Januarønsker

køkken i landlig engelsk stil

Billede herfra.

Intentioner og ønsker. I januar vil jeg…

 • Finde et spejl til vores toilet. Tror, det skal være det her fra Københavns Møbelsnedkeri.
 • Starte hver dag med at tænke over 3 ting, jeg glæder mig til den kommende dag. Det kan være alt fra en kop sort te med mælk og honning til at hente Kurt fra vuggestue eller selvfølgelig noget større og vildere. Det er (for mig) sådan en rar øvelse og en god måde at indstille sindet på, inden man står op.
 • Tage så mange karbade jeg overhovedet kan klemme ind. Elsker det badekar og har så stor glæde af det. Ved næsten intet bedre end at plumpe ned i det, de aftener Nikolaj putter og så have min egen lille badefest med iPad eller lydbog, stearinlys, en bakke med snacks og noget lækkert at drikke.
 • Købe hvide tulipaner og hyacinter at have i vaser indenfor. Og i samme åndedrag måske endda sætte et par blomsterløg i haven, hvis ikke det er alt, alt for sent?
 • Lufte ud, rydde op og gøre rent. Altså det gør vi også kontinuerligt, men jeg har igen overskud til at gøre lidt mere ud af den del dagligt og det gør mig SÅ glad og giver mig SÅ meget energi at bo rent og ryddeligt. Altså så ryddeligt som man nu kan bo, når der flere gange dagligt er en regnbue af Duplo m.m. der kaster op ud over ens hjem.
 • Strikke lidt. Har lige købt garn til en sweater til Kurt. Vil så gerne i gang igen (kunne slet ikke med graviditetskvalmen, følte mig helt søsyg), men tænkte at det var bedst at sætte mig selv op til succes med et relativt nemt og lille projekt og så er en sweater størrelse 3 år noget mere til at have med at gøre, end en i voksenstørrelse.
 • Finde et væghængt puslebord, vi kan have i stueetagen, inden lillebror ankommer. Har kig på det fra Træfolk og det nye fra Cam Cam.
 • Apropos lillebrors ankomst vil jeg også gerne gå til/læse op på/lytte til/følge en eller anden form for fødselsforberedelse. Var glad for at være så velforberedt sidst, så vil gerne have bare lidt af samme fornemmelse denne gang.
 • Bruge 5 minutter hver aften på at dufte til min yndlings micelle-vand som jeg renser ansigt med og derefter smøre ansigt (og babybule) ind i olie og massere lidt, gerne med guasha. Holder sådan af den slags små øer af egenomsorg og -pleje.
 • Så småt planlægge hvad der skal ske med vores køkken og måske endda bestille nye låger.

Jeg ser især frem til…

 • Skiferie med drengene. Altså jeg skal selvklart ikke stå på ski (kan dårligt nok tage sko på), men det skal Kurt (om han vil) for første gang og samtidig er det også vores sidste tur sammen ‘bare’ os tre.

Månedens (drømme)outfit…

… overvejer alvorligt at købe denne strik i sort. Har den i hvid/blå-stribet og lever i den, så synes næsten jeg kan forsvare at have den i sort også. Ellers drømmer jeg om lange, kropsnære kjoler, men har svært ved at finde nogle. Tip mig endelig, hvis I har set pæne.

Jeg skal spise…
… har i bedste januarstil stor lyst til grøntsager i særdeleshed og hjemmelavet mad i almindelighed. Er i en periode hvor jeg holder af at eksperimentere med rigtig ‘mormormad’ også af den lidt mere avancerede slags som hjemmelavet hønsekødssuppe og andet, der kræver lidt indsats, men så også giver mad til flere dage. Nå, ja også så er jeg også inde i en smoothie-periode igen igen. Version 23.2 er vi vist ved at være på. Bliver åbenbart aldrig for alvor træt af blendede måltider, der kan indtages med sugerør.

Det skal jeg lytte til…
… hører meget Camille på hjemmekontoret og det sætter mig i sådan et godt humør og er dejlig baggrunds-/stemningsmusik.

Det skal jeg se…
Emily in Paris sæson 2 og Don’t look up. Begge findes på Netflix.

Jeg skal læse…
… I ruiner af Morten Pape. Sidste del af Amager-trilogien som jeg har glædet mig sådan til.

Månedens drøm…

… at en handyman jeg tør stole på, banker på og tilbyder at hænge knager og håndklædestænger op på vores badeværelse. Vi har ikke selv skills til at bore huller i den slags murede vægge (eller også er vi nogle kyllinger – er så bange for at det regner med store flager af microcement, hvis vi forsøger) og det betyder at alle kroge og deslige ligger lige så pænt i deres kasser og griner af os, mens vi tørrer håndklæder på kanten af badekarret.

Jeg er taknemmelig over…

… at Kurts første større hjemmeklipning (tænk at mit barn først for alvor fik hår i en alder af 2,5…) gik godt. Og helt uden grydeklip, helt kort hår eller tårer (hverken fra Kurt eller mig). Er faktisk lidt imponeret af mine frisør-skills ;)

… at kende så mange fine mennesker. Både dem jeg er heldig at kunne kalde venner eller familie, men også nye bekendtskaber eller andre relationer, private som professionelle. Føler mig rig på gode folk. Talte med de venner, vi holdt nytår med om emnet og det fik mig virkelig til at tænke over det og værdsætte det ekstra meget.

Jeg gider ikke...

… spilde så meget. Er notorisk klodset og en spildetype, men det er som om, det bliver ekstra vildt, når jeg er gravid. Især det med at spilde på mig selv. Det er som om jeg ikke helt ved, hvor jeg starter og stopper.

(Visited 3.769 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

9 Kommentarer

 1. Puslebordet fra træfolk! Det passer så fint ind i jeres univers 💙

  1. Ja, det tænker jeg også. Så skal jeg bare lige regne ud, hvilken væg det skal hænge på ;) Knus E

 2. Jeg er så meget med på tulipaner og hyacinter. Bliver afsindigt glad, hver gang jeg får øje på dem på bordet🌸.

  Ps. Finder du en kur mod spilderiet siger du til. Jeg har pt. smoothiebowl på nederdelen, og når sjældent til sengetid uden plettet tøj, og kan ikke skyde skylden på en baby i maven – er desværee blot ren og skær standard-distræt 😂

  1. Samme her. Dejligste forårsbebudere.
   Haha… det skal jeg nok, men tror ikke du skal regne med det. Det bliver bare værre og værre ;) Kram E

 3. Kæmpe ja til fødselsforberedelse til andengangsfødende! Jeg har også en datter fra 2020 og venter andet barn en måned efter din termin.

  Vil så gerne gå til noget (sidst prøvede vi tre(!) forskellige), men her anden gang har jeg bare brug for én rigtig god kbh dag hvor alt lige bliver repeteret :)

  Sig endelig til hvis du finder det

  1. Mamaprofylax har jeg været utroligt glad for, både det fulde forløb og genopfriskningsgangen til barn nummer to.

   1. Vil man kunne tage genopfriskning, hvis man ikke var på det fuldeforløb første gang? Jeg var på Apa førstegang, men de har ikke noget til andengangsfødende, hvor partneren er med🤔