Tanten

Nu er jeg på vej til Karen Blixen Museet, eller Rungstedlund om man vil, i Rungsted nord for København. Jeg har ikke været der siden jeg var barn og glæder mig rigtig meget. Karen Blixen er absolut et af mine forbilleder og jeg er meget fascineret af hende. Selvfølgelig allermest af hende som forfatter og af hendes historier (som hun sikkert selv ville have foretrukket at hendes litterære mesterværker blev kaldt), men også af hendes fandenivoldske personlighed og uovertrufne stil. Og så var hun også et hundemenneske. Og en overlever. Og et dekadent og excentrisk verdensmenneske, der tilsyneladende ikke brød sig så meget om hvad andre tænkte.
Det er en stor fejl, at hun aldrig modtog nobelprisen i litteratur, synes jeg. Det syntes Hemingway også, hvilket han gav udtryk for, da han modtog den i 1954: “Tanten skulle have haft den”, sagde han :)
(Visited 175 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar