Valentines bobler & middag

annonce u baggrund1MoetValentines8

Det kan nok ikke komme bag på nogen, at en højtid hvis signaturfarve er lyserød og som potentielt involverer blomster, chokolade, undertøj, bobler og romantik – og i al sin enkelthen går ud på at fejre dem, man holder af – er kærkommen hos mig.

Og jeg tror (håber i alle tilfælde), at jeg også fik overbevist Drømmemanden i går. Vi tog nemlig forskud på glæderne med en lille pre-Valentines middag, da Moët & Chandon havde spurgt, om ikke jeg ville komme på mit bud på en romantisk middag, der spillede godt sammen med deres Rosé Impérial Champagne.

MoetValentines1

Champagne er nemlig ikke bare champagne og ligesom med andre vine passer de hver især godt til forskellige ting. Moët & Chandons Rosé Impérial Champagne går særligt godt i spænd med bl.a. rødt kød, friske og bløde, hvide oste, rosenpeber, røde bær, sorte oliven og grønne krydderurter.

Læs mere om food pairing og champagnen her.

MoetValentines9

Jeg ville gerne lave en middag, hvor alting kunne forberedes inden og sættes på bordet på én gang, så man for alvor kunne være nærværende og nyde hinanden under selve måltidet og ikke skulle rende til og fra køkkenet imens.

Og så ville jeg gerne have, at det var nemt at lave, ligesom det skulle ligge let. Det kunne jo være, at man havde lyst til at slutte Valentines af med noget andet bagefter ;)

MIN LETTE VALENTINES MIDDAG

MoetValentines3

SMÅ HAPPERE MED FRISK GEDEOST OG ROSMARINBAGTE DRUER
Smør små kiks/knækbrød eller skiver af brød med frisk gedeost og top med bagte, røde vindruer og frisk rosmarin.

BAGTE, RØDE DRUER
Halvér et par håndfulde røde druer og vend dem i en skål med lidt olivenolie og hakket, frisk rosmarin. Bag dem på en bageplade ved 225 grader i ca. 15-20 minutter til skindet begynder at rynke lidt.

MoetValentines5

SMÅ HAPPERE MED MOZZARELLA, TOMAT OG PESTO
Læg et stykke bøffelmozzarella på en kiks eller et lille stykke brød eller knækbrød og læg en halv cherrytomat på og top med pesto.

HJEMMELAVET PESTO
Blend 1 potte/2 håndfulde basilikum med 50 g pinjekerner, 50 g parmesan og olivenolie (lidt efter lidt) til pestoen har den rette konsistens.

MoetValentines10

SALAT MED OKSEKØD, KORIANDER OG ROSENPEBER 
Steg en bøf eller to (jeg brugte en tykstegsfilet) på en meget varm pande i knap to minutter pr. side. De skal helst få stegeskorpe, men forblive røde indeni. Læg bøfferne over på et spækbræt og lad dem hvile et øjeblik og skær dem så i ultratynde skiver med en skarp kniv.

Anret skyllet og tørret salat på et fad, læg kødet på, hæld dressing over og pynt med frisk koriander og knust rosenpeber

DRESSING
Rør 2 tsk honning med 2 spsk soya eller teriyaki, saften fra 1 lime og evt. 1/2 tsk fiskesauce.

MoetValentines6

FRISKE BÆR MED MYNTE, GRANATÆBLEKERNER OG MASCARPONE
Anret skivede jordbær, hindbær og blåbær på et fad og drys med granatæblekerner og hakket, frisk mynte. Servér med en klat rørt mascarpone til.

Derudover serveres der brød, sorte oliven, pesto, olivenolie og rosenpeber. Og selvfølgelig Rosé Impérial :)

MoetValentines11

Selvom det ser kønt ud, så er det egentlig en uskik at drikke champagne af champagneskåle, som vi gjorde. Det var mest for billedernes skyld. Alle boblerne forsvinder nemlig lynhurtigt og det er synd. Omvendt kan høje champagneglas, de såkaldte flûtes, ‘klemme’ champagnen lidt inde (men holder fortrinligt på boblerne), sådan at man ikke kan smage og dufte vinen ordentligt. Prøv gerne at drikke champagnen af et hvidvinsglas, der holder på boblerne, men også tillader vinen at folde sig ud.

