Love the Bunnies

Det allerførste skønhedsprodukt jeg selv købte, var en persilleansigtsmaske fra Body Shop. Jeg har ikke været meget mere end 11-12 år gammel, men mit store idol, Kristine, der var 2 år ældre end mig og boede tæt ved vores sommerhus, introducerede mig for produkter som tea tree oil, shampoo med æble, parfumeolie med vanilleduft (der siden blev min første parfume) og så altså persillemasken.

Altsammen fra The Body Shop, der var hendes yndlingsmærke pga. de naturlige ingredienser, men mest af alt fordi de ikke testede på dyr. Og hvis det var Kristines yndlingsmærke, blev det selvfølgelig også mit.

Over et par somre, forbarmede hun sig til at lege med og ‘være sammen med mig’ og den slags er altså ret påskønnet, når man er enebarn. Og hun var virkelig et godt idol, der tog undertegnede snothvalp (og min gravhund, Mille) under sin vinge og gav mig bøger jeg skulle læse (var alletiders læsehest allerede – ja nærmest endnu mere – dengang), lærte mig at sylte brombær (hegnet omkring hendes hus bugnede med dem i sensommeren) og fulgtes troligt med mig op på rideskolen, hvorfra vi red i skoven på henholdsvis Silver (min første store hestekærlighed) og Dolly.

Og så lagde vi ansigtsmasker. Det var den helt store ting, at brygge sådan nogle sammen selv af havregryn, avocado, yoghurt og honning (dét er i øvrigt stadig alletiders hjemmelavede ansigtsmaske) og andre ting fra køkkenskabene, men da Kristine så erhvervede persillemasken OG lod mig prøve den, så var det som at være trådt ind i et særligt skønhedsnirvana, som jeg måske nok var for lidt for lille til, men meget gerne ville være med i. Så derfor købte jeg selvfølgelig også min egen, så snart jeg havde sparet lommepenge nok op.

The rest is history som man siger, men en passion for skønhedspleje var blevet vakt.

Og en bevidsthed om at det var bedst, hvis det jeg smurte i ansigtet, ikke var blevet testet på en kanin, abe eller hund først.

The Body Shop er selvfølgelig fortsat ikke testet på dyr. Og de holder ikke bare egen sti ren, men gør et KÆMPE stykke arbejde for at dyr ikke skal lide for skønheden. Allerede i 1989 lancerede de deres første Against Animal Testing kampagne og har siden været pionerer på området.

I 2004 kom det første EU-forbud mod dyreforsøg på færdiglavede skønhedsprodukter, som følge af en underskriftindsamling iværksat af The Body Shop, der resulterede i mere end 4 millioner (!) underskrifter. I 2009 fulgte EU-forbuddet mod at teste skønhedsingredienser i det hele taget på dyr. Så langt så godt ♥

Men Europa er trods alt kun en lille del af verden og der er stadig mange steder, hvor man kan, må og endda i nogle tilfælde skal teste på dyr. På trods af at der findes mindst lige så gode (på mange måde bedre) alternativer, der ikke koster liv eller allergiske reaktioner i kaninøjne og deslige. Det kunne jo være temmelig dejligt (for at sige det mildt), hvis der også kom et forbud mod det. Så man som forbruger trygt kunne købe skønhedsprodukter i hele verden og vide, at der ikke var nogle (dyre)lig i lasten.

Derfor er The Body Shop gået sammen med Cruelty Free International om at kæmpe for et forbud, der permanent kan sætte en stopper for dyreforsøg i skønhedsindustrien over hele kloden med kampagnen Forever Against Animal Testing. For der findes sikre, tilgængelige alternativer, men alligevel lider millioner af dyr fortsat. Det vurderes at der hvert eneste år bliver brugt mere end 500.000 dyr til dyreforsøg indenfor skønhedsindustrien.

Det er 500.000 for mange, synes jeg. Og Penny er enig.

Derfor har vi underskrevet Forever Against Animal Testing, der kæmper for et permanent forbud imod dyreforsøg for skønhedsprodukter og skønhedsingredienser over alt i hele verden, ved at anmode om en international aftale i FN.

Det er den mest ambitiøse kampagne imod dyreforsøg nogensinde og målet er at samle 8 millioner underskrifter ind. Indtil nu er der samlet lige knap 5 millioner ind. Giv din underskrift her ♥

Penny og jeg er forever agains animal testing. Og vi synes du også skal give din underskrift. Det tager 10 sekunder. Amager og halshug.

(Visited 2.515 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Jeg har selvfølgelig skrevet under ;) Og så er jeg nødt til lige at kommentere hvor sød Penny er… Årrrh altså, smelte smelte!

  1. Sådan! Og jeg kan kun give dig ret. Sødeste hundemus ♡ Elsker hvor alvorligt hun tog opgaven og hvor meget hun gik op i både bandana og creme. Klem fra os

 2. Dejligt med fokus på det! :-). Og Penny ser så skøn ud :-D. Et lille sidesprings-spørgsmål af ren nysgerrighed: må hun sove i sengen eller ej? :) min kæreste og jeg er lidt uenige omkring hvorvidt vores firbenede ven må eller ikke haha.

