Milde striber og min aftenrutine

Som jeg har pippet lidt op om allerede, har jeg ikke lavet de store ændringer, når det kommer til hudpleje, sminke og skønhedsprodukter, efter jeg er blevet gravid. For det havde jeg allerede gjort inden. Det er – for mig – selvfølgelig endnu vigtigere at undgå hormonforstyrrende stoffer og bruge rene, gode produkter, når man er gravid. Men jeg synes også det er vigtigt i det hele taget. Jo, jo jeg er mere lempelig, når det kommer til de ting, man blot bruger af og til og på et lille område, men alt det jeg smører mig med dagligt, det skal altså være i orden og føles trygt og sikkert. Og så skal det også virke og være effektivt. Store krav med andre ord, men det er vel også fair nok, når vi skriver 2019.

 

Det her har jeg glædet mig sådan til at dele med jer. Gode gamle Matas har nemlig ikke bare relanceret en hel del af deres velkendte striber i et smukt, nyt design (og mere miljøvenlig emballage, sådan), men der er også kommet en ny serie til, som jeg er helt særligt begejstret over. Det er en linje af lækker ansigtspleje, der bærer det mundrette navn Mild og den tæller alt fra serum og creme med solfaktor til micellar water (min favorit!) og rensemousse. I alt 14 forskellige produkter til alle hudtyper og de er ikke bare gode (altså dem jeg har prøvet, hvilket ‘kun’ er dem på billederne her), næ, det allerbedste er at de også bærer en af mine yndlingscertificeringer Svanemærket og i tillæg også Astma-Allergi Danmarks Blå Krans.

Synes man sådan nogle certificeringer er volapyk eller svære at oversætte til noget, der er til at forstå, så kan kombinationen af disse to,  Svanen og Den Blå Krans, udtrykkes således: Der er taget hensyn til både miljø og menneske i produkt såvel som emballage og ikke mindst til dem, med allergi eller dem der bare gerne vil undgå parfume. Med andre ord en god og mild serie af basisprodukter – også når man er gravid.

 

Min aftenrutine

Måske den ikke ser sådan ud efter juli i år (er sikker på at mange af småbørnsmødrene vil istemme), men så må jeg jo nyde, så længe det varer ;) Og ellers ty til renseservietterne, der også findes i sortimentet.

 • Min aftenrutine begynder omkring kl. 20 eller efter vi har spist, hvor jeg renser mit ansigt (stort set altid med rensemælk og/eller micellar water, begge dele hvis jeg har makeup på eller føler mig snavset), efterfulgt af skintonic, serum, øjencreme og natcreme. Af og til kommer der også en olie på. Jeg kan godt lide at hygge og nusse lidt med det og sniger af og til en scrub eller en maske ind også. Og hvis det går vildt for sig måske også lidt chillet musik og levende lys. Det er ren spa-stemning på det lille badeværelse. At jeg gør det allerede ved ottetiden fremfor lige inden jeg skal sove, gør en kæmpe forskel. Hvis jeg venter til sengetid er jeg for træt og gider slet ikke. De dage bliver det micellar water og creme. Slut, prut, godnat.
 • Efter min ansigtsseance laver jeg en godnatte. Altså en urtete (ikke noget koffein til mig så sent) med beroligende effekt. Lige nu drikker jeg den fra Yogi, der hedder Bedtime og så lægger jeg min telefon til ‘at sove’. Dvs. at den bliver lagt til opladning ude i gangen og jeg kigger ikke på den igen før næste morgen EFTER jeg er stået op og har været i bad og spist morgenmad. Men det er en anden historie.
 • Resten af aftenen hygger jeg med Nikolaj, vi er som regel i gang med en eller anden serie. Lige nu ser vi Santa Clarita Diet og dokumentaren om Madeleine McCann.
 • Umiddelbart inden jeg skal i seng, tager jeg et magnesium-tilskud der er godt, hvis man oplever uro i kroppen om aftenen og gør underværker for min søvn (nå ja, og fordøjelse, et lille tip til mine med-gravide ;)). Jeg tager også mælkesyrebakterier, der er gode for både mig og baby.
 • Senest kl. 22 (og jo, det glipper selvfølgelig nogen dage) ligger jeg i min seng og læser. Af og til er jeg dødtræt og går ud som et lys. Andre gange læser jeg en halv til en hel time.

Det er klart, at der er aftener, der ser helt anderledes ud. Men de aftener jeg er hjemme foregår nogenlunde efter ovenstående ‘opskrift’.

Hvordan ser jeres aftenrutine ud?

Godnat ♥

 

(Visited 5.186 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Det lyder vel nok dejligt! Jeg tænker, at vi er i den mere prisvenlige gruppe af “ rene” produkter, meget er jo rasende dyrt i den kategori… og de er da faktisk også pæne.. er alle parfumefrie?

