Mr. Safran

Lige om lidt skal jeg afsted ind til Den Sorte Diamant, der holder forfatteraften. Og det er ikke en hvilken som helts forfatter, der gæster Diamanten i aften. Det er den talentfulde, unge amerikanske jøde Jonathan Safran Foer. Og de der har fulgt med i litteraturtimen her på bloggen, ved at jeg er ret vild med unge amerikanske jøder, i al tilfælde dem der kan skrive og gør det. De andre har jeg ikke noget forhold til som sådan ;)
Jeg skrev min bacheloropgave om netop Foers to første romaner: ‘Everything is illuminated’ og ‘Extremely loud and incredibly close’. Den første beskæftiger sig med Holocasut og den anden med 11. september og min opgave blev således, sagt meget kort, en sammenligning af traumebearbejdelsen i de to romaner.
Nåede at redde bøgerne fra min et-aller-andet-befængte lejlighed, så de kan komme med i aften og måske blive signeret (well, jeg er en nørd og denne her fyr er min helt). Desværre tog jeg de danske udgaver med i stedet for de engelske… Doh! (ja, mega nørd igen…).
Min egen favorit er ‘Alt blive oplyst’, men de fleste jeg taler med er svært begejstrede for ‘Ekstremt højt og utrolig tæt på’ og til gengæld ikke så pjattede med ‘Alt bliver oplyst’, så hvis du vil i gang med Foers lille forfatterskab (han er kun 28, many more books to come, håber jeg da…) er det nok ‘Ekstremt højt…’ du skal starte med ;) Den har jeg også givet som gave et par gange, med stor succes.
I aften skal han vist primært tale om sin nyeste bog, der er en debatbog, der handler om hvorvidt mennesker bør spise kød (han er selv veganer) især i disse klimatider.

(Visited 277 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

5 Kommentarer

  1. Tak for anbefalingen! Har godt hørt om ham, men glemt det igen. Nu er de begge bestilt på biblioteket :) Var arrangementet godt?

  2. Det lyder egentlig som nogle meget spændende bøger, dem vil jeg da lige overveje at læse.Jeg håber arrangementet var godt og at du fik bøgerne signeret.Jeg har tagget dig i en blogleg, håber du gider lege med.

  3. Tora – jep, de kan et eller andet. Kan også varmt anbefale Michael Chabon. Har læst begge Nicole Krauss' romaner (heldige hende at hun er gift med Foer ;) og vice versa selvfølgelig…) og var rigtig glad for dem. Men vil kigge nærmere på Amy Bloom, tak for tippet ;)Mette – Det kan du tro, skriver et indlæg om det i morgen. God læselyst ;)2300 Happiiness – Det kan du tro, er verdens største legebarn og det ser skægt ud ;) Prøver at nå det i morgen eller fredag.

  4. Elsker dine boganbefalinger! Nu er de begge to bestilt hjem fra Amazon.com, og jeg glæder mig til en date med sofaen og en god kop kaffe;0)