DIY skønhedsprodukter med sheasmør

Kan I huske, da jeg fortalte om Kristine og persillemasken? Førstnævnte var mit 2 år ældre girl crush i nabolaget og hun introducerede mig til sidstenævnte. Som jeg siden selvklart erhvervede og således blev den, det første skønhedsprodukt jeg ejede. Masken kom fra The Body Shop og siden fulgte andre produkter trop. Altså nogle der bare var mine og ikke nogle jeg ‘lånte’ af min mor. Bl.a. diverse Tea Tree Oil-sager, som jeg nok ikke kan have været alene om at bruge som teenager i 90’erne.

Da jeg et par år senere startede i gymnasiet, fik jeg et nyt girl crush. Hun gik en klasse over mig og var smart og sej og sjov og sød og virkeligt god til at danse. Vi var i festudvalget sammen og hang således ud til mangen en tømmermandsramt oprydning dagen derpå. Og hvis Trine havde det eller anbefalede det, så ville jeg også have det eller prøve det. Hun er i øvrigt stadig både smart og sød og sej og sjov. Og sikkert også stadig god til at danse. I dag er hun også god til at lave smykker. Så god at hun netop har vundet ELLE Style Awards for Årets Smykkekollektion. Med sin V-Collection, der hylder kvinder og deres vaginaer.

Boksestøvler og Body Butter

Nå, men blandt mange ting som Trine anbefalede eller så smart ud i (hej Gucci-mavebælte, fiskerbukser og boksestøvler (?!?)), det var jo sådan det foregik inden blogs og instagram, så forelskede jeg mig på hendes råd i Body Butter med sheasmør fra The Body Shop: “Det er den brune med nøden på. Den dufter af dessert og man bliver helt blød.”, fortalte hun Så den måtte jeg selvfølgelig eje. Og har købt den on/off siden da. Det er immervæk ved at være 15 år siden, så er kommet igennem en del krukker efterhånden.

 

Derfor gjorde det mig også mægtigt glad, da jeg fandt ud af, at The Body Shop for nylig har udvidet shea-familien med en håndfuld nye produkter. Deriblandt shampoo, balsam og hårkur og tilmed 100% rent sheasmør, som jeg har stornydt at bruge til at fra hår til min voksende mave. Har listet et par idéer til DIY-skønhedsprodukter med sheasmør længere nede i indlægget. Det er nemlig en ekstremt lækker, nærende og plejende ingrediens til tørt hår og ditto hud og læber. Eller til maveskind der er sat på prøve.

 

A she in every shea

The Body Shop har anvendt bæredygtigt Community Trade sheasmør fra Tungteiya Women’s Association i Ghana siden 1994. De ghanesiske kvinder er nemlig sheaeksperter og har brugt sheasmør til at give intensiv pleje og næring til tør hud såvel som tørt hår i århundreder.

Det startede med at 50 kvinder fremstillede sheasmør til The Body Shop, men i dag er mere en 640 kvinder fra lokalsamfundet involverede i at producere mere end 390 ton sheasmør til The Body Shop hvert eneste år ved hjælp af en særlig proces, der er gået i arv fra mor til datter i generationer. Sat helt på spidsen støtter du altså de ghanesiske kvinder, deres familier og hele lokalsamfundet, når du køber et produkt med sheasmør i The Body Shop.

The Body Shop betaler nemlig ikke bare en fair pris for sheasmørret, men tilmed en merpris, der går til Tungteiyas socialfond, der så kan investere de penge i samfundsprojekter inden for sundhed, sanitet, vand og uddannelse. Det nyder mere end 49.000 mennesker godt af hvert år.

Sheasmørret, produktionen og salget heraf har altså både direkte betydning for ‘sheakvinderne’ og deres nærmeste, men også for et helt lokalsamfund.

Det vil jeg tænke lidt ekstra over næste gang, jeg smører mig i min yndlings-body-butter eller i den rene sheasmør ♥

DIY hårkur, læbepomade, body scrub og shower cream med sheasmør

 

2-i-1 læbepomade og -scrub
1 tsk The Body Shop Shea Butter
1 tsk rørsukker

 • Bland sheasmør og sukker i en lille skål.
 • Kom en smule på læberne og massér det ind med små, nænsomme cirkelbevægelser. Gem gerne resten i en lille krukke.
 • Tør bort og påfør lidt ren sheasmør på læberne.

Body Scrub
2 spsk The Body Shop Shea Butter
2 spsk kaffe (eller endnu bedre: kaffegrums)
2 spsk rørsukker

 • Bland alle ingredienser sammen i en skål og tag med i bad.
 • Skrub kroppen med blandingen, evt. med en skrubbehandske. Vær særligt opmærksom på albuer, knæ og hæle.
 • Slut af med at rense og skylle huden.

Hårkur
1 tsk The Body Shop Shea Butter
1 tsk kokosolie
Evt. et par dråber æterisk olie*

 • Bland sheasmør og kokosolie.
 • Massér det ind i hår og hovedbund. Du kan også blot nøjes med de tørre spidser.
 • Sæt håret op i en knold og sov med kuren i. Læg et håndklæde over din hovedpude.
 • Næste dag vasker du håret. Start gerne med at putte shampoo i tørt hår og skum så op, så vasker du nemmere den overskydende olie ud. Ellers kan to gange shampoovask også gøre det.

Hvis du har meget langt og/eller tykt hår, kan du gange mængden op.

*Jeg bruger lavendel og rosmarin.

Shower Cream
The Body Shop Shea Butter
Shower Gel eller Body Wash efter eget valg*

 • Bland tre dele shower gel eller cream med en del sheasmør i hænderne (eller på forhånd i en lille skål) og massér det godt ind på fugtig hud for et ekstra plejende og fugtgivende bad.

*Kan især anbefales at kombinere med Almond Milk & Honey Shower Cream, Olive Shower Gel eller Tea Tree Body Wash, alle fra The Body Shop.

 

(Visited 2.768 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

 1. Ikke for at hijacker dette indlæg, men har du nogen plan for hvornår Helle Erobreren diskussionsoplægget kommer? Jeg troede det var planlagt til søndag, og er ved at være træt af at komme forgæves så at sige.

  Mathilde

  1. Hej Mathilde,
   Helt ok og kan godt forstå, du undrer dig. Jeg har slet og ret fået talt forkert i kalenderen. I får altid en måneds tid til at læse bogen og indlægget kommer derfor på søndag. Har fået skrevet d. 9. i indlægget, men der skulle have stået den 16. :) Knus Emily