  1. Dét er de og ja, synes også selv at det er rart at kunne anbefale mere budgetvenlige produkter, der samtidig er certificerede. Alle i Mild-serien er parfumefri, men der er parfume i nogle af de andre serier, så hvis man gerne vil have lidt duft er det også en mulighed :) Knus Emily

 2. Nogle gange er timingen af gode kampagner bare magisk! Jeg har netop gået og spekuleret på, at jeg skulle have skaffet mig en god ansigts creme med noget SPF, nu hvor forårssolen flirter sig sådan. Det kunne være de gode gamle Striber skulle prøves af :D

  Knus

 3. Det er en rigtig god ide at få kørt aftenrutinen igennem inden sengetid. Jeg er helt slukket, når først klokken bliver 21.30, og så er løbet kørt. Så bliver det nemlig også kun rens og creme. Det skal jeg prøve af. Tak <3

  1. Det var bestemt så lidt. Jeg ‘opfandt’ den løsning for nogle år siden, da jeg altid var dødsenstræt lige inden sengetid og aldrig rigtigt orkede noget. Det fungerer så godt her, håber du også bliver glad for det. Stort knus E

 4. Jeg vil så gerne igang med aftenlæsning som dig, men med en baby der sover på vores værelse, kan jeg simpelthen ikke finde en løsning på, hvordan jeg får lys nok til at læse uden det bliver for lyst for en baby. Oh the struggle :-)

  1. Shit, det havde jeg slet ikke tænkt på. Sådan bliver det sikkert også her. Du kan evt. lytte til lydbøger? Det er ikke helt det samme I know, men så får man alligevel konsumeret lidt bøger omend på en anden måde. Alternativt læse 15-20 min inden du går ind og lægger dig? Men ja, jeg aner ikke hvad jeg taler om endnu ;) Kram til jer

   1. Jeg oplever, at når først min dreng sover er lidt lys ikke det som vækker ham – eller lidt larm for den sags skyld. Han er 3,5 og jeg kan sagtens have min sengelampe tændt uden det forstyrrer ham. Jeg ville ikke tænde kraftigt lys, men en dæmpet læselampe er ikke noget problem (for os). Så jeg ville prøve det af! Jeg huske det som om det var det samme da han var lille også. Måske bliver jeg klogere når lillesøster kommer til sommer :)

  2. Har du set de der læselys man kan klipse fast på bogen? Kender selvfølgelig ikke jeres præcise situation, mht. hvor tæt baby er på dig, men lyset er ret fokuseret, så måske det kunne være en løsning, man kan sikkert også få dem med lysdæmper. Min søster plejede at bruge dem på bagsædet i bilen, da de ikke var til gene for føreren af bilen :)
   Ala den her: https://www.arnoldbusck.dk/hus-hjem/gaveartikler/laeselampe

  3. Jeg har en mand der står monstertidligt op og sover dårligt hvis der er for meget lys i soveværelset. Jeg har overvejet en af de der små læselamper man ligesom sætter fast på selve bogen. Jeg ved dog ikke om det er for meget lys til en baby, men tænker det måske kunne du.

  4. Damer <3 I er så optur altså! ELSKER at I hjælper både hinanden og mig. Kram til jer alle!!!

 5. Er der forskel på denne linje fra Matas og deres Matas Natur produkter, som også har både blå krans og svanemærket? Tak for altid gode indlæg :)

  1. Hej Katrine
   Ja det er to forskellige linjer, men hvad den præcise forskel er, skal jeg ikke kunne sige. Men er sikker på de kan hjælpe i Matas. Dog ved jeg at denne serie er mild, som navn antyder og derfor bl.a. også god hvis man har sart eller sensitiv hud :) Stort knus E

 6. Tak for tip – vil tjekke dem ud. Ikke mindst solserien, som måske kan bruges til børn..

  Er sikker på at du sagtens vil kunne holde fast i dine renserutiner. Det har jeg ihvertfald altid kunnet trods 4 børn, hvoraf to af dem har skreget rigtigt meget. Denne lille stund for mig selv var den rene luksus og gjorde så meget godt på velværekontoen – og farmand kan jo sagtens håndtere baby alene et kvarters tid eller to ? Tilgengæld læste jeg ikke en eneste bog i flere år. Men det kommer jo igen på et tidspunkt.

