my penny

Penny hedder My på sin stamtavle og selvom vi har prøvet at camouflere det ved at give hende et artigt engelsk kaldenavn, er det som om My’skheden skinner mere og mere igennem, jo mere hun falder til og desto modigere hun bliver.

Hun er simpelthen så kæk og fræk og har så afgjort sin egen mening om tingene, meget à la lille My fra Mummitroldene. Ja, ja ved godt det er lidt hundenumerologagtigt, det jeg har gang i, det synes kæresten i al tilfælde. Synes bare ofte at hunde lever op til deres navne. Og lad mig lige understrege at jeg ikke tror på talmagi eller lignende, tror at der kan være mange årsager til førnævnte og om ikke andet sikkert også mange tilfældigheder.

Nå, men tilbage til Lille My – nå nej, Penny! Synes det går alt, alt for stærkt, se lige hvor stor hun er blevet. Fra lille buttet hvalp til lang lemmedasker på 4 uger.

Jeg er så glad for hende, hun er simpelthen så klog og dygtig og hun får os dagligt til at skraldgrine flere gange. Især når hun ikke kan få sin vilje, hun brokker sig virkelig højlydt og er noget af det sjoveste mens hun gør det, men opgiver heldigvis hurtigt sit uartige forehavende og accepterer et mere fornuftigt alternativ. Der bliver testet grænser for fuld smadder, hvilket jeg synes er lidt tidligt, men vidste godt at hun var den i kuldet, der var mest fremme i poterne, så det kommer ikke som den store overraskelse. Morsomt er det i al tilfælde og jeg er meget taknemmelig for min lille superhvalp :)

Penny og jeg har en masse rare planer de næste par dage hvor vi skal på familiebesøg, hænge ud med venner (både to og firbenede) og læse en krimi eller to (nok mest mig, fik dog at vide hos dyrlægen i går, at nogle af de klogeste border collier er intelligensmæssigt på højde med et 6-årigt barn?!). Med andre ord skal vi bare slappe af og være lidt væk fra hverdagen, eksamenslæsning og -opgaveskrivning, så derfor har jeg besluttet at holde helt computerfri og dermed også blogfri i et par dage.

Vi skrives,

Klem

E

ps. Penny 5 uger gammel her

pps. Penny 8 uger gammel her & her

Penny the perfect puppy (as if she is little miss naughty pants even though she looks like an angel) 11 weeks old :)

(Visited 902 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

42 Kommentarer

 1. Sikke stor hun er blevet :-) Men virkelig kær. Min kæreste og jeg går også og drømmer om at få en hund, men lejligheden tillader det desværre ikke. Vi passede en lille hundehvalp en weekend, og det var godt nok hårdere end man lige troede, specielt fordi hun ikke var renlig – der kunne man godt lige savne en have, så man ikke skulle suse ned fra 3. sal ;)

  Go weekend!

 2. Hold nu op – hvor blev hvalpen Penny af? Hun er jo skudt i vejret!! Men skøn det er hun nu stadigvæk. Utorligt så meget kærlighed og glæde sådanne firebende venner kan bringe :)

  Det lyder som nogle dejlige planer I har foran jer de næste par dage – nyd dem i fulde drag!
  Vi skal nok stadig være her, når du vender tilbage :)

 3. awww er så misundelig…*suk* hvor er hun bare sød. Vores forslag op at tillade hund i andelsforeningen, blev desværre voldsomt nedstemt.
  iii hvor er hun vokset hurtigt! og sikke fotogen hun er allerede hi hi

  Dejligste dag til jer alle tre

  <3
  Pia Sabine

 4. Min allerkæreste lille hund hedder Infernal på sin stamtavle! Og som Penny, var jeg også bevidst om, at ham hér var den i kuldet med mest krudt. Han har dog fået navnet Woody – en anelse mere charmerende :) Men må indrømme, at Infernal ofte skinner igennem. Han er en bandit, som fylder 1 år i dag. En bandit som charmerer alle på sin vej. Synes det er noget så hyggeligt, at støde på indlæg om Penny. Hun er simpelthen så fin.
  God bededagsferie, til dig & dine.

