Champagne & kanapéer til nytårstalen

Hvordan har I det med nytår? Jeg må indrømme, at det er lidt bittersødt for mig og jeg kan ikke undgår at blive lidt vemodig. Jeg er som bekendt ikke så glad for, når gode ting slutter, men på den anden side, så ser jeg virkelig også frem til 2018. Og mindes og glædes over alt det gode, der overgik mig i 2017. Tak for det ♥

Vi fejrer nytår i Italien i år, men jeg har taget forskud på glæderne og vi har leget nytår herhjemme med lækre miniaturemadder og gode bobler i glassene. Og sidstnævnte har vi selvfølgelig også pakket i kufferten, så vi er klar til at skåle det nye år ind på søndag.

Små hapsere, finger food, kanapéer. Kært barn har mange navne og kære det er de, de små festlige snacks. Jeg elsker at servere den slags inden man går til bords. Og faktisk gerne i stedet for en forret. Især når man er mange. Vi gjorde det samme til vores bryllup og på den måde kan man cirkulere lidt rundt imens og få talt med en masse, inden man siden sidder mere fast, når først man er gået til bords.

Og så er de også alletiders til når man skal høre Dronningens nytårstale og gerne vil forkæle gæsterne med lidt mere end chips. Sammen med et glas bobler selvfølgelig.

For kanapéer og nytår rimer på champagne. Og man kan snildt drikke champagne hele vejen igennem aftenen. Bare man ved, hvilken type der passer til hvad. Tør champagne til sød kransekage er nemlig ikke nogen rar oplevelse. Ligesom sød champagne til en forret med fisk også kan være ganske uheldigt. Læs mere om hvad der hører sig til hvornår i min store champagneguide.

Mine små hapsere her er overvejende med fisk og skaldyr, så dertil er en Möet Impérial et hit. Vil man hellere servere noget med rødt kød, ost, oliven og lignende, så er Moët Rosé Impérial vejen frem. Den kan således også være god til hovedretten, hvis der er rødt kød indblandet. Sidst men ikke mindst er den sødere Moët Nectar Impérial den rette at servere til de fleste desserter og ikke mindst kransekagen. Sidste år lavede jeg en fin Pavlova-krans som nytårsdessert og den kan jeg varmt anbefale. I kan se den nedenfor. Mums!

Men nu til det, det egentlig skulle handle om: Kanapéerne. De er nemme at lave og kræver blot et besøg hos fiskehandleren og et almindeligt supermarked. Der er en med laksemousse, en med tun og en med stenbiderrogn.

Salatbåde med laksemousse og granatæblekerner
– inspireret af min yndlingsforret på Lêlê

1-2 mini romainesalat, pillet blad for blad, skyllet og tørret
100 g varmrøget laks *
2 tsk mayonnaise eller cremefraiche
peber
evt. salt
evt. lidt finthakket rødløg/forårsløg og dild
Sesamfrø
2 spsk granatæblekerner

*Man kan også snildt bruge færdigrørt laksetatar eller laksemousse fra fiskehandleren eller delikatessen.

 • Rør laks med mayonnaise og evt. løg og dild. Smag til med peber og evt. lidt salt.
 • Fordel laksemoussen i salatbladene og drys med granatæblekerner og sesamfrø.

Blinis med stenbiderrogn
– klassikeren

Blinis, færdigkøbte eller hjemmebagte
Stenbiderrogn, lakserogn eller kaviar
Rødløg, skåret i tynde, tynde halvmåner
Cremefraiche
Dild
Peber
Evt. salt

 • Lun blinis på en pande, tag dem af og top dem med cremefraiche, rødløg, rogn og dild.

Hapsere med tun, tangsalat og avocado
– lidt à la sushi, bare nemmere

Små kiks eller brød skåret ud i mundrette stykker
1 skive fersk tun, sushikvalitet
1/2 avocado
tangsalat
sorte sesamfrø
evt. lidt soya

 • Fordel kiks eller brød på en tallerken og kom herefter lidt tangsalat på hver, så en tynd skive avocado og så tun. Skær den gerne helt tyndt og rul den derefter sammen til en ‘rose’.
 • Drys med sorte sesamfrø og stænk med soya.
 • En klat chilimayo går også godt sammen med fersk tun.

(Visited 29.676 times, 11 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

 1. Hej Emily,

  Det ser sørme lækkert ud :)

  Et spørgsmål i nytårets tegn, og med tanke på, at du har tjek på dine drinks, champagne osv.. Har du mon et bud på, hvad der kunne være lækkert at drikke til en cheesecake (årets nytårsdessert herhjemme) ? :) Det bliver en oreo-cheesecake med flere lag (både hvid creme og chokolademousse) samt bær på toppen. Men hvad der skal drikkes til, det synes jeg straks, er meget sværere :D

  1. Tak :)
   Uhm det lyder vel nok lækkert, wow! Hvis I vil drikke champagne til, så er Nectar Impérial fra Moët et godt bud.
   Hvis I vil have drinks, så kunne en espresso martini måske være et hit :) Rigtigt godt nytår.
   Kram Emily

   1. Tak for det hurtige svar :)

    Ja, jeg tror også, at det bliver lækkert – jeg mangler bare lige noget festligt at drikke til, som vil komplimentere sådan en cheesecake :D Tak for dine inputs, det må jeg tjekke ud. Espresso-martinien kender jeg ikke, men kan se, at du har delt en opskrift med baileys, er det sådan en fætter, du har i tankerne? :D

    Tak, og i lige måde! I må have en dejlig tur til Italien!

    1. Ja med eller uden Baileys. Måske uden, nu hvor I også skal have sød og tung (på den lækre måde) Cheesecake :) Jeg har desværre ikke en opskrift på en almindelig espresso martini liggende…

 2. Moet’en er i hus ?hvor ser det delikat og lækkert ud! Og meget fin måde at skære rødløget, det ser faktisk meget pænere ud end det sædvanlige hakkede.
  Rigtig godt nytår til dig! Og god ferie i Italien!

  1. Tror jeg brugte 38% (synes det er lækrest), men man kan bruge hvad man synes. Rigtigt godt nytår. Kh Emily