Academy Awards

Billedet er fra Inglourious Basterds, som jeg håber vinder Best Picture, selvom det nok lidt er en dark horse.

Jeg er jo lidt af en lille filmjunkie, så for mig er Oscar Night en slags juleaften. Kjolerne og kendisserne gør heller ikke hele herligheden kedeligere, så lad os bare kalde det for en slags overflødighedshorn af ting jeg godt kan lide.

I år er det søndag d. 7. marts, så det er lidt senere end det plejer at være. Derfor virker det nok lidt tidligt at skrive om det nu, men det er det absolut ikke og det er der flere grunde til:

  1. Ligesom juleaften skal det jo planlægges. Jeg holder det hjemme hos mig, sammen med nogle veninder. At være oppe en hel nat på fjernsynsmåden kræver forsyninger og foranstaltninger, men det vender jeg tilbage til i et andet indlæg. 
  2. Årets nomineringer er lige blevet offentliggjort.
  3. Pkt. 2 fører til dette sidste og vigtigste punkt: Oscar-lektier! Det går ud på, at man skal nå at se så mange af de nominerede film som muligt inden Oscar Night. Det er nemlig væsentlig sjovere at se uddelingen, hvis man rent faktisk har set de film, der er i vælten. Der var en gang hvor filmene først fik premiere alt for lang tid efter i Dk og der kunne det være ligegyldigt, men nu har man en ærlig chance for at nå at se mange af de nominerede film, så jeg laver mine lektier med glæde. Er jo som regel helt fine ting der bliver nomineret trods alt.

I år er jeg således faktisk foran og har allerede set 6 ud af 10 af, dem der er nomineret til årets film (ved faktisk ikke hvorfor der er 10 nominerede i år, det plejer at være 5), nemlig:

Avatar, District 9, Inglourious Basterds, A Serious Man, Up og Up in the Air.

Mangler derfor bare:

The Blind Side (premiere 6/5), An Education (premiere 22/4), The Hurt Locker (på DVD) og Precious (i biograferne nu), skal altså ind at se Precious og have lejet The Hurt Locker og så er jeg done mht. Best Picture nominerede :)

I aften skal jeg ind at se Invictus, hvor Morgan Freeman er nomineret til Bedste Mandlige Hovedrolle og Matt Damon (som jeg forguder) er nomineret til Bedste Mandlige Birolle. Skriver hvad jeg synes om den i morgen.

Og så vil jeg også gerne nå at se Det hvide bånd (Foreign Language Film + Cinematography) inden.

Mht. bedste kostumer er Nine, Coco før Chanel, The Imaginarium of Dr. Parnassus, The Young Victoria og Bright Star nominerede. Har set de 3 første og Bright Star når ikke at få premiere inden, men kunne godt finde på at leje The Young Victoria, er ret vild med min navnesøster Emily Blunt og hun spiller hovedrollen.

Det blev lidt af en omgang film-sludder :)
Er der andre Oscar-nørder derude?

(Visited 224 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

3 Kommentarer

  1. JAAAA! Mig mig mig.Jeg er dog frygteligt bagud mht nominerede film, da jeg kun ser danske film pt pga jobbet. (P.s. Submarino var FULDSTÆNDIG fantastisk!)Men snupper Precious på næste fredag, der efter sigende skulle være ubehagelig (god).Og godt at have dig tilbage-i det omfang, der nu kan overkommes. Tænker på dig. Kys

  2. Hej Emily!Godt at se dig herinde igen, håber du har det ok.Hvad angår film er jeg ret håbløs, har kun præsteret at se sølle én af de nominerede film (det var Inglorious Basterds og jeg følte mig mest forvirret bagefter), men jeg tager gerne mod udfordringen. Mht til Avatar ved jeg ikke om du har set her, men jeg synes det var ret sjovt:http://failblog.org/2010/01/10/avatar-plot-fail/Anyways, ville også lige sige tak for tagget i køleskablegen, har endelig fået lavet et svar på det. Take care,Tora

  3. Signe – Takker sødeste. Vil glæde mig til Submarino så :)Tora – Tak, ja ok efter omstændighederne tror jeg. Og så er det rart at tænke på noget andet og forsvinde lidt i cyberspace.Tak for linket, hihi.