at du er glad for??? Har også selv rullet med min rosa kvarts rulle nu faktisk hver dag enten morgen eller aften og nogle gange begge dele siden sidste sommer. Hvor den forøvrigt var så skøn at starte dagen med. ( der var den fast i køleskabet i den dejlige varme sommer vi havde) Håber du fortsætter med disse indlæg. Skønt med lidt nyt inspiration jo. Kh. Tanja

  1. Så herligt at høre Tanja, og ja, Sun Touched er jo nærmest genial. Pæneste farve nogensinde. God idé at smide rullen på køl. Tak for tip. Kram E

 2. Dejligt at smugkigge igen i favoritterne.
  Hvilket produkt bruger du til at dække eventuelle urenheder? Er foundation fra Kjær Weis fulddækkende?

  1. Foundation og/eller concealeren. Synes ikke den er fulddækkende, altså foundation, men den kan fint bygges op, så den kan dække en urenhed. Kram E

 3. Tak for de gode tips – Kjær Weis’ foundationsystem lyder så smart! Hvis du har fundet en god bb-creme uden nasties men med spf er jeg lutter øren! Bruger den fra La Roche Porsay (eller hvordan det nu staves…), som er en ren A’er hos Kemiluppen. Men konsistensen er så tyk at jeg synes man er nødt til at blande med lidt almindelig (sol)creme og det er jo altså lidt noget bøvl.

  Kan i øvrigt anbefale både Nilens Jords og Iduns brynblyanter, hvis du får lyst til at prøve et grønt alternativ til Anasatsias :) Og Nilens Jords blush i farven Velour er også genial.

  1. Selv tak og i lige måde da. Dejligt med nogle gode alternativer, jeg kan prøve næste gang jeg løber tør :)
   Jeg er aldrig rigtigt blevet fan af BB creme. Men synes faktisk at Estelle & Thilds er rigtig god og ikke for tyk.
   Men personligt foretrækker jeg bare at bruge almindelig solcreme (bruger Rudolph Care faktor 30 eller 50) i ansigtet og så lægge lidt foundation osv. over hvor jeg trænger efterfølgende.

   Klem E

 4. Hej Emily,
  er også vild med Kjær Weis blush og foundation, men har bøvlet lidt med at finde den rigtige tone i foundation. Har testet tonerne tidligere, men uden at ramme et indlysende match.. Jeg tror din hudtone ikke er så langt fra min – Hvilken farve bruger du? Tak:-) Hilsner Pernille

  1. Jeg har den i farven ‘Illusion’ og den passer helt perfekt :) Håber den også kan være et match for dig. Jeg køber Kjær Weis i beautyafdelingen hos Rabens Saloner (oppe på 1. sal), så der kan du prøve dem, hvis du bor i København. Kram E

 5. Tak for tips :). Jeg vil gerne høre mere om farver og købssteder på bronzer og Inika highlighter.
  -L

  1. Hoola Bronzeren er fra Benefit og kan købes i Sephora (jeg køber i deres forretning på Købmagergade eller i Illum) og kan også fås online. Den findes (vist nok) i en almindelig, en lys og en mørk. Det er bare den helt almindelige, jeg har. Inika køber jeg hos min kosmetolog Anita Falslund på Islands Brygge, men det kan også fås i mange helsekostforretninger og ‘grønne’ parfumerier. Samt online :) Jeg har den i farven Gold. God jagt. Klem Emily

 6. Hej
  Må jeg være fræk og spørge om du vokser nogle områder i dit ansigt? Jeg er vist ved at være der i mit liv, hvor der ingen vej er udenom. Jeg har mange dun på hagen, kæben og ved overlæben. Nogle lange hår sniger sig også ind … og selv om de stadig er lyse og ikke stive, så bliver de flere og flere. Hvilke produkter kan du/I anbefale? Hvor tit gør I det? Og det er vel et livslangt projekt jeg starter ved at begynde på at vokse? Sidste år var jeg hos en kosmetolog mange gange for at fjerne de lange hår ved laser – jeg synes blot, de kommer igen og igen.

  1. Hej Malene, nej det gør jeg ikke. Får de der uundgåelige på hagen og dem napper jeg med en pincet (når jeg lige ser dem, ellers går jeg nok bare rundt med dem ;)). Og lyse dun på overlæbe osv. lader jeg være.
   Tror at voks eller endnu bedre threading (det er de bl.a. superdygtige til hos Beauty Avenue) er en god løsning især hvis dine hår er lyse (laser kan ikke ramme lyse hår så godt som mørke, så det er nok derfor du ikke oplever effekt). Hvis du vokser eller threader burde hårenes vækst aftage over tid. Knus E

 7. Hej Emily, fin blog du har! Jeg vil spørge dig hvor du køber din ansigtsmassagerulle som du viser på billedet ml. Dit makeup og hvorledes den fungerer!
  Dbh

  Susanne

 8. Hej Emily.
  Tak for inspiration.
  I forhold til Jane Iredale concealeren, hvilken farve bruger du? nr. 2 eller 3?
  kh.