MoetValentines7

Pssst… Hold øje med bloggen i den nærmeste fremtid, hvor jeg sammen med Moët & Chandon sætter en fin Valentines-præmie på højkant.

 

(Visited 3.634 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Uhhh, det ser lækkert ud!! Jeg skal vist lige have afprøvet nogle af de opskrifter i weekenden..:)

 2. Mmm, hvor ser det lækkert ud!
  Vi fejrer ikke Valentines, men champagne og lækker mad benytter vi os i høj grad af :D
  Kan du beskrive champagnen? Smagen? Duft-noter? Tørheden?
  Den ser fortryllende ud

  1. Ja, det kan man nemlig altid ikke? ;)

   Den dufter af røde bær og har også nogle blomsternoter over sig, synes jeg. Smagen er fyldig, frugtig og med et lille hint af noget skarpt og kækt (den er lavet på chardonnay, pinot meunier og pinot noir). I den tørre ende (hvilket er et kæmpe plus i min bog) :)

   Man kan helt klart godt smage ‘rosé’ delen og det får mig til både at tænke på sommeraftener med kølig rosé og ‘almindelig’ champagne og fejring på én gang. Ikke en dårlig kombi :)

 3. Det ser virkelig indbydende ud, og ideen med at tilberede i forvejen, så man kan nyde det, tiltaler mig.

  1. Ja ikke? Synes alt for nemt man ender med en halv aften i køkkenet, hvis man skal gøre lidt ekstra ud af det og det syntes jeg var synd, når nu det hellere skulle være nærvær og romantik i dette tilfælde :) Klem Emily

 4. Jeg bliver simpelthen nødt til at rose dig for din måde at forholde dig til sponsoreret indhold på!
  Dine indlæg er altid personlige, vedkommende og ærlige – på andre blogs klikker jeg som regel væk, når jeg kan se, at det er en annonce, men jeg bliver altid hængende ved dig, fordi jeg ved, at jeg får noget brugbart med herfra! :)
  Keep up the good work – du er så pokkers sej!

  Klem fra Århus :)

  1. Kære Anne, tusinde tak for den kommentar. Det er jeg rigtig glad for at læse. Jeg prøver nemlig virkelig at gøre mig umage for først og fremmest kun at takke ja til opgaver som jeg kan se mig selv i og stå inde for og ligeledes at lave noget indhold, der rent faktisk er lækkert og brugbart for jer (uanset om det så er sponsoreret eller ej). Så meget dejligt at høre når det lykkes :)
   Kram Emily

 5. Hvor ser det lækkert ud med de friske bær! Det må jeg prøve, når det atter bliver sæson for danske jordbær.

  Jeg elsker champagne og mindes stadig en helt fantastisk champagne soirée på NIMB med 20 forskellige champagner, de fem af dem afstemt efter de fem retter – eller også var det maden, der var afstemt efter champagnen :-) Dér fik jeg virkelig øjnene op for, at champagne ikke ‘bare’ er champagne men kan være lige så forskelligartet som vin.

  1. Ja, det er liiiidt snyd med de jordbær lige nu, det vil jeg gerne give dig ret i ;)

   Åh det lyder vel nok som både en dejlig aften og en god øjenåbner for ja, champagne er ret så spændende :) Klem Emily

 6. Det ser virkelig lækkert ud! Og kan rigtig godt lide at du har tænkt nærvær “ind i menuen” også, så det ikke bare handler om at imponere med komplicerede franske teknikker, hvor man så til gengæld bruger halvdelen af aftenen i køkkenet ;)
  Champagnen lyder godt nok også lækker! Uhm..!
  Det fad med bær…..ahrmen altså, SÅ må det godt blive sommer :)
  Håber I får en rigtig hyglig og dejlig Valentines!
  PS. Er nødt til lige at sige at jeg er HELT enig med Anne mht. de sponsorerede indlæg :)