De sødeste peberkager

Forleden var jeg hjemme hos mine forældre, hvor min søde mor var ved at bage peberkager. Lucky me! Ikke nok med at jeg fik lov at hjælpe lidt til, så fik jeg også en flok af de sødeste peberkageegern med hjem til skålen med juleknas.

De er for nuttede og velsmagende til ikke at dele, så opskriften og link til den søde udstikker kommer herunder.

Og så må jeg hellere for en god ordens skyld nævne, at det altså ikke er min mor, der var ophavskvinde til hverken idé eller opskrift. Hun har til gengæld spottet den hos den dygtige Bos.Kitchen, som hun følger på Instagram og fandt dem simpelthen for nuttede til ikke at forsøge at gøre kunsten efter.

Peberkage-/gingerbread-egern
– ca. 20 stk

1 dl solsikkeolie
1,2 dl brun farin
1/2 dl mørk sirup
1/2 dl mælk (evt. plantemælk)
4 1/2 dl hvedemel
1/2 tsk natron
1/4 tsk bagepulver
en knivspids salt
1/2 tsk muskatnød
1 tsk kanel
1 1/2 tsk stødt ingefær

  • Pisk olie, sukker, sirup, og mælk godt sammen i en stor skål i små 5 minutter.
  • Sigt alle de tørre ingredienser i, rør godt rundt halvvejs. Saml dejen med hænderne og ælt den let til den er ensartet og hænger sammen. Mas den til en flad tallerken og afkøl den i køleskabet i ca. en time.
  • Forearm ovnen til 180 grader og kom bagepapir på to bageplader.
  • Rul dejen ud på en meldrysset overflade til den er ca. 1/2 cm tyk.
  • Stik kagerne ud og brug en spatel til at lægge dem over på bagepladen. Bages én plade ad gangen i ca. 8 minutter.
  • Tag kagerne ud og lad dem køle af et minut på pladen, før de lægges til afkøling på en rist.

Du kan lave dejen dagen i forvejen, husk bare at tage den ud ca. 15 minutter inden den skal rulles ud, så den ikke er for kold.

Formen kan købes her og kan også findes på Amazon (husk at bruge UK-versionen for at undgå told. Nutter Squirrel Cookie Cutter hedder den :)

Så sød en idé til en værtindegave i julen ♥

(Visited 4.994 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

  1. De er så søde ❤️ Jeg har også set en version med peberkagemænd og så under bagningen med en lille klump sølvpapir, som blev skiftet ud med et rødt/hvidt stribet bolsje bagefter. Det var også ret fint, men de små egern er da helt klart sødest ?