  /Pernille
  http://nillo-novice.blogspot.com/

 5. Åh, hun er så fin! Jeg savner at have min vovse hos mig… Han bor hos min far og bliver snotforkælet og spoleret. Og det ER bare ikke det samme at klikkertræne sine katte…

 6. Hej Emily,
  hvor er hun sød. Jeg vil lige høre i forhold til dit sidste indlæg om hende at hun aldrig havde hørt ordet nej. Jeg ´kunne godt tænke mig at høre hvordan du udlever det. Min svigerforældre har nemlig en flatcoated retriver hvalp, som hopper op i sofaen og bider i ens sokker (og dermed fødder) og bider/snaper i alt hvad han kan komme til (jeg mener alt, også hænder og lign.). Jeg har meget svært ved at se hvordan, man undgår at sige nej i sådanne situationer. Jeg glæder mig meget til at høre hvad du gør i lignende situationer.

  1. Læs gerne kommentarerne til indlægget Vov, der eleborerer jeg lidt mere over det + læs evt bogen 100% positiv hverdagslydighed som jeg anbefaler i det indlæg.

   Det handler egentlig ikke så meget om at jeg IKKE siger nej, som at jeg lærer hunden hvad jeg GERNE vil have i situationen. Og det jeg gerne vil have er oftest uforeneligt med hvad jeg ikke ønsker. Eksempelvis ligge i sin kurv når vi spiser i modsætning til at tigge ved bordet / have alle fire poter på jorden når hun hilser på folk i modsætning til at hoppe op / følge pænt med mig ved min side eller lege med noget legetøj med mig når jeg går gennem stuen i modsætning til at tygge i mine bukseben osv osv.

   Det handler altså om at gøre sig klart hvad man gerne vil have og så lære hunden det vha belønning, i stedet for kun at fokusere på hvad man ikke ønsker og skælde ud for det. Alt for mange hunde aner ikke hvad de gerne må og hvad der egentlig forventes af dem, men ender i stedet med at tro de hedder nej…
   Det er jo ikke ordet nej, der som sådan er noget i vejen med (det er helt ligegyldigt, for i hunde forstår alligevel ikke dansk), men mere hele konceptet. I værste fald får man en apatisk hund, der ikke tør gøre noget som helst af frygt for at få skæld ud (for den ved jo ikke hvad som er rigtigt) og i bedste fald får man en hund, der tror den hedder nej og gør alt hvad den kan for at være uartig for når den er det får den en masse opmærksomhed.

   Hvis hunden ikke har noget alternativ, hvordan skal den så vide bedre? Det er jo trods alt bare en hund :)

  2. Men det er selvf svært at gøre noget ved, når det ikke er din hund. Dog burde den godt kunne skelne. Penny er til eksempel markant artigere med mig ift min kæreste hehe. Simpelthen fordi jeg er mere konsekvent med aldrig at lade hende slippe afsted med det jeg ikke vil have. Hvilket eksempelvis kunne være at bide i bukseben. Gør hun det hyler jeg av og så fryser jeg som en saltstøtte og ignorerer hende fuldstændig, og så er den leg ikke så morsom længere. MEN primært ‘fanger’ jeg hende når hun gør det rigtige og belønner hende med mad eller leg med legetøj for bare at følge pænt med mig, derfor kan det tælles på et par fingre hvor mange gange hun har tygget i mine bukser, det kan simpelthen ikke betale sig :)

 7. Det er lidt sjovt – det med navne. Jeg har også en “Lille My” – men det er en lille bitte efterårskilling. Hun er 10 måneder nu, men bliver nok aldrig større end en 1/2 års killing. Men ih hvor hun altså passer godt til sit navn :-) – lige som din dejlige hvalp er hun nysgerrig, selvstændig og fræk – ikke som slagterens hund, men som fiskehandlerens kat. Det er utroligt som din “lille hvalp” er blevet stor allerede – det går alt for stærkt! :-)

 8. Hun er simpelthen bare så sød og smuk Emily – forstår godt du er glad for hende og stolt af hende. Det er dejligt at følge hendes udvikling her.