  Tak for en fantastisk blog. Læser den flere gange ugentligt, selvom jeg er 10 år ældre end dig og vi har konventionelt landbrug – vi er ret forskellige steder i livet du og jeg. Og så alligevel ikke, for kan virkelig godt følge din tilgang til livet med taknemmelighed, glæde over hverdagen og bæredygtigheden. Jeg ved ikke præcis hvordan jeg skal forklare det – men nogle gange kan diskussionen omkring miljø og økologi godt blive meget moraliserende, at være rigtig/forkert, sort/hvid. Og som konventionel landmand falder man meget hurtig i den forkerte kategori selvom, jeg synes at vi lever enormt meget i pagt med årstidernes skiften og naturen i det hele taget, hvilket vi skatter højt, værdsætter og passer på for det er jo engang naturen at vi lever af. Altsammen noget vi forsøger at give videre til vores børn. Men det oplever jeg ikke her hos dig. Det er virkelig en superfin balance, som jeg synes du formår til fulde (hvilket jeg ikke ved om du er dig bevidst..).

  For mig ville det virkelig være befriende hvis tilgangen til tilværelsen ikke var økologisk/konventionel, rigtig/forkert, sort/hvid – men mere hen i en diskussion omkring bæredygtighed. Og det oplever jeg her hos dig. Så tak for dig!

  1. Selt tak og tak for en god tilgang til at far jo også godt kan se efter baby OG at mor kan holde fast i eksempelvis aftenrutinen. Håber, jeg også kan få klemt en bog ind af og til, men nu må vi se ;)

   Søde Jette, tusind tak for den flotte ros. Og jeg er SÅ glad for hvordan du oplever det. Jeg prøver virkelig at være åben og favnende. Tror ikke så meget på at dømme andre eller gøre regnskab på andres vegne, så er utroligt glad for hvis det skinner igennem <3
   Er glad for at du læser med og synes det er vidunderligt, at du kan spejle dig i mig på trods af forskelligheder - som måske slet ikke er så store endda.
   Kram og god weekend
   E

 7. Min kæreste oplever mega uro i kroppen ved sovetid – tager du magnesiumen rent eller kan det være nok at tage i en vitaminpille? :)

  1. Jeg tager det rent og om aftenen (tager vitaminpille om morgenen) og i en lidt højere dosis (men ikke over hvad der står anbefalet på glasset). Tager den fra Solaray for tiden. Knus E

 8. Hej E,
  Så hyggeligt et aftenritual og god ide med rens efter aftensmad :)
  Mit aftenritual og alle andre faste holdepunkter blev vendt på hoved da jeg blev mor i januar.
  Jeg får langsomt mere og mere tid og liv tilbage, men mit soveritual med ikke soveglad baby indeholder aftensmad, som jeg laver mens faren passer barn. Bad. Spise sammen. Derefter 1-2 amninnger og noget drtv. Og så i seng når baby sover, et sted mellem 20-22.
  Meget hyggeligt, men desværre ikke meget kærestetid, rytme eller ritualer.
  Ønsker dig alt det bedste med din baby!

  1. Tak hvor er du sød og hyggeligt også lige at høre om jeres ‘aftenrutine’. Er SÅ spændt på at se hvad fremtiden bringer for os. Stort kram E

 9. Hvis du døjer med uro i benene (gjorde jeg både før og nu under min graviditet) så ud over magnesium har jeg fundet et andet vidundermiddel! Karmamejus tørbørste! Andre tørbørster er sikkert lige så gode, men det er nu engang den jeg har. Den kan få mig til at gå fra at føle mine ben skal løbe et maraton til at slappe af på under 2 minutter, om min kæreste synes her under graviditeten at det er en virkelig nem måde at passe på mig (modsat hvis han skulle massere mine ben og fødder i virkelig lang tid for samme effekt)

  1. Det var et godt tip. Tak skal du have. Har allerede en, men har glemt den lidt på det seneste, så den vil jeg finde frem igen. Altså får du kæresten til det? Det synes jeg lyder virkeligt godt. Kram E

 10. Jeg er sikker på at du kan holde fast i din dejlige aften rutine når baby kommer! <3 De fleste børn sover jo trods alt noget af aftenen. Min søn på 1 har altid sovet uroligt om aftenen, indtil vi selv gik i seng. Det har lært mig at rense af eller tage bad lige når han var lagt til at sove kl syv. Så nåede jeg det altid og fik en velfortjent pause. Held og lykke med baby

  1. Tusind tak Ida og tak for den dejlige, opmuntrende besked. Synes jeg hører meget à la “Ja, ja bare vent til du får børn”, men kan godt lide også at få denne slags historier, så tak for det <3 Kram E

 11. Dem må jeg prøve!
  Hvor er i øvrigt din smukke stribede bluse fra? – og for lige at være lidt mere nysgerrig (hihi), hvad har du så typisk på til sådan en bluse? Stramme jeans eller?

  1. Den er fra Gestuz og ja over jeans eller lignende. Synes det kan blive lige rigeligt, hvis det er over en feminin nederdel eksempelvis. Til sommer over shorts vil den også være fin :) Klem E