Træt af gløgg? Det er jeg nu ikke (endnu), men derfor kan lidt variation jo være dejligt og denne her toddy med tequila kan varmt (hehe) anbefales. Men brug endelig en god 100% agave tequila. Ellers smager det bare af gammel sombrero.
Varme toddyer er det bedste mormortrick, der findes til alt fra snue til søvnløshed. Og så er der altså generelt noget hyggeligt over varme drinks uanset om de hedder gløgg eller toddy til efternavn.
Vi skal holde julefrokost i aften og påtænker at vi skal have en tequila toddy’er efter maden.
Rigtig god weekend <3
Tequila Toddy
– pr drink
2 cl. citronjuice
en lang strimmel citronskræl (øko)
hele nelliker
2-3 tsk muscavadosirup
3 cl. 100 % agave tequila, el. mescal
10 cl kogende vand max.
- Kom citronsaft, sirup og spiritus i koppen eller glasset.
- Tilsæt det kogende vand.
- Stik citronskrællem med nelliker, 5-6 stk og dump skalden ned i blandingen.
- Rør grundigt, til toddyen har den samme farve hele vejen igennem.
- Smag evt. til med sirup og citronsaft.
Denne opskrift er med tequila, men man kan også bruge Mezcal. Skal det være klassisk laver man toddy med whiskey eller rom.
Jeg har lige været i Budapest, hvor der også er mange slags glögg/toddys at finde på markederne pt (kan ses bla. i det her indlæg fra dag 1 http://venterpaavin.blogspot.dk/2016/12/budapest-fotodagbog-dag-1.html)
Der er kæmpe baljer med forskellig vin, frugtstykker og nogle med og uden ekstra sprit.
Det er altså både hyggeligt og lidt luksus med en sjus oveni den varme drik :D
– A
A wonderful idea, that sounds very tasteful, with so many aromatic ingredients.
Kind regards, Gerda