5 lydbogsanbefalinger

Synes det var så længe siden, jeg havde anbefalet lydbøger, og jeg er stadig en ivrig og flittig lytter (papirbøgerne går det mere trægt med, suk), så her kommer 5 anbefalinger à la det bedste/hyggeligste/herligste, jeg har lyttet til for nylig.

Bøgerne findes på diverse lydbogstjenester og i nogle tilfælde også på e-reolen.

Tip mig endelig, hvis I har lyttet til (eller ægte læst) noget godt på det seneste :)
 

5 lydbøger til din vinterferie

 

 • Krimierne om Armand Gamache af Louise Penny. Har snart hørt hele serien og det er gode, spændende og ikke mindst ret hyggelige krimier, med mordgåder à la Agatha Christie. Jeg synes for alvor de bliver gode fra Mordet på Manoir Belchasse og frem, men de tidligere bøger i serien er også et lyt værd.
 • Kærlighed af Anders Agger. Fineste kærlighedsfortællinger fra det virkelige liv. Barske, livsbekræftede og rørende. Fortalt og oplæst af Anders Agger (så kræver, man er ’til ham’). Og kig endelig også i selve bogen for at se billederne, som Mingus så fint har taget. Jeg kiggede løbende i e-bogen, mens jeg lyttede.
 • Hvide blomster af Sissel-Jo Gazan. Denne her smukke bog, med svigtede, krænkede børn som omdrejningspunkt, var ret brutal og har virkelig sat sig fast i mig. Smuk fordi den i dén grad også handler om dem, der udviser stort mod og medmenneskelighed. Deriblandt en bemærkelsesværdig tatovørfamilie. Og som altid hos Gazan er der både et spændingselement og ikke mindst masser af hilsner til biologiens forunderlige verden.
 • Mødrenes gade af Kristín Marja Baldursdóttir. Kvindeliv i 1960’ernes Island. Feministisk, tankevækkende og fin læse-/lytteoplevelse. Og med lidt af det hele på sin egen underfundige, stille og nærværende måde. Har (desværre) først lige opdaget Baldursdóttir, men det bliver bestemt ikke sidste gang.
 • Det samme og noget helt andet af Katrine Marie Guldager. Om de svære familierelationer, ensomhed, sorg og brud. En bevægende, meget personlig, ærlig og klog historie læst op af forfatteren selv, en af mine danske yndlingsforfattere.

 

Næste jeg skal lytte til: Spændingsromanen, Låst af Anne Mette Kirk og fagbogen, Moderland af Anne Kirstine Sørensen.

(Visited 4.512 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Har du læst Rampen af Jesper Stein, en fantastisk bog om forfatterens ungdom, smukke portrætter af hans forældre.

 2. Baldursdóttir er fantastisk! Især Karitas bøgerne, men så sandelig også fra hus til hus, mågelatter og havblik. Nu hvor vi befinder os i det islandske, så vil jeg også slå et slag for Jón Kalman Stefánssons forfatterskab – især fisk har ingen fødder og nogenlunde på størrelse med universet,
  Jeg har lige fået læst Moder syvstjerne af William Heinesen, den er god.
  Og tusind tak for nogle interessante boganbefalinger. Jeg holder så meget af dine indlæg om bøger (samt din blog generelt).

 3. Hvide blomster har jeg på læselisten – den glæder jeg mig til :-)

  Men lige nu er jeg i gang med en chick lit sag af Lauren Weisberger (hende med The Devil Wears Prada), og den er super hyggelig. Søg på Everyone Worth Knowing hvis du trænger til lidt litterær romantik :-)

  Hvis du er til noget i den lidt tungere ende, så har jeg lige læst Nelson Mandelas selvbiografi Vejen til frihed, som var overraskende god og rørende. Jeg er ellers ikke så meget til biografer, men den her var virkelig interessant og ikke mindst stadig aktuel her 25 år efter udgivelsen.

  Kh. Kirstine

 4. Fik Hvide blomster i julegave, og glæder mig til at tage fat på den :-)

  Jeg synes bedst om lydbøger, hvis det er i den knap så tunge ende af litteraturen, så det er nemt at lytte til, og “tænde og slukke” for. Forsøgte at lytte til Byen brænder af Garth Risk Hallberg, men måtte opgive som lydbog og læste den i stedet som e-bog. Den er virkelig fantastisk, men kræver noget af læseren, og var i hvert fald for kompliceret som lydbog til mig.

  Jesper Steins krimier om Axel Steen er glimrende underholdning og ligger på E-reolen som lydbøger, og det samme gælder Anne Mette Hancocks, som også er rigtig gode bøger og lydbøger.

  Jeg har lige læst Sara Blædels Den tavse enke, den er også virkelig god, og findes sikkert også som lydbog.

 5. Gode bøger på din liste – et par stykker jeg ikke kender – skønt med inspiration. Gazan og Guldager er også på favoritlisten herhjemme. Glæd dig til Låst..❤️ og god vinterferie.
  Kh. Anne

 6. Jeg synes det samme og noget helt andet var lidt svær at finde rundt i timeline-wise, men den var meget spændende, og det er altid sjovt med bøger der foregår steder man kender, og hendes Nørrebro er meget lig mit Nørrebro.

  Jeg har senest hørt Underjordiske timer af Delphine de Vigan, som gjorde helt utrolig ondt, men også var virkelig fin, Ellen er en glimrende oplæser. Jeg synes det er ærgerligt Mofibo ikke har en bedre anbefalingsfunktion i forhold til fortrukne oplæsere.

  Jeg har havde planer om Låst skulle være min næste lytteroplevelse, men synes ikke at være kommet i gang, så nu overvejer jeg Bridgerton serien i stedet, det virker tilpas ‘letlyttelig’ til jeg kan overskue dem.

  Tak for anbefalingerne, og held og lykke i morgen!

  1. Nej, den er fra Proem Parades. Men er strikket i hånden, så det er ikke helt ved siden af :) Kram E

   1. Det tænkte jeg nok. Den sidder desværre dårligt på mig, så håbede det var hjemmestrik. Den er flot til dig.

 7. Bøgerne har efterhånden en del år på bagen, men Elena Ferrantes Mine Geniale Veninde og de 3 efterfølgende bøger i serien.
  De har tryllet mit til Napoli her under corona. De er fantastisk skrevet og fortæller meget rammende om både venskaber, kærlighed, familien og relationer generelt. Desuden giver de i ret fint indblik i Italien i efterkrigstiden og frem til 80’erne.

  Hvis du ikke har læst dem, har du absolut noget at se frem til (de findes også som lydbøger).