 9. hvor er hun blevet stor.. ja det går stærkt :-) min Anton kan heller ikke hedder andet end Anton og selvom han snart er 4 år gammel, kan han stadig få os til at grine hver dag. Han er jo halv bordercollie og meget intelligent. Han var ikke mere end 12 uger gammel før han kunne sitte, dække og give pote. Desuden er han en ørn til at løbe efter og gribe en frisbee. Men altså det er skønt at være hundeejer..
  Synes det er dejligt med de hundeindlæg du laver, jeg gør det også sommetider på min blog om Anton:-)
  -Katja
  fashionbysobczak.blogspot.com

 10. Heysan! super lækker blog, du har! den kan du bestemt kun være rigtig stolt af og så dine cupcakes… mmmmmh!
  Har set dit ur i nogle af dine dagens og jeg kunne virkelig godt tænke mig at vide hvor det er fra?? :)

  1. Det svarer jeg så lige på, dels fordi jeg tilfældigvis ved det og dels fordi det må være det spørgsmål Emily er blevet stillet oftest: uret er et (ægte) Rolex Submariner Date og er et arvestykke.

 11. Det der med navne… Min hed Pooh da hun kom til landet. Meget sødt på skrift – men at stå
  på gaden og kalde “Pooh”…

  Not!

  Sif passer meget bedre og det er fantastisk at se, så meget personlighed en hund udvikler

  NB – Border Collien vinder altid testene indenfor “Klogeste Hunderace”, så det er nok ikke sidste gang
  lille Penny prøver at snøre dig :-)

 12. nej hvor jeg smelter! Hun er så smuk, sikke nogle øjne. Nu får jeg min hvalp om lidt over en måned og jeg er spændt på at se om den er lige så fremme i poterne som din Penny :-)
  Hvornår vidste du hvilken hvalp i kuldet var din? Altså hvor mange uger før den kom hjem? Vores opdrætter virker til først at ville lave hvalpetest og så ved man det jo nærmest først når man henter den, er det ikke lidt sent?

  1. Penny valgte mig da jeg var ovre at besøge dem, da hvalpene var 5 uger <3
   Dog var den oprindelige aftale at opdrætter senest ville fordele hvalpene når de var 7 uger. Hvilket jeg synes er helt rimeligt, da opdrætter kender hvalpene bedst og kan fordele dem bedst muligt. Men allerede som 5 ugers var deres personlighed tydelig og hun vidste at jeg skulle have Penny eller den anden 'fremme i poterne tæve' i kuldet (pga min erfaring, at jeg skal bruge hende til konkurrence + at jeg gerne ville have en meget social hund) og da Penny og jeg så bare klikkede da jeg var på besøg, ja så blev det sådan. I de tre timer jeg var der den dag, lavede hun ikke andet end at lege med mig eller rulle sig sammen og sove i mit skød. Kærlighed ved første blik :D

   1. tak for svar Emily :-) jeg kan godt se at det så er meget normalt. Jeg håber også der bliver kærlighed ved første blik imellem mig og den hvalp jeg skal have :-)

 13. Hvor jeg dog beundrer din tilgang til hundeopdragelse og under dig og J. den lille bandit dér! Og sagde jeg forresten ikke at hun nok skulle blive en mundfuld :)
  God “ferie”,
  Hilsen Jacob

  1. Mange tak :)
   Og du kan tro at hun er en mundfuld, men på den bedst tænkelige måde! Var nok også blevet lidt skuffet hvis ikke hun var. Og det beder man vist også selv om, når man vælger at få sådan en lille hyrdevaps ;)

 14. Har du mulighed for evt. i en mail, at give navnet på den opdrætter du har brugt?

  Skal jo, desværre, snart have ny hund så er gået lidt igang med at researche på racer og opdrættere – og det virker som om Penny kommer fra et godt sted

  1. Du er velkommen til at skrive mig en mail og så vil jeg gerne skrive dig det, dog er det ikke en kennel/opdrætter som sådan, indtil videre er det hendes eneste kuld og det er ikke planen at hun skal have flere…

 15. hun lyder da bare som en herlig hund! :)
  jeg begynder helt at savne min egen irish softcoated wheaten terrier, wilbur, jeg ikke har set i alt for lang tid!

 16. Iiiih, synes ikke, du kan være bekendt at poste sådan et fint indlæg om lille nuttede Penny/My! Hold da op, hvor ser hun sød ud. Altså!! :o/