  1. Godt at høre, håber en masse skriver under ♡ Hmm… ja, altså hun må egentlig gerne, men nok mest fordi hun aldrig rigtig gør det. Altså hun ligger gladeligt i fodenden i 5 minutter, men så bliver det for meget/for varmt for hende og så hopper hun ned. Og vil helst sove i sin egen kurv. Som hvalp lærte jeg hende at sove i egen kurv, men at hun måtte komme op i sengen, hvis hun blev inviteret/fik lov, synes det er fedt at have begge muligheder, for det er jo lidt hyggeligt med hund i sengen ;) Kram til jer

 3. Jeg har hermed skrevet under :) Dejligt initiativ og skønne billeder af den sødeste søde Penny (og Emily) :)

  1. Yay! Sådan! Og Penny takker og bukker og nejer (og kan næsten ikke tåle mere ros ;)). Mange knus fra os

 4. Virkelig et fint budskab Emily, og godt der bliver sat fokus på det – som du selv nævner, er der så mange andre alternativer. Endnu en underskrift herfra :)
  God dag til jer begge!

 5. The Body Shop er den eneste kæde, der har været tæt på at blive tvangslukket i Danmark på grund af uhæderlig markedesføring!! Og det var netop på grund af deres ‘Vi er i mod testing på dyr’ kampagne, for dengang blev ALLE deres produkter faktisk testet på dyr.

  Da de danske myndigheder slog i bordet og krævede at de enten stoppede kampagnen eller ville blive forbudt, valgte de at lukke kampagne i Danmark.

  Siden er EU reglerne blevet ændret end del. Der SKAL testes på dyr, når der er tale om nye ingredienser eller ny sammensætning af ingridienser. Bruger et firma kendet ingredienser og kendte (= allerede testede) sammensætning af ingredienser, så er det frivilligt om de vil teste yderligere eller ej.

  I mine øjne er The Body Shop dobbetmoralske, så det driver. ENTEN tester de på dyr som de skal – selv om de lader som om de ikke gør ELLER også bryder de lovgivingen og bruger deres kunder som forsøgsdyr. Ikke i orden!

  1. Hej Nathalia, det er jeg ikke bekendt med, men jeg tjekker selvfølgelig grundigt op og vender tilbage.
   Må jeg spørge hvilken kilde du henviser til ift. EU-reglerne?
   Som jeg har forstået det, er det helt og aldeles forbudt (siden 2009) at teste på dyr i EU (hvilket også gælder importeret skønhedspleje) og helt ned på ingrediensniveau. Også nye ingredienser. Men i andre lande (Kina) eksempelvis er det netop et krav at teste på dyr, for overhovedet at komme på hylderne. Jeg vender tilbage :) Kh. Emily

  2. Hej igen,

   Så har jeg dette svar til dig fra Body Shop, der også er i tråd med hvad jeg har researchet mig frem til.

   De allerbedste hilsner Emily

   The Body Shop har siden 1989 kæmpet for at stoppe dyreforsøg inden for kosmetikindustrien og vi har lavet kampagner imod dyreforsøg adskillige gange. Sammen med Cruelty Free International har vi været med at til at få stoppet dyreforsøg i Storbritannien i 1998 og i EU i 2013. Vi er blevet certificeret med Leaping Bunny, der kun tildeles virksomheder, der er 100% Cruelty Free. Vi har aldrig testet ingredienser eller produkter på dyr eller fået andre til at gøre det.

   På baggrund af det forbud imod dyreforsøg, som vi var med til at få indført i EU, så er det forbudt alle virksomheder i EU at teste ingredienser og produkter på dyr både inden for EU og at importere produkter og ingredienser, der er testet uden for EU. The Body Shop anvender kunstig hud, kunstig hornhinde og frivillige testpersoner, hvis der er behov for tests ud over det. Hverken vi eller andre virksomheder må eller skal teste skønhedsprodukter på dyr. Det blev forbudt i EU i 2013.

 6. Hej Emily,

  Fantastisk initiativ og har selvfølgelig skrevet under. Blev vegetar for 8 mdr siden men der er stadig meget arbejde med at blive bevidst om produkter som f.eks. testes på dyr. I den forbindelse gennemgik jeg alle mine produkter og opdagede til rædsel at min revlon colorbomb er falder under mærker som er testet på på dyr. Nu er min jagt på et bedre alternativ så begyndt. Kender du tilfældigvis til en hårkur / farvebombe som kommer fra et cruelty free mærke? (gerne med rød/kobber farve i deres sortiment)

  Håber du har et godt bud, for nægter at lade dyr lide bare fordi naturen ikke gav mig rødt nok hår fra begyndelsen :)

  Hilsen Sandra

  1. Hej Sandra

   Så godt at høre :) Av, der må jeg nok være dig svar skyldig, men mit bedste bud er Maria Nila, mener at de har noget à la color bombs i deres sortiment.

   Sejt at du er vegetar, samme her.

   Mange knus Emily

   1. Tak, ja de har en i kobber kan jeg se – perfekt og tusind tak for svar :)

    Dejligt vi er flere og flere :)